bugün

Para vererek ders geÇildiğini sanan gerzek zihniyet saÇmalığıdır. Okula parayla girilir dersler parayla geÇilmez vize ve finallere girilir. Notu almazsan kalırsın. Yeri gelmişken; özel okulda hukuk okumuyorum.
para ile diploma alan kişidir.
Burslu okuyorsa, saygıyla önünde eğilmek isteyeceğim insandır.
alacağı diplomadan sonra muhtemelen yüzü de kızarmayacak insandır.
devlet okullarında okuyanlarla farkı yoktur gözümde. eğer iyi bir avukat olacaksa okurken para verip vermemesi önem arz etmez.
baba parası ile üniversite okuyanların sahiplendiği insan.
babasının parası ile araba alayıp üniversiteye güneş gözlüğü ile gelen artisttir aynı zamanda.
Para bok olan insandir. Nasil nefret ederim boyle tiplerden.
diplomaya bakarak ben avukat oldum diyecek ve utanmadan gururlanacak kişidir.
para ile okuyor diye eleştirilen insandır. bir de doktorlar için derler bunu. neymiş," baba parasıyla doktor oluyor. diploma satın alıyor." muş. özel üniversitelerde bir sürü gereksiz insan vardır. devlet üniversitelerinde de vardır. ama tıp ve hukuk ister devlette ister özelde herkesin elini kolunu sallayarak girdiği bölümler değil. o adamlar özel üniversiteye bile girebilmek için %1-2 lik dilime giriyor. sen gerine gerine yatarken o adam sınavlarına hazırlanıyor. dışarıdan sallamak kolaydır. gören de bu eleştiriyi yapan herkes çatır çatır mühendis, avukat doktor oluyor sanır. kişi önce kendine bakmalı. yönetici asistanlığı, bahçe tarımı gibi bölümlerde okuyup özel üniversitelerde tıp,hukuk okuyanları eleştirmek nasıl bir kafanın ürünüdür? sanki devlet üniversitelerinde okuyanlar baba parası yemiyor da yılda 20 bin para kazanıp okuyor. merak etmeyin birçok özel üniversiteli kyk kredisiyle geçimini sağlıyor. senden benden bir farkları yok. ama sırf eleştirmek için eleştiri yapılacaksa onun da karşısında olurum. özel üniversitelere 3 matematik neti yapıp mühendislik okumaya giren adamı eleştiririm, yerin dibine sokarım ama hukuk ve tıp okumak o kadar kolay değildir. hadi kolay okudu diyelim; bunun iş hayatı var. mecbur oralarda okuyan adamlar mesleğini öğrenmeye.

not: devlet üniversiteli.
ilerde niteliksiz "hukuk mezunu" olacak insanlardır, zira bunlara "hukukçu" demeye dilim varmıyor. Parayla Üniversitesi okumaya karşıyım, hele ki hukuk gibi çok önemli bir bölümü baba parasıyla aptalların bile okuma hakkına sahip olmasına tamamen karşıyım. Özel üniversitelerde hukuk fakültesi açılması nitelikte aşırı bir düşmeye yol açıyor, bu özel üniversitelerde parayla kolay sınavlarda az kişi ile eğitimle ayrıcalıklı ve bir o kadar da kolay bitiren insanlar ilerde bu ülkenin avukat Hakim savcıları olacaklar, bu bence çok büyük bir tehlike. Önemli olan nicelikte değil nitelikte artıştır, her götü boklu okula hukuk fakültesi açarsan sonra da sınav koyup eleme derdine düşersin.
sınav zeka kıstası ise bu kişide bu puanı alamamışsa eleştirilebilir.

ancak sistemde her zaman para her kapıyı açar gibi bir nimet varken yarı zeka ile aslında zekilikte denilebilir daha az ders çalışma ile mümkün olan her alanda eğitim görebilecek kişidir.

