bugün

Anlatılan her şeye inanan hiç bir konuda fikir yürütmeyen insan çeşididir.

Günümüzde yaşayan insanlardan çoğu mensup olduğu dinin kurallarından bir haberdir. Kendisine Tanrı'nın varlığına inanması sebebini sorduğunuzda ise uyduruk , klişe cevap vermektedir. Demek istediğim inanıyor olabilirsiniz ama mutlaka mantığınıza uymayan birşeyler olacaktır. Hşşş öyle şeyler çok konuşulmaz , tartışılmaz , sorgulanmaz demek yerine düşünün, defalarca sorun kendinize. Düşünmek , soru sormak ne bir suç , ne de bir günahtır.

not : ateist değilim.
(bkz: akp seçmeni)
başkasının dediği varken boş yere düşünüp vakit ve enerji kaybetmek istemeyen koyundur.
(bkz: ot var yen mi)
korkak insandır. çünkü sorgulayan insan öğrenmeye, düşünmeye ve dolayısıyla kendini geliştirip haksızlıkları görmeye ve bunlarla mücadele etmeye başlayacaktır. oysa sorgulamayan kişilerin felsefesi ise: "cehalet mutluluktur."
türkiye'de fikir adami olunmaz, bir fikrin adami olunur. cünkü türkiye'nin tüm politik olusumlari sorgulayan insani istemezler. itaat eden, söylenenleri oldugu gibi kabul eden yandas isterler. liderden baska kimsenin bir fikrinin olmasina izin vermezler. her politik olusumun hic bitmeyen bir "birlik ve beraberlige en cok ihtiyac duyulan" dönemi vardir. boylece hicbir fikrin gelismesine firsat verilmez. o yuzden demokrasi gelismiyor ve onyillardir yari fasist bir sistemde debeleniyoruz.
kemalisttir. çünkü kalbinde put vardır. onun her sözünü her davranışını her uygulamasını doğru kabul eder ve ilahlaştırır. müslümana verdiği zararı görmez görmek istemez. allah ın açıkça red ettiği konulara dahi muhaliflik eder bilmeden veya bilerek.
haklıdır. çok sorgularsa dinden çıkar.

+niçin ?
-saçma çünkü.
inançlıdır. sadece din anlamında değil, herhangi bir ideolojiye - ister kemalist, ister faşist, dindar, solcu, sağcı fark etmez - bağlandı mı zihin kendini zincirlemiş demektir.
inandığı konuların/fikirlerin doğruluğuna %100 emin olan kişidir. çünkü hiç acaba yanlış olabilir mi? diye düşünme gereği duymamıştır. ziyandır.
Sorgulayan insan islamı terkeder diye bir kaide yoktur. Nitekim her sene binlerce insan islamiyeti seçmektedir
(bkz: yobaz)

inandırıldığı şey doğrultusunda söylenen herşeye inanır. fakat zıt bir görüşü kesinlikle kabullenmez, sorgulamaz.
sorgulamaktan korkanı hiç görmedimde daha çok benin gördüğüm sorgulaması gerektiğinin ve sorgulamadığının farkında olmama durumuydu.
sorguladığında ortaya çıkacak gerçeklerden korkuyordur ya da o gerçekler işine gelmiyordur.
sorgularken çevreden hiçbir tepki almaması lazım, ulaştığı sonuçlar kendi çıkarımı olmalı. bırakın korksun o korku o sorgulamanın aşamalarına tat verir. insanın sorgulaması önemlidir, ne tarafta olduğu önemli değil.
hiç şüphesiz ki yobazdır.
bizim din hocasıda bu tür insan çeşidindendir. ne zaman bizim sorularımıza cevap veremese "çok sorgularsanız dinden çıkarsınız" lafını yapıştırır. yok bunuda demezse "ben normal lise mezunuyum sizin gibi akıllı öğrenciler değilim" diyerek konuyu başka yerlere saptırır.
Geçen gün eski okulumdan elemanlarla sohbet ederken çok fazla sorgularsam dinden çıkıcağımı iddia ettiklerinden beri kendileriyle görüşmüyorum. Harbi beyinleri örümcek ağıyla dolmuş. Kuranda bile Allah düşünmemizi sorgulamamızı istiyor.
Eger sorgularsa cehenneme gidecegine inanan insandir. Dinler bu sekilde zaten, sadece korkuya dayali. Sunu yapma yoksa cehenneme gidersin, bunu yapma yoksa cehenneme gidersin, neden diye sorma yoksa cehenneme gidersin...
Kendi küçük dünyasında kalmaya mahkum insandır.
yani şimdi mantıkla düşünelim, adam bazı şeyleri sorarsa çarpılacağını sanıyor ki bir şeyin tersini düşünebilmen için zihninde bunu sorman lazım. ancak din bir otorite kurarak beyni kapatıyor ve belli şeyleri sormak daha günah, çarpılması gereken bir durum oluyor. bu yüzden zaten komple mal bunlar.

ayrıca beyinde bir otorite olduğu geçektir ve özgürleşme zaten bu otoritenin kırılmasıdır. öfke ise bu otoritenin yıllarca tutsak ettiği beynin haykırışıdır.

beyninizdeki otoriteleri, tabuları, dogmaları yenin. inanç denen asalaklığın sizi sömürmesine izin vermeyin. darwin yar ve yardımcınız olsun.
dinleri bilmem de, islam'da sorgulamak serbesttir. sadece edep ve adap sınırları mevcuttur. defalarca düşünmez misiniz? diyerek düşünmeyi öğütleyen bir dinin sorgulamayı yasaklayıcı olduğunu iddia etmek ya cehaletten, ya da bakarkörlük dediğimiz toplumsal rahatsızlığımızdan kaynaklı olabilir. hazımsızlık gibi bir sebepte söyleyebiliriz.
sorgulamaktan korkmayın. sorgulamayan bir toplum geride kalmaya mahkumdur.