bugün
- abd de yaşanan yangına sevinen dinciler37
- son 10 yılda yaratılan dindar insan profili10
- özgür özel'in iktidara kırmızı kart göstermesi14
- gassal dizisi9
- faiz yer misiniz ya da yiyor musunuz19
- bana fakirliği anlat10
- işsiz misiniz çalışıyor musunuz17
- saçları sarıya boyatmak14
- oğlun gay olursa tepkin ne olur10
- başıboş sokak köpekleri20
- osurarak para kazanan kadın8
- neden matematiği anlayamıyoruz22
- ikinci üniversite de yaş şartı8
- en son ne yediniz14
- anın görüntüsü23
- diana luna hekate8
- beklenen büyük istanbul depremi16
- pkk'nın zafer kazanması23
- ülkede akp ve chp den başka parti yok mu12
- gecenin şarkısı12
- mete han28
- 0 0 79
- gaz odasında sevişmek13
- truenin düğünü için 800 km yol gitmek12
- true'nun sanat için soyunması14
- marlboro touch gray15
- ilkcahilbukucu8
- bir kadın hesabını ödediği erkeğe saygı duymaz23
- los angeles12
- neden boktan enerji elde etmiyoruz10
- sürekli devlet konuşan gariban insan10
- son kez erdoğan diyoruz11
- basınç enerjisi elektriğe çevrilebilir mi8
- milas 16'nın sözlüğe geri dönmesi9
- cenaze evinde kavga etmek8
- istiklal mahkemeleri yeniden kurulsun15
- içilebilir kuran'ı kerim ayetleri11
- en son ne zaman ağladınız8
- küçükken nasıl çıkıyordun merdivenleri10
- cenaze evinde pide ayran dağıtmak28
- taziye evinde hunharca çay içen akraba8
- mide ağrısı9
- hasta ziyaretine götürülen şeyler10
- seni hamile bırakmak istiyorum diyen erkek20
- hala ak parti ye oy verecek olan insan19
- chpe kazanırsaaa apoyu çıkartacaklaarrrr11
- bir türkiye klasiği soygun ihaleleri10
- 8 ocak 2025 galatasaray başakşehir maçı10
- sözlüğün en kültürlü kadın yazarı16
- kiranın 30 bin olduğu ülkede devletin evlen demesi16
gelinen noktada en büyük hatanın öz benliğini bir kenara bırakıp "din kardeşliği" gibi saçma bir fikirle kürtlerle iç içe yaşayan türk milletinde olduğunu betimleyen söz.
evet, türk milleti kürtten, kürtlerden kurtulmadığı sürece, daha çok damarına basılacak, daha çok şeyi alınacak ve edinimleri haksız bir şekilde kürtler ile pay edilecektir.
örneğin günümüzde yapılan da budur.
çok klişe olacak belki ama, kürt coğrafyasındaki kaçak elektrik kullanımı ve bu kullanımın, batıdaki türkler tarafından dengelenmesi bunun en güzel örneğidir.
baktılar ki türk milleti uykudan uyanmıyor, şimdi daha beter taleplerle türklüğü topyekün yok etme, tarihten silme çalıştaylarına başladılar.
"türk bayrağı değiştirilsin", "türkiye ismi değiştirilsin", "türk vurgusu, türk üst kimliği ortadan kaldırılsın" istekleri birbiri ardına geliyor.
arif nihat asya'nın bayrak şiiri'nin mısraları bile değiştiriliyor bu ülkede, daha da ileri gidenler istiklal marşındaki birtakım mısraların da değişmesi gerektiğini dillendiriyor.
bu taleplerin gelecekteki halefleri türklerden tazminat almak, hatta ve hatta "türklük vergisi" almak bile olacaktır ki, zaten günümüzde çıkarılan "sivil şehitlik yasası" ile tam da bu yapılıyor.
madem ki akil adamlar oluşumu kuruldu, benim önerim şudur.
bu akil adamları denetleyecek bir yabancı akil adamlar oluşumu kurulsun. bu yabancı ve tarafsız komisyon her yönden kürt meselesini araştırsın.
kaçak elektrik kullanım oranları, kürtlerin devletten aldığı yardımlar, maaşlar. bunların yekünleri. hatta ve hatta batı illerinde polisin halka davranışı ile doğu illerinde polisin halka davranışları dahi ele alınmalı, gerçekten bu topraklarda siken ve sikilen kimse tarafsız bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır.
