bugün

bir delinin not defteri

sevgili günlük

tüm ordularımı hazır ettim sabahtan. yarın derenin karşısında ki ülkeyi almaya gidiyoruz. askerlerim çok cesurlar. hepsinle gurur duyuyor ve sonra gidip tırnaklarımı kesiyorum. annem biraz önce sıcak ballı süt getirdi bana. iç ki güçlü olasın dedi. o da hiç söylemiyor ama anlamış yarın sefere çıkacağımı. ama kimseyi öldürmeyi düşünmüyorum sevgili günlük. hem ben deli miyim ki insanları öldüreyim. sahi insanlar hiç birbirini öldürürler mi sevgili günlük. ben sadece onları korkutmak için tüm ordumu götürüyorum oraya. korkarlar öyle değil mi bu cusur askerlerimi görünce?

bir de bugün balkonda saksının içinde yuva yapan çiçeğimiz yere düştü. çığlıklar kopardı. kulaklarım delinecek sandım çığlıklarından. koşarak yanına gittim. ölmesin diye batmane dua ettim. ama ölmüştü. ağlayarak onu bahçemizde ki çiçek mezarlığına gömdüm. bir iki üç dört beş altı..tam altı taneydiler. gün geçtikçe artıyorlardı. çok korktum tüm bahçenin mezarlıkla dolu olduğunu düşününce birden. annem de geldi. birbirimize sarılarak ağladık. anneler niye bu kadar sıcak ki günlük. o ağlarken akıllı oğlum benim diyerek saçımı okuşayarak ağlıyordu. o akıllı deyince ben de çok sevindim ve gülmeye başladım. sonra gülerek evimize geldik. bu gecelik bu kadar sevgili günlük.