bugün

özellikle devlet okullarında okuyan çocukların ailelerinin gelir düzeyleri askeri ücretle geçimlerini sağlamaktadırlar. Ev geçindirip aylık okul aidatı bile zor ödenen yeri gelir kırtasiye masraflarına yetişemezler. Babanın artık yüreginin bir kısmıda çocugum rencide olmasın diye aksam ne iş yapsam diye düşünmekle geçicek olmasıdır.
bir neslin hayalidir. lan şimdi çıkmış bazı dümbükler yok çocuklar türbana bürünsün diye böyle istenmişmiş yok efenim zengin-fakir ayrımıymış. lan kaç nesil bizler şu formalardan kurtulakta sivil gelebilsek diye ciğerimiz yanar beverly hillsi izler ah çekerdik. aptal mısınız siz; çoluk çocuğa tek tip kıyafet giydirmenin manası tek tip nesil yetiştirme isteği olan dikta rejim kararlarıdır.
zengin-fakir ayrımı diyen saflara da şunu diyeyim; devlet okulu diyor, aynı mahalle diyor ne ayrımı lan.
beyaz gömlek gri pantolon uygulamasında bile arkadaşlarım arasında dağlar kadar fark olurken şimdi hükümet bu farkı az görüyor olsa gerek ki fakir zengin farkını daha da belli etmeye çalışıyor hani biz halkçıydık diye sordurmuyor da değil.
zaten öğle yemeği yiyecek parası bile olmayan fakir aile çocuğunun 'anne neden benim elbiselerim arkadaşlarımınki kadar güzel değil ?' sorusuna itecek insanlık dramı uygulama.
ay bir bitmediniz amk dedirten bordo klavyelileri görmemize neden olan gündem başlığıdır. hadi üniversitedede üniforma getirelim ama onlar çocuk iyide bizde çocuk olduk heleki en duyarlılarından yani çocuk küçük yaşta kendisi ve ailesinin durumuyla yüzleşmelidir. aksi halde hadi komünist olalım herkes eşit olsun . lan okulların kantininide kapatın o zaman biri yiyor diyeri bakıyor bu işlerin sonu gelmez gençler.
bize yıllarca normal geldi ama okuldaki bu tek tip durum gerçekten çok ilginçti

saçın kaç cm uzun yada kısa olduğunu kontrolle görevli elinde makasla gezen sapık hoca,müdür ve müdür yardımcıları vardı resmen. hele bazıları tüm günlerini buna ayırıyorlardı. içeriğini bilmiyorum ama saç meselesine de bir rahatlama gelir herhalde

bu sosyal sınıf meselesi de enteresan.devlet ve özel olarak ayırırsak meseleyi devlet okullarındaki fark çok olmaz bence.ayrışacaksa zenginler ayrışır orada

özel okullarda burslu okuyan öğrenciler için bi sıkıntı olabilir sadece.ama temelde bence doğru bir uygulama bu kıyafet konusu.disiplin denilen şey kılık kıyafetle yada saçla başla olmaz.tabi ki ne giydiği ile de ilgili olmaz.eğitimde normalleşme için okutulan derslerin içeriği ve uygulanış biçimi değişmeli

bi de şu andımızı da kaldırmaları lağzım bana kalırsa artık.öğrencileri sabahları sıraya dizip hem de kol hizasında falan andı okutmak saçma hemde her gün.bir tören yapılacaksa hafta sonu yada başları istiklal marşı olabilir tek gün olmak şartıyla o da tabi..
statü farkı oluşturacak uygulamaymış.
he ya zaten zengin bebesi okula son çıkan kol kadar iphone 5 i alıp götürdüğünde anlaşılmıyordu dimi statü farkı?

güzel bir uygulamadır. evet ne zamandır artılarını eksilerini düşünüyorum. sonuç pozitif.
+durumu iyi olmayan aile okul kıyafetine para vermek zorunda kalmayacak.
-okulun öğrencilerini ayırt etmek zorlaşacak. dolayısı ile güvenlik zafiyeti doğabilir ama bu serbestliğin olduğu ülkelerde bunu nasıl aştılar ona da bakmak lazım.
-özellikle kız öğrencilerde ve emo erkeklerde "bugün ne giysem" sendromu ortya çıkabilir.
+lakin bu sendromda aşılacak öğrencilere özgüven gelecektir. misal üniversitelerdede üniforma zorunluluğu yok ilk başladığında yine kızlarda "bugün ne giysem" sendromu doğsada sonra su yolunu bulur. yine belli bir tarzda giyinilmeye başlanır. üniversitelerde de kılık kıyafet özgürlüğü var ama öyle çok farklı giyinen yok. herkes belli standartlarda. kod üstüne kazak , tshirt falan.
lise 3 olarak pek iplemediğim durumdur. Ben lise son olunca yürürlüğe girecek bende 1 sene önceden serbeste geçmiş olacağım, bir sene erken yada bir sene geç, pek fark yok.
(bkz: kast sistemi)
Ayrımcılığın doruğa tırmanması demektir.
Evet zengin-fakir olayına değinen tüm yazarlara katılıyorum.
Parası durumu iyi olanlar marka giyip okulda hava atacakken , durumu olmayanlar hergün aynı giysiyi giymek zorunda kalacak ve bunalıma girecektir. Annesi babası ayrı derte girecek zaten durumları kötü olanlar daha da etkilecektir. Okuldan soğuyacaktır ve bu derslerini önemli oranda etkileyecektir.
Hadi onuda geçtim okula girenin çıkanın haddi hesabı olamaz ! Öğrenci mi değil mi kontrol etmek çok zor olur. Öyle ya hapcısı girer , esrarcısı girer , tecavüzcüsü girer... Girerde girer hepsini kim kontrol edecek ?

