bugün

breaking bad

hikayesini cok begendigim, ama ilerledikce boka saran bircok dizinin aksine, istikrarli ve performansini bölümden bölüme yükselten bir senaryo ile yapilmis ve kurgulanmis cok, cok, cok güzel dizi.

dizi'nin asil konusu cok yavas ilerliyor, dogrudur; fakat dizi icindeki tüm karakterlerin ic dünyasini ve baslarindaki illetle nasil mücadele ettiklerini bu sekilde daha iyi anliyoruz.

bunun disinda insanlarin ne kadar cabuk yanilabilecegini, ön yarginin ne kadar yanlis olup, nelere kadir olabilecegini de inceden inceden veriyor bize senaristler.

son olarak dizide en begendigim noktaya deginmeden gecemeyecegim. her bölümün basinda, ayni bölümün son sahnesini gösterip, seyirciyi gördügü sahne karsisinda saskinlikla beraber bölüm boyunca heyecana sürüklemek, tv tarihinde izledigim en güzel teknik kurgu diyebilirim.

özellikle birinci sezonun 6. bölümünde tüylerim diken diken oldu. o ne sahneydi be...

kisaca dizi enflasyonunun tavan yaptigi ülkemde bir tane bile (ayni demiyorum) bu diziye milimetrik yaklasan adam akilli dizi bulunmamasi da icler acisi. ulan bütün dizilerimiz tecavüz, kim kime dum duma iliskiler, agalik ve ask üzerine kurulu. yok mu su ülkede bir tane adam akilli senarist ya? elin gavuru kimya'dan, hapis kacisina, issiz ada'dan, eroine kadar binlerce konuyla ilgili dizi üretsin, biz hala "kim kimi s*kerken yakalandi" konulu diziler izleyelim. sokayim böyle dizi kültürüne.