bugün

hayat nasıl sikilir 101 dersini merak ediyorsanız ankara'da bi üni var. teknik olan. oraya gelin. a1'de bekliyorum.
Bu sene yapacağım tercihtir.Pek parlak görünmüyor doğrusu.
Kafanız biraz çalışıyosa hukuk tercihi yapmazsınız. Ha nerden biliyorum benimki çalışmıyomuş ondan.
hukuk fakültesi tercih edip 1. sınıfta almanca öğrenmeye başlayın. hukukta almanca ingilizce'den daha önemlidir.
tercih yapmayin bu sene. onumuze gecmeyin ya zaten dustu puanlar 1 sene daha bekleyin.
özel üniversiteleri de düşünmeyi ihmal etmeyin. en azından araştırın. imkanınız var kesinlikle üniversiteleri detaylı bir biçimde gezin. daha çok kesin bilgiler edinmeye çalışın. sırf bir kişi kötü dedi diye aklınızdan o yeri silmeyin. ama yine de değerlendirin.

Tm de iseniz salt hukuk, sayısal iseniz salt tıp düşünmeyin. Diğer ihtimallere de kulak verin. bu gerçekten çok önemlidir. önce bu hususu halledin. başkalarından görüş alın, ilgi ve yeteneklerinizi göz önünde bulundurun.

son olarak da mümkün mertebe ailenizin yanından ayrılmayın. zira yurtta yaşamak veya eve çıkıp arkadaşlarla yaşamak sanıldığı kadar kolay değildir. maddi ve manevi külfetleri fazladır. şehir değiştirmek oranın yapısına uyum sağlamak zaman alacaktır.
aileden ayrı olsun sonra yaşayamadık dioz amk. millet gezio izlioz faceden. uzak olsun neresi olursa olsun.
Evden ayrılmayın gençler kendi ilindeki üniversiteyi oku ama evden ayrılıp da, yurtta kalsan sorun eve çıksan ayrı bir sorun bu dertlerini çekmeyin boşu boşuna.
En az 3 en fazla 6 saat uzaklıktaki sehirleri seçin.
kesinlikle aile baskısı veya puanım yetmiyor diye hayalinizdeki bölümden vazgeçmeyin. 1 yıl daha deneyin tekrar hazırlanın. üniversite sınavı lise sınavına benzemez. burda gireceğiniz bölüm hayatınızın devamında yürüteceğiniz mesleği şekillendirmiş oluyor. koca bir ömür düşünüldü mü kaybedilen 1 yıl o kadar da önemli değil.
hocalara bakıpta açıkta kalacağım diyerekten listeyi gereksiz universitelerle doldurmayın eğer doldurursanız en istemediğiniz aklınızda bile bulunmayan bir üniversitesinin kapısının önünde kendinizi kayıt sırası beklerken bulursunuz. aman diyim yazık etmeyin kendinize.
iletişim okuyacaksanız istanbul'da okumaya gayret edin. özel üniversitelere mutlaka bakın. zaten şehir dışına çıkacaksanız masrafları birbirine çok yakın oluyor. en azından %50 burs kazanmakla tabi.
Sehir disinda okuyun hayati arkadasligi ogrenin. Sapitmayin tabi!
mumkunse aileden uzak bir ulkede veya sehirde okuyun. sapitmadan hayati ve yalniz yasamayi ogrenin. ayaklariniz uzerinde durun. kendi evin cevren olduktan sonra bir daha aile evine gittiginde misafir olacaksin bunu da unutmayin tabii.
üniversitenin hangi şehirde olduğundan başka bi boka dikkat etmeyecek gençlere tavsiye vermem hedesi. amk.
ailenizi bulunduğu şehri tercih edin. o ne öyle lise gibi vs. yorum yapanların da ağzına vurun iki tane.

eğer odtü, boğaziçi, bilkent vs. üni. kazanamamışsanız zaten üniversite ortamı falan beklemeyin. orasının liseden farkı yok. üniversiteyi gözünüzde büyütmeyin lisenin devamı gibi düşünün. bir an önce bitirmeye bakın yoksa geceleri uyuyamazsınız dertlerden. demedi demeyin. sakın derslerden falan da kalmayın. oturun çalışın. bir an önce mezun olun 22 yaşında mezun olduktan sonra ne bok yiyecekseniz yersiniz. 22 yaş çok genç bir yaş çünkü. önce sağlam iş yapan bir bölümden mezun olmaya bakın. üniversite 2. planda.
Sevebileceğiniz bir meslek seçin. Unutmayın geri kalan ömrünüzde pişman olmak istemeyeceğiniz şekilde ayarların.
ailenin bulunduğu şehri tercih etmemeye çalış. bazı ufak avantajları olsa da sen yirmi yaşında bir bireysin. tek başına hayat ile mücadele edebilirsin, en azından denersin. bu mücadele sana harika deneyimler katacak emin ol.
ygs den tercih yapmak isteyen biri olarak bir takım sorularım olacak, anlayan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi acaba.
önce sonuçları bekleyin.
mühendislik yazmayın illa mühendislik yazmak istiyorsanız da belki endüstri müh. düşünebilirsiniz. mühendislik okuyana kadar psikoloji, ftr, hukuk vs. bölüm okuyun.

temel bilimleri tercih etmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. eğitim fakültesi vs. seçecekler de lütfen salaklık etmesin. gidin hemşirelik okuyun o bile hepsine bin basar.

bir de tercih yaparken fazla hayalperest davranmayın. sayısaldan 90 bin olup da odtü fizik yazıp "ulan ben buradan akademik kariyer yapar yükselirim. çok iyi fizikçi olurum." diye düşünmeyin. o işler öyle olmuyor. büyük ihtimal bu düşünceniz okulun ilk haftası uçup gidecek sevgili mf4 90 binincisi arkadaşım ve bir şekilde 6 senede mezun olmayı başarırsan da dershanenin birinde 1000 lira maaşa günlük 12 saat derse girersin.
Hayalini kurupta yazamadığınız bölümleri sonlarada olsa yazın ki içinizde kalmasın.
buraları okuduktan sonra ''eee o yok bu yok ne var lan it?'' diyebilirsiniz. gayet haklısınız. o yüzden siktir edin, istediğiniz yeri yazın. zaten ayvayı yiceksiniz her ne olursa olsun.
Hukuk, pdr, tıp, psikoloji, eczacılık ve birkaç mühendislik dışında başka bölüm yazmayın çünkü diplomalı işsiz sendromu oldukça tehlikelidir.
ailenizin yanında bir yeri yazın. şehir dışında hayvan gibi para gidecek ve kendi geliriniz olmadığı için ailenize çok fazla yük olacaksınız. bu aileden ayrı eve çıkma olayını üniversite bitince düşünürsünüz. hayatı lütfen kendi paranızla öğrenin. hayatı öğrenmek için anneye babaya ekstra yük olmayın.

odtü, boğaziçi, bilkent, itü vs. üni.lerdeki sağlam bölümlerden ya da tıp fakültelerinden birini kazanmamışsanız. aileden uzak yaşamaya değmeyeceğini belirtmek isterim.

yurtdışı üniversite tecrübesi olan biri olarak söylüyorum lisansta uçmayın. daha bunun yüksek lisansı var. yoksa konamazsınız.