daha fazla puan alıp eften püften bölüm okuyup boşta kalmaktansa ve boş kaldığın zamanda alamadığın maaşları hesaplarsak zekice bir hareket yapmıştır da diyebiliriz.
muhtemelen kötü hukukçu olacak olan insandır. ama dur bir dakika kötü hukukçu olacak olmasının sebebi özel üniversitede okuması değildir. zira devlet üniversitesinde hukuk okuyan da bir bok bilmemektedir. bunların statüsü aynıdır. sıkıntı türkiye gibi hukuk eğitiminin bittiği bir ülkede hukuk okumaktır. ondan sonra nerede okursan oku ne fark eder?
bir avukatın, doktorun vs. kıstası vakıf veya devlet üniversitesinden mezun olması değil mesleği yeterliliğidir. özel üniversiteden de gayet tabi mesleki yeterlilik kazanılabilir. 1 sene boyunca evde inekleyip devlet üniversitelerinde muazzam bölümler(!) kazanan bir sürü gerizekalı var.

Mühim olan kişinin öss hazırlık aşamasında ne kadar çalışıp nereyi kazandığı değil, üniversite yıllarını mesleki açıdan nasıl değerlendirdiğidir.

Öss yıllarını bomboş geçirmiş, geometri dışında test kitabı açmamış biri olarak, hukuk okumayı isteseydim ve bunu özel bir üniversitede gerçekleştirebilecek maddi gücüm olsaydı ben de okurdum.

Olaya, iyi bir avukat vs olma açısından bakınca iş böyle. Lakin mevcut özel üniversite hukuk öğrencilerine baktığımız zamanda ciddi anlamda dalga geçilesiler, ona da katılmamak mümkün değil.
Okuyorsa problem yok bana kalırsa.
doktrini karıştıracak soru bir özel üniversite burslusu olan benden gelsin o zaman: "burslular da dahil mi?"

şaka bir yana gayet de canımızı çıkartıyorlar öyle parayla geçmece olsaydı 120 kişilik sınıfta 300 kişi roma hukuku alıyor olmazdık. saygılar.
paramla avukat oldum parayı veren davayı alır diyen avukat, savcı, hakim akla gelinesi.
i*neden yazar oluyorsa parayla avukat da olur, hakim de savcı da.
Para bende mantalitesi .
günlerdir şu başlığa gireyim gireyim diyorum, sonrasında amaan, ülkenin en büyük problemlemlerinden biri sözlükte mi çözülecek ki, burada sadece troller farkedilmek için önemli gibi gözüken meseleleri sulandırıyorlar, diyorum.

dün bir seçim oldu. en azından bzim desteklediğimiz bir meslektaşımız tbb başkanlığını kazandı. bizi ondan umudumuz çok. lakin özel üniversiteleri kapatabilmek gibi bir klabiliyetinin olduğunu düşünmüyorum. türk politik hayatının hukuk sistemine attığı en büyük kazıklardan birisi de özel üniversite de hukuk okuyan adamlardır. para ile avukat yetiştiren bir ülkede hukukun halini varın siz düşünün.

bir mesele düzeltilmek istniyor ise köklü bir değişiklik yapılmalıdır. ülkenin hukuk sitemi içinse köklü değişiklik bu iktidarla olamaz. ama varsayalım ki olacak, o zaman bütün adalet sarayları (!) yıkılmalı, mahkemeler lav edilmeli, bütün hukuk fakültelerinin dibi kazınmalı, yeniden sıfır, kirlenmemiş üniversite, adliye, mahkeme, kurulmalı, tertemiz, erişkin, yetişkin, idealist hukukçular alınmalı. ve evelinde hukukçu olan hiç kimse bu sistemin kenarından bile geçirilmememilidir. bu bir devrimdir. devrimlerse siyasi iktidarlarca yapılamayacağına göre, böyle gelmiş böyle gider bu düzen.
Paralı olarak girip cimrilikten okul üçüncüsü olarak burslu bitireni mevcuttur.
liseden 15 civarında arkadaşımın yaptığıdır. problem?
tanımaz olayım dediğim bir kız arkadaşımızın 2.sınıfta olduğu halde "ben hukuk okuyorum" diye tweet atıp bizi hayrete düşürdüğü duruma sebebiyet veren durumdur.
(bkz: paralı avukat)
baro sınavında sapır sapır dökülecek insandır. gerçi onun da kolayını bulur, hakkari barosuna para yedirirler falan...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar