bugün

18 ocak 2012 real madrid fc barcelona maçı

barcelona'nın 2-1 kazanmasıyla son bulan maç.

maçtaki en çirkef adam pepe'dir. bildiğin futbolu katletti. o çivili adamın elini ne yapar biliyor musunuz? ayrıca hakemi aldatmaya yönelik hareketleri ile kırmızı kartı ilk yarı görmesi gerekirdi. kafasına bir müdahale gelmeden, kafasını tutup yere atlaması da cabası. neden? barcelona kontra yapcak, belki gol yerler. madem futbol oynamak değil niyetin, bari oynamak isteyene bulaşma.

ronaldo'nun ilk yarı soldan hızlı ataklar geliştirmesi, o'nun yeteneğini tekrar gözler önüne serdi. sol ayakla attığı gol de fena değil.

xavi duran toplar dışında varlık gösteremedi. bir duran topta da puyol'un golü vardı. adam o arada nasıl topu gördü de kafa attı bilmiyorum. iniesta, solda villa'nın boşluğunu doldurmaya çalıştı. ki pek çok yerde hata yapan hamit'i çoğu zaman geçti.

messi'den eser yoktu. ta ki abidal'e verdiği asiste kadar. o nasıl bir pas arkadaş?

hamitin iniesta'dan kurtarıp, sol ayakla kestiği orta güzeldi. ama daha fazla şans bulacağına inanmıyorum o'nun. sağda ramos, solda marcelo varken, en azından bek pozisyonunda yedek kalacaktır.

maçın futboldan soğutan anları, pepe'nin girdiği her pozisyon ve, coentrao'nun messi'nin kafasını bariz bir şekilde tartaklaması. nasıl bir kin tutmaktır anlamadım. siz futbolcusunuz. taraftar yapmıyor, siz yiyin birbirinizi.

evet maçın özeti geçen seferki gibi. 1-0 madrid üstünlüğünden 2-1 barça galibiyeti. el clasico yine klasik barcelona galibiyetiyle tamamlandı.