bugün

greenpeace amerikanın bir oyunudur

Bu Greenpeace'a ve onun maşalığını yapan "nükleere hayır" çığırtkanlarına sormak gerekiyor, Türkiye'ye rüzgâr ne taraftan eser? Evet; batıdan, peki Bulgaristan'da Sofya'nın doğusuna en eski sistemle bir nükleer santral kurulurken neden gık çıkarmadılar? Herhangi bir sorunda direk Türkiye'yi vuracak bir santraldir o, ya da Ermenistan Türkiye'nin sınırına nükleer santral kurarken neredeydiler? ABD 104, Fransa 59, Japonya 55 nükleer santral kurarken neredeydiler? Diyorlar ki "bu ülkeler santrallerini azaltmaya çalışıyor", güldürmeyin beni, nerede yaşıyorsunuz siz? Hangi pembe rüyada? Yeni nükleer santral kurmayacak olan tek ülke Fransa'dır, o da daha fazla enerjiye ihtiyacı olmadığı için kurmayacak, Türkiye'de alternatif enerji kaynakları çok azdır, olanlar da çok pahalıya mal olmaktadır.

Bir de işin şu boyutu var: Bu nükleere hayır diyenlerin belki yarısında iki tane cep telefonu vardır. Bu iki cep telefonu + bilgisayar + baz istasyonları vs, vs... den aldığınız radyasyon, nükleer santralin 100 metre yakınında yaşadığınızda alacağınız radyasyondan daha fazladır? Kimse neden cep telefonuna, bilgisayara karşı çıkmıyor? işinize gelmiyor değil mi?

Greenpeace'ın Türkiye'deki nükleer karşıtı eylemleri sadece ABD'nin değil, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen tüm dahili ve harici bedhahların oyunudur. Başka hiç bir yerde ses çıkarmayan ve nükleerin aslında doğalgaz ve kömürle çalışan santrallerden "ÇOK DAHA TEMiZ VE SAĞLIKLI" olduğunu bilen Greenpeace parayı görünce sadece Türkiye için Nükleer Enerji'yi "Dünya'nın en tehlikeli enerjisi" ilan etti. Benim kendilerine her gösterileni yutan, araştırmaktan aciz halkım da bunu hemen yedi...