bugün

rasengan kardeşliği

kurulmakta geç kalınmış bir kardeşliktir dattebayo. bir çalışma da ben yapacağım beni takip ediniz.

evet kardeşlerim rasenganlarınızı hazırlayın çünkü burdan sonra yazacaklarım öldürücü düzeyde ağır spoiler içerir. naruto'ya yeni başlamış arkadaşlar bunu okumasın, okuyacaksa izlemesin artık naruto'yu. sebebini merak edenler okusunlar ve izlemeye devam etsinler. bunları niye mi yazıyorum. yanımda kardeşim itachi'ye söverek naruto'yu izliyor. o da her yeni başlayan gibi ya naruto ya da işgüzar sasuke hayranı. ben istiyorum ki gerçekler gün yüzüne çıksın.

--spoiler--
evet naruto'ya başladığımda bir itachi nefreti başladı. itachi gözümde en adi karakterdi çünkü kendi ailesini katletmişti sebebiyse güçlerini sınamakmış. ta ki itachi hakkındaki gerçekleri öğrenene kadar. mangaka öyle kurgulamış ki senaryoyu bence bunu manga değilde kitap şeklinde çıkarsaymış, harry potter'dan bile daha çok takip edilirdi zannımca. belki de pişman olmuştur çünkü animelere insanlar ön yargıyla ve çoğusu da alaycı bir ifadeyle bakıyor.

konumuz uchiha itachi. itachi sanıldığı üzere hain değildir. konaha anbu takımındadır ve uchiha klanının bir üyesidir. uchiha klanı konaha yönetimini devirmek ister sebebi uzun hikaye. itachi'nin anbu'da olmasına, konaha'dan gizli haberler getirdiği için göz yumarlar. bir nevi casus gibi düşünelim. ama durum böyle değildir ve itachi'nin asıl bağlılığı konaha'yadır. konaha, itachi'nin babasının başını çektiği uchiha klanı'nın asıl amacını itachi vasıtasıyla öğrenir ve itachi'ye uchiha klanı'nı yok etme emri verilir. itachi bu görevi madara ile halleder. itachi, ailesini öldüremeyeceğindendir madara'dan yardım ister ama tek şartı vardır, küçük kardeşi işgüzar sasuke'ye dokunulmayacaktır. çünkü itachi kardeşini herşeyden çok sever ve ona nefretiyle ayakta kalmasının yolunu gösterir bir nevi. madara konusuna girmeyeceğim çünkü o da başlı başına bir hikayedir.

gelelim itachi sasuke savaşının perde arkasına. sasuke abisinin istediği gibi nefretiyle güçlenmiş ve itachi'nin karşısına çıkmıştır. burda bir galiplik var. buraya kadar ben de itachi nefretiyle izledim naruto'yu. itachi'de, zetsu'nun da ifade ettiği (zetsu, madara'nın uşağıdır. istediği zaman istediği yerde olup, olayları izleyebiliyor bu zetsu) bir galiplik vardır. madara'nın bile korktuğu kadar güçlü olan itachi, sasuke'in basit ninjutsularında tökezler. belli ki sasuke ile karşılaşmadan önce itachi'nin başına birşeyler gelmiştir. bu olay mangada aydınlatılmış değil henüz.

savaşın sonlarında itachi, bir mangekyou sharingan'ın en güçlü özelliği olan susano'o yu çıkartır. aslında çıkartmasına gerek yoktu ama sasuke'nin içindeki orochimaru ve lanetini ancak bu şekilde yenebilirdi. sonuçta sasuke'nin en yakını olan orochimaru ölür. böylece sasuke'nin mangekyousu uyanır. mangekyou sharingan kullanıldıkça tükenir. bunun tek tedavisi mangekyou sharingan kullanıcısının kardeşinin mangekyou sharinganını ele geçirmesidir. madara bu sayede dünyayı ve kyuubi'yi avucunda oynatmış. itachi zaten en güçlü shinobiydi eğer bu gücü de yani sasuke'nin gözlerini de ele geçirirse elde edeceği güç sınırsızdı. ama o ne yaptı, tam sasuke'yi öldürecek diye beklerken, o unutulmaz fiskesiyle göz yaşları içinde güçlerini sasuke'ye aktardı. bu nasıl bi hikayedir mangaka beni yedin bitirdin bu senaryo ile dattebayooo.

itachi, gözleriyle beraber herşeyini inandığı ve güvendiği kardeşine bırakarak, sasuke'nin shinobi dünyasına barışı getireceğine inanarak ölümü tercih etmiştir. sasuke şimdilerde madara'ya yalpaklık etmektedir.

işte itachi'nin klanı yok edip sasuke'yi arkada bırakırken ki atlanmış sahneden bir resim.
görsel
--spoiler--