bugün

türkiye kızılderili soykırımını tanımalıdır

amerikan yerlilerinin dünyanın en büyük soykırımına uğradığını amerika bile inkar edemez. yıllardır ( 20 yılın üzerinde ) hücrede tuttuğu amerikan yerli halkının sözcüsü peltierin serbest bırakılması adına yürütülen kampanyalara destek verilmelidir.

kızılderili kavramı doğru değildir. bu amerikan usulü aşağılama tabiridir. doğrusu ve kendilerinin kullandıkları "amerika yerlisi" kavramıdır.

ülkelerin birbirlerinin soykırımını tanıyıp tanımama konusu bir siyasi rant meselesi olmakla birlikte, farklı alanlarda uluslararası baskı ve yaptırım unsurudur. bu anlamda ülkelerin çıkışları ayrı bir önem arzetmektedir.

amerikan yerlilerinin türk vb olduğu savları, amerikan yerlilerine yapılanları perdeleyen bir mizansenin parçasıdır.

yine yıllardır çizgi roman ve amerikan filmlerinde ve resmi tarih kitaplarımızda bize anlatılanların bir çoğu yanlıştır. burada da amaç bu büyük soykırım ve mezalimi gizleme çabasıdır.

taksim, bakırköy, mecidiyeköy gibi istanbulun işlek yerlerinde son zamanlarda cirit atan sözde amerikan yerlisi müzik gruplarıda sadece rant peşinde koşan türklerden oluşmaktadır.

amerikan yerlileri, bugüne kadar soykırım ve mezalime uğramakla kalmamışlar, uluslararası sermaye gruplarıncada tarihsel varlıkları meta aracı olarak kullanılmıştır.

peltier'ler tüm dünyada er geç kazanacaklardır.