(bkz: rakamlarla kürtler ve kürt sorunu/#18570319)
bugün, hakkı yenen benim.
benim ailem, benim çocuklarım...
türk milleti'nin kürtlerden ayrılmasını içeren, türkler ile kürtlerin arasına hudut koyacak her öneriyi, her çalışmayı desteklerim.
aklı olan her türk de bunu destekler.
türk kürtten kurtulmalı ve özüne dönmelidir.
biz kardeş değiliz. biz bir olamayız, aynı bayrak altında yaşayamayız.
düşün yakamızdan.
ne mutlu türküm diyene...
evet, türk milleti kürtten, kürtlerden kurtulmadığı sürece, daha çok damarına basılacak, daha çok şeyi alınacak ve edinimleri haksız bir şekilde kürtler ile pay edilecektir.
örneğin günümüzde yapılan da budur.
çok klişe olacak belki ama, kürt coğrafyasındaki kaçak elektrik kullanımı ve bu kullanımın, batıdaki türkler tarafından dengelenmesi bunun en güzel örneğidir.
baktılar ki türk milleti uykudan uyanmıyor, şimdi daha beter taleplerle türklüğü topyekün yok etme, tarihten silme çalıştaylarına başladılar.
"türk bayrağı değiştirilsin", "türkiye ismi değiştirilsin", "türk vurgusu, türk üst kimliği ortadan kaldırılsın" istekleri birbiri ardına geliyor.
arif nihat asya'nın bayrak şiiri'nin mısraları bile değiştiriliyor bu ülkede, daha da ileri gidenler istiklal marşındaki birtakım mısraların da değişmesi gerektiğini dillendiriyor.
bu taleplerin gelecekteki halefleri türklerden tazminat almak, hatta ve hatta "türklük vergisi" almak bile olacaktır ki, zaten günümüzde çıkarılan "sivil şehitlik yasası" ile tam da bu yapılıyor.
madem ki akil adamlar oluşumu kuruldu, benim önerim şudur.
bu akil adamları denetleyecek bir yabancı akil adamlar oluşumu kurulsun. bu yabancı ve tarafsız komisyon her yönden kürt meselesini araştırsın.
kaçak elektrik kullanım oranları, kürtlerin devletten aldığı yardımlar, maaşlar. bunların yekünleri. hatta ve hatta batı illerinde polisin halka davranışı ile doğu illerinde polisin halka davranışları dahi ele alınmalı, gerçekten bu topraklarda siken ve sikilen kimse tarafsız bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır.
(bkz: rakamlarla kürtler ve kürt sorunu/#18570319)
bugün, hakkı yenen benim.
benim ailem, benim çocuklarım...
türk milleti'nin kürtlerden ayrılmasını içeren, türkler ile kürtlerin arasına hudut koyacak her öneriyi, her çalışmayı desteklerim.
aklı olan her türk de bunu destekler.
türk kürtten kurtulmalı ve özüne dönmelidir.
biz kardeş değiliz. biz bir olamayız, aynı bayrak altında yaşayamayız.
düşün yakamızdan.
ne mutlu türküm diyene...
yazarın saçmalaması hadisesidir. beraber kazanılmış bu ülkenin adı türkiye bayrağı türk bayrağı resmi dili türkçe halkı türk halkı iken daha ne istemektedir diye düşündürür yazar parçası.
Kürtler türklerin sırtında kamburdur. Birgün türkler bu kamburu atarsa sırtından o gün şaha kalkacaktır bu ülke.
Birlik beraberlik ortak kültür adına hiç bir şey yoktur.
Birlik beraberlik ortak kültür adına hiç bir şey yoktur.
yanlış tespittir.
yıl 1930, adalet bakanı mahmut esad bozkurt, '' kürtler ancak türklere köle ve hizmetkar olabilir. başka hiç bir hakları yoktur.''
sorun, türklerin kürtleri kendilerine köle yapmak istemeleri ve kürtlerin de buna direnmeleridir. bu direnci kıramayınca böyle edebiyatlar yapmak eziklik oluyor.
edit: imla
yıl 1930, adalet bakanı mahmut esad bozkurt, '' kürtler ancak türklere köle ve hizmetkar olabilir. başka hiç bir hakları yoktur.''
sorun, türklerin kürtleri kendilerine köle yapmak istemeleri ve kürtlerin de buna direnmeleridir. bu direnci kıramayınca böyle edebiyatlar yapmak eziklik oluyor.