Akp hükümetini şiddetle kınıyorum ! inşallah olmaz olsun bu yasa.

Bi kere okul demek disiplin demektir tek tip kıyafet olması gerekir.
Gerçekten yazık oldu.
Zengin-fakir farkı ilk defa bu kadar çok belli olacak.

Dar pantolon giyecek kızlar , mini etek giyecekler falan.. Yeni bir fantezide doğacak bunların sayesinde..
Sosyal olgusunun artı ve eksilerini düşünüyor herkes. Bunun kocaman bir ekonomik yönü vardır.
Koskoca bir tekstil sektörü oluşacaktır.
Destekliyor muyum, evet destekliyorum uygulamayı. Çünkü sınıf farkı mevzusu varsa ortada gün yüzünde olmalıdır. Herkes sınıfını bilsin ki neden ben böyleyim diye araştırsın soruştursun. Bir şeyler kazanıp bir yerlere varabilmek için belli bir kayıplar yaşamalıyız.
görsel
görsel
ya abicim kıyafetde yok paraymış yok özenirniş bunlar yalan dolan o çocuk serbest kıyafet oluncamı fakir olduğunu anlıcak ayrıca ankarada oturuyorum 15 tl ye cok rahat bir t-shirt birde pantolon alabilirsiniz bu kadar fakir olan birine rastlamadım daha.
okulda verilen sikten eğitimlerden habersiz olarak yapılan yeniliktir. önce okullları düzelt, öğretmenleri düzelt, sınav sistemini oturttur. sonra istersen çıplak gitsinler şu okula.
(bkz: her kuşu siktik bir kaldı leylek)
yanlış uygulama, özellikle güvenlik konusunda ciddi sıkıntılar yaratacağını düşünmekteyim.
ergenlik çağında her şeyi sorun eden, zor beğenen ve belkide kendi ailesini yargılayan, beğenmeyen çocuklara yapılmış bir kötülük.
fakir aile kızlarını pardesü ve türbana itmek amaçlı sistematik bir şekilde yapıldığı da göz ardı edilemez.

her şeyin güzeldi, bir kıyafetin kaldı..
türkie de olması çok çelişkili bir durum sonucu da bir o kadar karmaşık.
lise son sınıf olan kardeşimin hala kravatlı gittiği uygulamadır . okulda bir eli geçmeyecek kadar olsalar da . Ben karşıyım diyor kendi cevabıyla . Hocaları en büyük destekçisi aslan parçasının. izmir fen lisesinde durum budur sözlük .

edit : şimdi bunu eksileyen güzel kardeşim hani eşittik bıraksana yavrucum isteyen istediği gibi gitsin ...Bu da iFL li bir öğrencinin seçimi . Bırak işte uğraşma , kurcalama.. olnı yazdık, uydurmadık, günah işlemedik , illegal bildiride bulunmadık , siyaset şeysi yapmadık , istediğimiz gibi olkula gittik sadece , bu eksi niye demeyeceğim buda senin düşüncen güzel kardeşim .
2013-2014 eğitim öğretim yılında artık yavaş yavaş okullara başörtüsü ile de girilebileceğinin kanıtıdır.
haftada 1 gün sivil gidilerek denenen ilerdede yürürlüğe koyulmasını beklediğim sistem. ben zaten üniformayı hep saçma bulmuşumdur. herkesin aynı şeyi giymesi iyi bir şey değil lisede mesela. o yaştaki kişilerin kendi tarzlarını oluşturmak için en uygu yaşlarıdır. bu yaşlarda mutlaka sivil gidilmeli diye düşünüyorum.
olmaması gerekendir durumu iyi olan ailelerin çocukları haftanın 4 gnü farklı kaliteli kıyafetlerle gelirken memur çocuğu aynı çeşiti kaliteyi sergileyemez ve çocuklar o yaşlarda acımasız olduklrı için birbirlerinin yüzlerine her şeyi söylerler böylece memur çocuğumuzn kompleksleri diğerinin egolalrı oluşmaya başlar bir kaç ay öncesine kadar kıyafet serbestliği olmadığı dönemde dahi sadece pastel boyalarının 48 li mi 12 li mi olduğu kıyaslanırdı çocuklar arasında bu bile içten içe çoğu çocuğu incitebilirdi.
Bi çok kişinin tartıştığı konulardan biri. Sınıf ayrımını tetikleyecek biçimde olabileceği varsayılan bir uygulama. Bunu yapabilmek için tüm toplumsal sınıflar için farklı okullar açılmalı ki çocuklar etkilenmesin.
toplumsal sınıf ve okulları destekleyen, türkiye'nin sosyalist bir devlet olduğunu bilmeyen faşistlerce desteklenen olay.
O kadar fakir öğrencinin nasıl giyinecegi sorununu yaratıyor. Bence herkese ayni eğitim verildiği gibi herkes de okula aynı kıyafetlerle gitmeli, bir ayrım olmamalı.