bugün

kadın sorunu

vardı, var ve varolacak. *
dikkat, bu entry radikal bir içeriğe sahiptir.

kadınlar, sadece türkiye'de değil, çoğu üçüncü dünya ülkesinde ve şu an lider olan ülkelerde ve topraklarda hala ikinci sınıf olarak görülmekteler, kadın'ı ikinci sınıf olarak görmek ise faşizmdir, çünkü cinsiyet ayrımı yapmak ve bunun üzerinden ayrım yapılana baskı kurmanın başka bir açıklaması yoktur. erkek egemen toplumun ilkel, köleci ve feodal evrelerde her geçişinde (burada ilkel toplumda kısa süren anaerkiliyet ayrı tutula) kadını ezmesi bunun insanlığın ilk evrelerinden beri süre gelen bir sorun olduğunu gösterir.

ve küfürler. toplumda yer alan küfür jargonu da tek bir cinsin egemenliği altında olduğu için gerek kadınları ve gerek erkekleri aşağılayıcı durumlara sokmaktadır ve iki cinsi de birbirinden uzaklaştırarak ilkelleştirmektedir.

kadın sorunun çözümü ise bu konuda hemfikir olan çoğu kadın yazara göre sosyalizmdedir. en basitinden şöyle bir örnek vereyim; bugün kadınlar toplum içinde 'cinsellik' çağırıştırıyor diye neden dondurma yiyemiyor, ya da neden kahkahalarla gülemiyor. sadece atletle sokağa çıkan bir sürü erkek olmasına rağmen neden kadınlar bunu yapamıyor? çünkü cinsiyet ayrımı var.

cinsiyet ayrımı ise sosyalizmle ortadan kalkacak. yerine emeğin hakim olduğu, eşit yaşanılan bir dünya, bir yurt gelecektir. cinsiyetçiliğin ortadan kaldırılması için ise önce kadına olan sözde 'namusçu' bakış açısı değişilmeli ve kadın, egemen sınıfların gözü önünde bir meta olarak tanıtılmamalı. kadın, kendisini kendi eline almalı, erkek egemen toplumun sınıfsal ve cinsiyetsel çıkarlarında hakkı olduğunu tüm dünyaya haykırmalıdır.

edit: imlâ.