edit: imla
hayalci bir öneridir. sene 1900 olsa evet kürtleri bu topraklardan temizleyebilir ve istiklalimizi sağlayabilirdik. ancak yıl olmuş 2013... ve kürtler yayılmacı politikalarını uygulamışlar her yerde nüfusları var. ege, akdeniz, marmara, karadeniz , iç anadolu! her yerde kürt nüfusu var bazı yerler azımsanmayacak derecede dolu.
bu kadar nüfusu süpüre bilecek misiniz? hayır! imkansız.
sınırları çizmeyi istemek zaten yenilgiyi kabullenmektir. ben mevcut sınırlar dahilinde hiçbir toprağın başka bir milletin egemenliğine verilmesini asla ve kata desteklemiyorum. desteklemeyeceğim!
elektrik faturası ödemiyormuş, sağlık hizmetlerinden hepsi ücretsiz faydalanıyormuş. değiştirmek bizim elimizde devlet bizim, biz devletiz.
bu kadar nüfusu süpüre bilecek misiniz? hayır! imkansız.
sınırları çizmeyi istemek zaten yenilgiyi kabullenmektir. ben mevcut sınırlar dahilinde hiçbir toprağın başka bir milletin egemenliğine verilmesini asla ve kata desteklemiyorum. desteklemeyeceğim!
elektrik faturası ödemiyormuş, sağlık hizmetlerinden hepsi ücretsiz faydalanıyormuş. değiştirmek bizim elimizde devlet bizim, biz devletiz.
Bizim sevgisiz atalarımız, hani şu yaşı dolayısıyla mahkemeye gelmeyen, yaptıkları işkencelerle kürt milletini azdırmıştır. Bana biri kendi bokumu yedirmeye kalksa ben de o boku yedirenin soyunu sopunu sikmek için uğraşırım.
kürt değil pkk'dır...
rakamlar ortadadır;
(bkz: 16 milyon yeşil kartlının 12 milyonu kürt/@protest sanayici)
(bkz: 16 milyon yeşil kartlının 12 milyonu kürt/@protest sanayici)
buldunğu bölgeyi kabullenemeyen, köyleştirmeye çalışan tüm kürtler uzaklaştırılmalıdır. belki de istanbu'un paris'ten londra'dan daha geri, daha az gelişmiş olmasının sebebi budur.
odasında tek başına takılmak isteyen bir ergenin isteği ile ülkede tek başına kalmak isteyen türk isteği.
kürt milleti pkk dan kurtulmadıkça köle olacaktır.
Milliyetçilerin zeka seviyelerinin düşüklüğünü gösteren önermedir.
Bi kere o kurtulma lafı=bölünme demektir.
Bi kere o kurtulma lafı=bölünme demektir.
nazi almanyasına özenen düşüncelere sahiplerin aramızda bulunduğunu gösteren bakış açısı. pkk ve bdp tandemine destek olan açıklamalardır. hiç düşündünüz mü bunun gibi yazılardan sonra ne kadar insan bu ülkeden nefret etti ve pkk nın kucağına itildi.
unutmayın ki böyle her yazı ve videolar, senin ve benim askerime kurşun olarak geri dönmektedir. tabi beyni şovenizmle yıkanmış olanların bunları anlaması güçtür.
unutmayın ki böyle her yazı ve videolar, senin ve benim askerime kurşun olarak geri dönmektedir. tabi beyni şovenizmle yıkanmış olanların bunları anlaması güçtür.
ilk semptomları gözlemlenmiştir.
bugün reyhanlı'yı unuttuk, rojava için üzülüyorsak, bu yavşaklık süreci başarıyla ilerliyor demektir.
bugün reyhanlı'yı unuttuk, rojava için üzülüyorsak, bu yavşaklık süreci başarıyla ilerliyor demektir.
sonuna kadar desteklediğim önerme. ne kadar bağrımıza bastıysak o kadar itildik. ne kadar kardeşiz dedikse o kadar düşman görüldük. amaç bölünme değil bence temizlik olmalı.
türk milleti kibirden kurtulmadıkça köle olacaktır. olması gereken cümledir.
ülke ve dünya gerçeklerinden habersiz olup klavye başında adeta bir sosyolog kesilen faşist ergen beyanatı.
türkiye pkk'dan bu faşistlerden ve dincilerden * kurtulmalıdır.
türkiye pkk'dan bu faşistlerden ve dincilerden * kurtulmalıdır.
