bugün

galatasaray

Büyük türk spor kulübüdür. Bu büyüklüğün sebebi tanju' lar, hakan' lar, simoviç' ler, taffarel' ler olduğu kadar hami' li trabzonspor, lefter' li fenerbahçe, metin, ali, feyyaz' lı beşiktaş' tır.

Bu kulüpler olmasa rekabet edecek takım, çekişecek denk bir güç olmazdı. Bize ve sporumuza kattığınız her şey için teşekkürler.

Galatasaray' a gelirsek. Fiyasko oyuncular barındırmıştır zamanında bünyesinde. Yetenek abidesi karaktersiz lincoln' ler gördük. Yeteneği kısıtlı mücadeleci lorik cana' lar gördük. Ayağıyla gol atamaz denen hakan şükür' ler gördük. Kulüp başarı adına tonlarca oyuncu aldı, sattı. Ama galatasaray taraftarının tercihi hep karakterli, özverili oyuncudan yana oldu. Jo diye kiralık bir futbolcu izlemiştik. Gerçekten iyi bir tekniği vardı, fena değildide. Ama bu kulüp bu oyuncuyu istemezdi. Vazgeçerdi. Biz elmander' i, semih' i, ujfalusi' yi, hakan' ı, küçük hakan' ı, bülent' i görmek isteriz. Beşiktaş' ın, fenerbahçe' nin, trabzon' un da böyle futbolcuları oldu. Galatasaray' ı bir parça öne çıkaran avrupa başarısıdır. Yakın gelecekte bu çizgisini korursa galatasaray' ın tekrar bir kupa getirebileceğine inanıyorum. istanbul büyükşehir belediye takımı bir istanbul takımı. Çıkış yakaladığı halde durdurulamaz. Bir oyuncu eskişehir' den, izmir' den önce istanbul' u tercih eder. Muhtemel bir çıkış, istanbul belediye' yi bu potaya sokabilir. Üzerine atılan çirkin leke fenerbahçe' yi bağlamamalıdır. Şikeyi yapan, kendi adına rant sağlayan yöneticiler görevinden istifa etmeli, 100 yıllık rakibimizi, forma değiştirdiğimiz, ulubatlı ile çılgınlık yaptığımız, 10 senedir evinde yenemediğimiz o kulübün başından derhal ayrılmalıdır. Fenerbahçe markası, büyüklüğünü kirletmek kimin haddine ?

Sonuç olarak, rakiplerimiz olmasa, biz birşey ifade etmezdik. Bugün dünyanın en eski klübü notts county klüp bazında berbat bir durumda. Futbol sadece futbol değildir. Şanlı zaferler, büyük kupalar ancak hikayesi olan ezeli rekabetler eşliğinde güzeldir.