bugün

osmanli imparatorlugunun en basarili zamanlarini ummetcilik sayesinde yasadigini bilmeyen insanlarin, laiklikle kafayi bozmasidir. laik olmak iyi bir sey ama nereye kadar.
osmanlı devleti en başarılı dönemlerini (1299-1699) türklük bilincine sahip olduğu dönemlerde, osmanlı sultanları'nın halife'den ziyade türk hakanı olarak anıldığı dönemlerde yaşadığı tarihi bir gerçektir.
osmanlı'da ümmmetçilik akımı fransız devriminden sonra başlayan milliyetçilik akımına karşı imparatorluğu oluşturan etnik unsurların birer birer başkaldırmalarına engel olabilmek adına (hiç olmzasa dini islam olanların) bir politika haline getirildiği, lakin osmanlı padişahı'nın halife olmasına rağmen tesir etmeyip osmanlı askeri'nin araplar tarafından arkadan vurulduğu da bu ümmetçilik denilen fikrin ne kadar kolpa olduğunun delilidir.
osmanlı'da mevcut toprağa oranla en büyük toprak kaybının arap sevdalısı, ümmetçi, ikinci abdulhamid zamanında olduğunu bilmeyen kişi söylemi. aynı şahıs ingilizlere kıbrıs'ı satmıştı.
tersten çakmaya çalışan bir laikin biçare saçmalamasıdan doğan görüş. dürüst olun dürüst , adamlığa giden yolun ilk basamağıdır.
bahse konu ümmetçi ülkelerin Günümüzde ne halde olduğu ayan beyan meydandadır...
aklın yolunu seçmeyen ezbere ve amaçsızca koşar. amerikayı ikinci defa keşfin manası yoktur. ümmetçilikle nereye gelinmiştir? nereye gidilebilir? bunları da bir düşünmek gerekir. bir fikrin akla mantığa hitabetmesi gerekir ki kabul görsün.
hangi yüzyılda yaşadığının farkında/ayırdında olmaktır.
zira bir imparatorlukla üniter bir devleti aynı potada karşılaştırmak/yarıştırmak kadar saçma bir şey yoktur.
ümmetçilik değil de islamcılık desen hadi bir nebze mantık kırıntısı olacak ama mantıksızlığın daniskası/akılsızlığın dik alası bu tespit.*
gençler bir şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız çıkın sokaklara sesinizi duyurun .Gösteri yapın değişmesini istediklerinizi halka duyurun.Aksi halde yaptığınız trollükten adınız yavşaktan öteye geçmeyecektir.
dünya çok değişmiş ama tosbağa ölmemiş. adam hala osmanlıda . eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.
hangi şeriat hangi ümmetçilik iran şiiyken her islam
ülkesi farklı anlayışla yönetilirken.
laikliğe karışı girilen entry başına 1 tl yanlış duymadınız sadece 1 tl veriyoruz. kampayasından gelen bir dangalak yazarın söylemi.
Senin o umet dedigin araplar bir bir Turkleri sirtindan vuran hainler osmanlida zaten o yuzden yikilmistir,Turk'un Turkten baska dostu yoktur,ayrica kemalizm ne la su hani koministlerin halki uyutmak icin cikardigi seymi hani icinde miliyetcilik bulunmayan politika Ataturk tarihin gordugu en miliyetci insanlardan biridir.
ümmetçilik ve kemalizmi kıyaslamak vatanseverlikle erdoğancılığı kıyaslamak gibi bir şeydir. yani bu kadar tuhaf olur.
ümmetçilik kökü eskide bulunan ve her dini inançta yer alan dogmatik bir sosyal düşünsel primitif eylem birliği iken kemalizm osmanlı imparatorluğunun duraklamasi, gerilemesi ve çöküşü esnasında imparatorluk yönetim birimlerinin meşrutiyet, ıslahat vs yenileşme hareketlerinin askeri mücadele ve sonrası ekonomik ve kültürel kalkınma eylemleri olarak kristalize olmuş bir çıkış-yükselme halidir. daha ötesi için (bkz: niyazi berkes) (bkz: 200 yıldır neden bocalıyoruz)
ortadoğunun haline bakınca ne kadar doğru bir tutum olduğu tekrar anlaşılan tutumdur.

(bkz: türkmen dağının düşme sebebi)