Türk milleti pkk ' dan kurtulmadikca kole kalacaktir .
faşizmin daniskasıdır bu söz.
+ abi biz bu kürtlerden kurtulmadıkça köle olacağız.
- napalım abi.
+ öldürelim gitsin hepsini.
- nasıl yani.
+ bildiğin karı kız çoluk çocuk demeden öldürelim gitsin.
- niye yapcaz bunu.
+ vatanımızın, milletimizin aydın geleceğe daha hızlı ilerlemesi için.
- nereye ilerlemesi için?
+ aydınlık geleceğe.
- çoluk çocuk öldürerek....
+ evet abi ne var bunda. hayatta herşey istediğin gibi gitmez. zorluğa katlanmak gerek bazen.
- hadi sen siktir git o zaman aydınlık geleceğe, ben burada kalıyorum.
- napalım abi.
+ öldürelim gitsin hepsini.
- nasıl yani.
+ bildiğin karı kız çoluk çocuk demeden öldürelim gitsin.
- niye yapcaz bunu.
+ vatanımızın, milletimizin aydın geleceğe daha hızlı ilerlemesi için.
- nereye ilerlemesi için?
+ aydınlık geleceğe.
- çoluk çocuk öldürerek....
+ evet abi ne var bunda. hayatta herşey istediğin gibi gitmez. zorluğa katlanmak gerek bazen.
- hadi sen siktir git o zaman aydınlık geleceğe, ben burada kalıyorum.
sakat tespittir.
kürtler bu toprakların insanlarıdır, türklerin kürtlerden kurtulma gibi bir tercihi yoktur, varsa da çağdışıdır, felakete götürür.
bugüne kadar birlikte yaşamak adına hiçbir çaba sarfedilmemiş, üstelik dönem dönem insanların dilleri, kültürleri yasaklanmış, şarkıcıları, siyasetçileri sürgün edilmiş, içeri tıkılmıştır. jitemlerle, kontrgerillalarla adamlar çukurlara atılmış, it muamelesi görmüş, 80 darbesiyle bok yedirilerek "ne mutlu türküm diyene" demeleri istenmiştir.
oysa baştan beri yapılacak tek şey, kabul ve kucaklaşmadır. yapılmamıştır.
cumhuriyet devrimiyle alınan homojen toplum kararı o dönem şartlarına göre mantıklıdır, doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkmıştır. lakin günümüz türkiyesinde artık homojen toplum yapısı, asimilasyon politikaları, inkar ve itlaf yöntemleri çözüm bulmayacaktır, aksine daha da kangrenleştirecektir mevzuyu. kangreni kesip atalım demekle de olmuyor bu işler, insanların yüz yıllardır yaşadıkları yerler kendilerinindir, kimse kimseyi bir yere süremez.
gerici, feodal zihniyetin ürünü kürt isyanları elbette bastırılmalıdır. emperyal güdümlü pkk ve uzantıları elbette yargılanmalıdır. lakin masum kürt halkının hakları da kendilerine iade edilmelidir. 14 yıl güneydoğuda, 1 yıl doğu anadolu'da yaşayan bir türk olarak söylüyorum, kürt kimliği nettir. öyle batıdan görüp ahkam kestiğiniz kadar basit değil bu işler. bir halktan, üstelik milyonlarca olan bir halktan bahsediyoruz. bu insanların kültürlerini yok saymak kimsenin haddine değil. bu insanları aşağılayıp, kurtulmamız gereken kangrenler olarak görmemiz güzide türk insanına yakışmaz, yakışmıyor.
kürt insanına, kürtçeye tahammülsüzlük son bulmalıdır. keza bölücülük, kürdistancılık da öyle. ikisi de ırkçı, faşizan tutumlardır. ikisi de toplumun dinamitleri, kürt sorununun dayanak noktaları olmuştur.
halk olarak, toplumsal olarak bu sığ hareketlerden kaçınıp, kültürel ve kimliksel haklara saygı gösterirsek en azından ortada bir bölücülük bahanesi olmaz.
kürtler bu toprakların insanlarıdır, türklerin kürtlerden kurtulma gibi bir tercihi yoktur, varsa da çağdışıdır, felakete götürür.
