bugün

cumhurbaşkanı alternatifi arayışındaki vahim durumu ortaya koyan bir fantezi.
koalisyon örneği 1 haziran yerel seçimlerinde görülmüştür.

maalesef mehape yalavo da cehapeyi desteklemiştir. ağrıda ne olduğu bilinmez.

cehape bedepe koalisyonunu anlarımda mehapenin cehapeye desteğini aklım almıyor.

ancak türkiye de ak parti dışında en az 84 parti daha var, hepsi birleşse cumhurbaşkanı yine de 21.yüzyılın lideri sayın başbakanımızdır.
cumhurbaşkanlğıı adaylığı çok da önemli değil,erdoğan, pkk'nın desteğini alsa da almasa da rahatlıkça cb seçilecek oranı elde eder. önemli olan onun kalan her gününü bir cehennem azabına çevirerek, ortalığı yangına boğmak, işlediği suçları ileride önüne koyacak şekilde peyderpey dosyalamak, c.başkanlığı tayyib'in cüretini ve suçlarını arttırması için iyi bir mevki. başkanlığı tbmm 'den çıkarmaya çalışacaklar bunun yolu da bir sonraki genel seçimden geçiyor. böylece başkanlık yetkileriyle hegemonyasını güçlendirecektir. bu da ileride uluslararası mahkemede yargılanmasını kolaylaştıracaktır. meral akşener devlet terbiyesi olan bir isim ama kazanamaz hem de devir onun gibi düşünenlerin devri değil..
Atatürk'ün bu topraklara ve anadolu medeniyetine gönül vermiş halkla beraber kurduğu türkiye cumhuriyetini 100. yılına doğru ilerlerken hakkıyla temsil edeceğine inandığım muhtemel-müstakbel cumhurbaşkanımızdır.

ilk turda seçilemez tamam ama ikinci turda seçilme şansı yüksektir. tahminlerimi oylara göre dağıttığım zaman şöyle bir tablo şekilleniyor

1. ikinci turda bile akşener'e kesinlikle oy vermeyecek olanlar, kabaca:

partizan derecesinde akp'liler %10
partizan olmayıp hala rte'yi samimi bulup seven akp'liler %20
terörist elebaşının destekçileri, sempatizanları %5
cunta sevdalısı bazı ulusalcılar, ülkücüleri faşist görenler, mezhepçiler, kürtçü sosyalistler %5
toplamda %40

2. chp ile çatı konusunda prensiplerden sonra da akşener gibi bir isim üzerinde anlaşılması durumunda:
yukarıdaki dağılımdan geriye kalan %60 içerisindeki 35 puan kesinlikle tereddütsüz destekleyecektir. içerikte, mhp,bir kısım chp, millyetçi muhafazakar kesimler, merkez sağ demokratlar bulunmakta

3. kalan 25 puanda ise ikna edilmesi gereken şu kesimler yer alıyor:

1. ve 2. grupta yer almayan ama mhp'ye türk milliyetçiliğine mesafeli olan chp seçmeni içerisindeki laik-sosyal demokratlardan %10
muhalefette hayat görmeyip mecburen akp'ye oy veren muhafazakar ya da seküler, ideolojileri zayıf sadece ekmek peşinde olan, kredi borçlarını ödeyebilme adına ekonomik istikrarı önceleyeren 15 puanlık kesim.

not: oranlar kişisel atmasyonlarımdan ibarettir.
nuri alço varken esamesi okunmayandır.

(bkz: nuri alço cumhurbaşkanı olsun)
her ne kadar ideolojisine ters olsam da, mevcut statü içinde cumhurbaşkanlığına en çok yakışan isim olabilir. hem donanımı, duruşu, karizması ve de bayan olması sebebiyle.
lakin değişen sistemle cumhurbaşkanı pasif bir karekter değil, siyasetin içinde; adeta belediye başkanı gibi yarışır bir pozisyonda olması gerekiyor. siyasi kimlik daha da öne çıkıyor yani.
şu halde tayip gibi bi bukalemun, serseri, zampara; yani tam bi piç varken rekabet etmesi çok zordur, şansı düşüktür...
mhp nin gönlünden geçendir. olabilitesi az da olsa vardır lakin diğer tarafta kapı gibi yüzde 50 net vardır.