bugün

recep tayyip erdoğan ın time a kapak olması

RTE yi eleştiren bir başlık altında kapak olmuştur ama bunla gurur duyan insanların hayata bakışlarınında neyden ibaret olduğu çok iyi anlaşılmıştır.

"Turkey's pro-islamic leader has built his (secular, democratic, western-friendly)nation into a regional powerhouse..."

"Türkiye'nin islamcı lideri (laik, demokrat, batı yandaşı) milletini bölgesel güce çevirdi..."

Daha sonrasında ise "onun örneği arap rüzgarını kurtarabilecek mi?" denmiştir. Laik, demokratik ve batı yandaşı tutum bu derginin yazarlarının ve yaşadığı ülkelerin hepsinin (çoğunluğun desek daha uygun olur) temelini oluşturduğuna göre, burdan çıkarılacak ders kesinlikle ve kesinlikle olumsuz bir tablodur.
Sadece yahudilerin aldığı bir ünvanı alan tek diğer dine mensup kişi olduğunda bile ne ünvan aldığını sorgulamadan "başarılı" damgası yapıştıran bir milletten de bu beklenirdi zaten. iki lafından birisi inşallah, Allah olan bir insanın, torunu yaşındakilerle ilişki yaşaması, kendi yandaşlarını işe sokabilmek için mevcut çalışanları tasfiye etmesi, memleketin tüm gelir sağlayan taşınmazlarının yabancılara satılması, gözbebeğimiz ordumuzu yıpratması veya memleketi tekeline alması hiçbir şekilde engel teşkil etmemektedir; müslümandır o sonuçta.

Sadece asyada yayınlanan times'da yayınlanmıştır bu arada.

edit: çeviri hatası