bugüne kadar birlikte yaşamak adına hiçbir çaba sarfedilmemiş, üstelik dönem dönem insanların dilleri, kültürleri yasaklanmış, şarkıcıları, siyasetçileri sürgün edilmiş, içeri tıkılmıştır. jitemlerle, kontrgerillalarla adamlar çukurlara atılmış, it muamelesi görmüş, 80 darbesiyle bok yedirilerek "ne mutlu türküm diyene" demeleri istenmiştir.
oysa baştan beri yapılacak tek şey, kabul ve kucaklaşmadır. yapılmamıştır.
cumhuriyet devrimiyle alınan homojen toplum kararı o dönem şartlarına göre mantıklıdır, doğal bir sonuç olarak karşımıza çıkmıştır. lakin günümüz türkiyesinde artık homojen toplum yapısı, asimilasyon politikaları, inkar ve itlaf yöntemleri çözüm bulmayacaktır, aksine daha da kangrenleştirecektir mevzuyu. kangreni kesip atalım demekle de olmuyor bu işler, insanların yüz yıllardır yaşadıkları yerler kendilerinindir, kimse kimseyi bir yere süremez.
gerici, feodal zihniyetin ürünü kürt isyanları elbette bastırılmalıdır. emperyal güdümlü pkk ve uzantıları elbette yargılanmalıdır. lakin masum kürt halkının hakları da kendilerine iade edilmelidir. 14 yıl güneydoğuda, 1 yıl doğu anadolu'da yaşayan bir türk olarak söylüyorum, kürt kimliği nettir. öyle batıdan görüp ahkam kestiğiniz kadar basit değil bu işler. bir halktan, üstelik milyonlarca olan bir halktan bahsediyoruz. bu insanların kültürlerini yok saymak kimsenin haddine değil. bu insanları aşağılayıp, kurtulmamız gereken kangrenler olarak görmemiz güzide türk insanına yakışmaz, yakışmıyor.
kürt insanına, kürtçeye tahammülsüzlük son bulmalıdır. keza bölücülük, kürdistancılık da öyle. ikisi de ırkçı, faşizan tutumlardır. ikisi de toplumun dinamitleri, kürt sorununun dayanak noktaları olmuştur.
halk olarak, toplumsal olarak bu sığ hareketlerden kaçınıp, kültürel ve kimliksel haklara saygı gösterirsek en azından ortada bir bölücülük bahanesi olmaz.
iyi o zaman söyle türk milletine anasını,babasını, eniştesini,yengesini,arkadaşını,karısını,kocasını yok etsin.
bu ülkede milyonlarca insan var bir tarafı kürt olan yine milyonlarca insan var dostu,arkadaşı,ortağı kürt olan.
ve bu ülkede milyonlarca kürt var her tc vatandaşı kadar tc devletini,bayrağını sahiplenen, kendi devleti, kendi bayrağı gören.
bu tür ayrımcılıklar bölücülükten başka bişey değildir. pkk'nın siyasi uzantılarının yapmaya çalıştığından pek bir farkı yoktur.
bu ülkede milyonlarca insan var bir tarafı kürt olan yine milyonlarca insan var dostu,arkadaşı,ortağı kürt olan.
ve bu ülkede milyonlarca kürt var her tc vatandaşı kadar tc devletini,bayrağını sahiplenen, kendi devleti, kendi bayrağı gören.
bu tür ayrımcılıklar bölücülükten başka bişey değildir. pkk'nın siyasi uzantılarının yapmaya çalıştığından pek bir farkı yoktur.
sadece türk milleti değil, tüm dünya ayrımcılıktan kurtulmadıktan sonra, sistemin kölesi olacaktır. Yaptığınız her ayrım asla sizi iyi, üstün yapmaz, ayrımcılık yapmayan insan (bkz: insan gibi insan) karşısında daha düşük yapar. Tek ayrım;
Ben asla ayrımcı değilim, ci ve cu kullanmam, ler ve lar diye insanları ayırmam ile bu başlığı açan ve onun gibiler arasında olmalı.
Ben asla ayrımcı değilim, ci ve cu kullanmam, ler ve lar diye insanları ayırmam ile bu başlığı açan ve onun gibiler arasında olmalı.
Bağımsız Kürdistan kurulmasını isteyen yazar düşüncesidir.
Kürtler devlet kurarlar, türkler de kurtulmuş olur.
(bkz: kendi ayağına sıkan milliyetçi)
Kürtler devlet kurarlar, türkler de kurtulmuş olur.
(bkz: kendi ayağına sıkan milliyetçi)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar