bugün

amy winehouse

kendisine, müziğine, yaşam tarzına ve hayattaki tercihlerine sonsuz saygı duyduğum müzisyen. zaten müzikle uğraşıp da standart! bir hayat süren bir yetenek görmedi dünya.. herkes istediği kadar uyuşturucu kullanabilir, kendi hayatını istediği gibi mahvedebilir nazarımda..

çünkü iç dünyasını bilemeyiz kimsenin.. çektiği acıları, ona sunulan spotlar önünce muhteşem ama o spotlar söndüğünde sefil olan hayatı biz oturduğumuz yerden yargılayamayız.. onu ancak amy olarak dünyaya gelen ve birebir aynı şeyleri yaşayan bir kadın anlayabilir.. biricikliğini, müziğe ve sevgilisine olan sevgisini hangimiz kıyısından hissedebiliriz?

her ölüm erkendir dedi cemal süreya, bu da erken oldu haliyle.. 27 ler kulübüne girdi bence kendisine yakıştı bu final.. bundan daha güzel bir ölüm olamazdı onun için.. çok yaşamak neden bir gün mutlaka ölecek olan insanlar tarafından bu kadar popülerdir anlamak güç..

kendisi 1925-2025 arasında 100 yıl yaşasaydı, bunun 30 yılı çeşitli hastalıklar ve mental problemlerle geçseydi daha mı hoş duracaktı zaman denen kısacık yolda?

beethoven, elvis, jim morison, jimi hendirex, micheal jackson, janis joplin, kurt cobain, ray charles, freddy mercury ve daha bir çoğu.. hatta 1 milyon dolarlık matematik sorusunu çözen ama ödülü reddeden ve kulübede yaşamayı seçen rus bilimadamı ve hatta einstein.. bunlar bizim göremediğimiz, zavallı bilinçlerimizle algılayamayacağımız şeyler görmediler mi önümüzden akıp giden hayatta? kafayı yemeye bu yüzden hakları olmadı mı? emekli olup bodruma yerleşmediler diye hangisini suçlayabiliriz?

keşke benim de bunlar gibi bir yeteneğim olsaydı da 27 yaşında küvetimde ölseydim.. 97 yıl da yaşasam onların bir gününe denk gelmeyecek. o zaman viski koymalı.