bugün

2012 yılında vizyona girecek olan Toprağın Çocukları isimli sinema flmi.

Ögretmen okullarının kuruluşlarını konu almaktadır.

Köylü milletin efendisi olacaktı!


http://www.facebook.com/#...lar%C4%B1/167992003241759
yönetmenliğini Ali Adnan özgür'ün yaptığı, şubat ayında vizyona girecek olan filmdir. köy enstitülerini konu alacak olan filmin oyuncu kadrosu harika. erkan can, şebnem sönmez, meral çetinkaya, türkü turan, ufuk bayraktar bu oyunculardan bazıları.

filmin websitesi : http://www.yapimhane.com/

konusu ve oyuncuları gereği 2012'nin en iyi yapımlarından biri olacağı düşüncesindeyim. kısaca merakla beklenen film olmuştur.
Yapımcılığını Erkan Can ve Tamer Çiçek'in üstlendiği, yönetmenliğini ise Adnan Özgür'ün yaptığı, 2012 yılında gösterime girmesi beklenen film. "Köylü milletin efendisi olacaktı"sloganıyla açılarak Köy Enstitüleri'nin kapatılmasını konu alan filmde Köy Enstitüsü öğrencileri Cevher (Ufuk Bayraktar) ve Aybike nin (Türkü Turan) Çingene kızı Karika (Müge Boz) ile dostluğundan yola çıkılarak, Köy Enstitüleri'nin kapatılma süreci anlatılmaya çalışılacak.
mezun olduğum lisede çekilmiş olan filmdir. izlenirken yatılılık günlerimi yad edeceğim.
Fragmanı cıkmıs bulunmaktadır.
bazı orospu topraklar da yok değildir.
mezapotamyanın alın ayak esmer çocuklarıdır.
12 eylül cuma günü galası yapılan ve bugün vizyona giren çekimleri hasanoğlan köy enstitüsü'nde yapılmış film.
Ülkemizin eğitim durumunun apaçık ortada olduğu bu günlerde mutlaka izlemeniz gereken bir film.

(bkz: toprağın çocukları)
(bkz: ali adnan özgür)
17 Nisandı. Köy Enstitülerinin kuruluş bayramıydı. esaretten, yokluktan, tembellikten, bir çok şeylerden, bir çok şeylerden kurtuluş bayramıydı.Bozkır bozkır oldu olalı sevincin,bayramın böylesini görmemişti.Koca bozkır neredeyse sevincinden çat deyip çatlayacaktı.Bu sevincin en güzeli, en yenisi, en tazesiydi. Hiç bir sevince benzemiyordu.

Çocukları taşıyla toprağıyla tüm Hasanoğlan bir sevinç kasırgasında dönüp dururken orta yerde bir adam vardı.Bir kocaman adam.Gözleri ışıltı içinde, bahtiyar adamların en güzel bahtiyarlığıyla gülümseyip duruyordu. Bu büyük sevince o kaynaklık etmişti. Önayak olmuştu. Başında kasketi vardı. Bu sonuca varmak için çok çırpınmış, çok çekmişti. işte gerekeni elde etmişti. ve yurdun en güzel şafağındaydı.Başarısının ucundaydı ama, başarısının durmayacağına inanıyordu. Yüzü inanmış adamların sağlığındaydı.Sevilmenin sarhoşluğundaydı. Belli etmiyordu. O kocaman adama şöyle bakarsan, hiç bir şey yapmamış adamın alçakgönüllülüğündeydi. Bu, babaların en güzeli, en yiğidi BABA TONGUǒtu.

(bkz: ismail Hakkı Tonguç)
daha bugün izlediğim bilgilendirme açısından kaliteli ancak senaryosunun daha iyi olabileceğini düşündüğüm film. Bu ülkenin bugün niye bu halde olduğunun ve zihniyetin hala değişmediğinin aktarıldığı bir film olmuş yapanların eline sağlık.
ayrıca müge boz'un oyunculuğunu ilk defa beğendim.
köy enstitülerini konu alan " köylü milletin efendisi olacaktı" sloganı ile vizyona giren izlenmesi kuvvetle gerekli olan erkan can yapımcılığında bir film.
(#16894493)

çok söze gerek yok.
Senaryo, oyunculuk, teknik vs. açıdan zayıf yönleri olsa da, Hasan Ali Yücel'in ismi geçmese de mevzuyu hatırlatması açısından bile olsa dikkate değer, takdire şayan. Köylerin bugünki halini göz önünde bulundurunca, köy enstitülerinin kapatılmasının nasıl bir gaflet olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor film.

Geçen yıl kurban bayramında ithal edilen büyük baş hayvanlar, bu yıl ortaya çıkan saman ithalatı ihtiyacı vs. -güya- tarım ülkesi olan memleketimde yıllardır uygulanan köy politikalarının sonucudur. (bkz: köy enstitüleri)
(#17021437)
Aybüke ismini sevmemi sağlayan biraz belgesel tadında filmdir.
Yaklaşık bir hafta önce yapımcısı tarafından youtube'a yüklenmiş film.

https://www.youtube.com/w...h?v=OjlqlgUwCiE&t=10s