bugün

cengiz çandar

http://kralspor.ensonhabe...y-ogretti-2011-07-22.html

yazısına "türk futboluna şikeyi galatasaray öğretti" diye başlık atan ve 1992-93 sezonunda 8-0'lık ankaragücü galatasaray maçından dem vuran gazeteci bozuntusu.

sözüm ona bu yaptığını şerefsizliğine(!) cahilliğine(!) ve bilgisizliğine(!) veriyorum.

neden mi?

önce beynimi çıkartıyorum ki kendisi ile aynı seviyeye gelelim ve galatasaray'ın averaj yapmak için 8-0 kazandı dediği maça dikkat çekelim;

1992-93 sezonunda 1. ligdeki takım sayısı 16, bu da demek oluyor ki her takım toplamda 30 maç yapacak, (kendisi burada hesap makinesi kullanabilir) ha "her takım kendisi ile de maç yapıyordu, onun için 32 maç oynandı" diyecek kadar zeka geriliği olduğunu zannetmiyorum. kendisinin iddiası galatasaray'ın son maçta averajını artırmak için şike yaparak 8-0' kazanmış olduğudur.

çok fazla istihbarat yapmaya gerek yok,
hemen tff'nin web sayfasında ankaragücü maçı öncesi puan durumuna bakalım(sondan bir önceki maç); bkz:http://www.tff.org.tr/Def...geID=560&hafta=29#mac

yani durum nasılmış efendim? son maçlar öncesi galatasaray'ın +45, beşiktaş'ın ise +43 averajı varmış, ilkokul seviyesine inip matematiksel olarak bakacak olursak; 45>43 olduğuna göre; 45-43=2, yani galatasaray 2 averajla beşiktaş'ın önünde, yani yine bir başka deyişle; galatasaray'ın ankaragücü'ne 8 gol atma ihtiyacı yok!!!

ha aynı sezon beşiktaş da mutlaka ankaragücü ile oynamıştır değil mi?
o maça da bakalım; http://www.tff.org.tr/Def...ageId=397&macId=56623

kaç kaç bitmiş? 6-0! yani ankaragücü o sezon gerçekten kötüymüş, farklı mağlubiyetini bir tek galatasaray'dan almamış.

sonuç olarak; benim yazmak için 2-3 dakikamı alan bu bilgileri bulmak, görevi(!) araştırmak ve haber yapmak olan insanlar için lütfen bu kadar zor olmasın, ya da bu insanları "bakın bu insanlar futbol yorumluyorlar" diye karşımıza getirmesinler!