bugün

bitmiştir...

not: entry girmeni bekledim mb isimli cocugun anilari.
birazdan izlenecek film sızmazsam tabey.
görsel

Toyotaizm, neofordizmden fazlası değil.
(bkz: Paulette Goddard)

görsel

görsel

Sırf şu kadın için yine izlenir.
türkçeleştirilmiş hali için:

(bkz: asri zamanlar)
(bkz: modern zamanlar)
dün akşam trt 2'deydi. dünyada benden başka o kanalı kanal listesine ekleyen kimse yok sanıyordum. ondan önceki akşam da wonder vardı.
chaplin'in esaslı düzen eleştirisini yavanlığa, demagojiye kaçmadan ziyadesiyle ve güldürerek yaptığı, özetle resmen döktürdüğü bir başyapıt. bu arada filmin büyük kısmında yalınayak gezen paulette hanım'ın ayaklarına meftun olmama yol açmıştır aynı zamanda. izleyiniz efenim.

https://galeri.uludagsozluk.com/g/modern-times/3/
özellikle filmin sonlarına doğru olan ev sahnesi. gözden yaş akıtır yok böyle bir komedi. hala izlememiş olanlar için büyük kayıp.
görsel
Dönemin acımasız dünya düzenini kapitalizmi endüstrileşmeyi ve bu kavramların toplum yaşamına etkisini trajikomik bir şekilde ele alan 1936 yapımı charlie chaplin filmidir.
Ayrıca Sanatın gücünü görebileceğiniz bir başyapıt izleyin.
1936 yapımı ve charlie chaplin’'in yazıp yönettiği ve oynadığı film. Fena bir film değildir. Ancak filmdeki tek eksik taraf kulübedeki aşkın devam etmesi. Zira pastayı iştah ile yiyip kürkü giyen kadın böyle bir evde yaşamayı istemez.
şimdi itiraf edelim biz bizeyiz , çok sıkıcıdır.
charlie chaplin sesini dünyaya ilk kez bu filmde söylediği şarkıyla duyurdu.
Müziğini Leo Daniderff'in bestelediği titine adlı şarkının anlamsız sözlerini chaplin yazmış.
Arada dilime dolanır. Söylerim neşelendirir. Güzel şarkıdır.
Chaplini komunist suclamasina maruz birakan eserlerinden biri.
charlie chaplin' in endüstrileşme eleştirisi yaptığı bir filmi. öyle üstün körü bakmak yerine gerçekten izlerseniz aslında ne kadar yoğun işlenmiş bir film olduğunu fark edersiniz.

önce bir koyun sürüsünün sonra da işe giden insan selinin gösterilmesi, şarlo' nun bir anlık dalgınlığında bile işin aksaması, bir makinenin içine düşüp kaybolan çalışanın en sonunda şarlo tarafından kurtarılması... gibi birçok sahnesi vardır.

işte bunlar hep metafor.
son zamanların en iyisi denilebilecek ölçüde büyüleyici.
charlie chaplin' e hayran olduğum ve onu tanıdığım filmdir.
charlie chaplin zekasının buram buram görüldüğü nadide güzel filmlerden. çok az da olsa ses efektleri kullanılmıştır.

29 buhranı sonrası değişen çalışma yaşamını, eziyete varan çalışma şartlarını ve birey üzerindeki psikolojik etkilerini harika anlatan bir eserdir.
ironik filmlerden imdb deb bu kadar puan alması beni şaşırttı. film 36 yapımı çok eski siyah beyaz.
Filmin her saniyesinde mükemmel bir zeka var. Charlie ustanın zirve yaptığı,çekildiği zamana göre aşmış, kapitalizmi yerden yere vuran ayakta alkışkanmayı hak eden nadide bir sanat eseri.
Charlie chapli'in oynadığı sessiz bir o kadar sesli filmi. Fordizm dönemini elestiriyor ve insanı makine gibi gören işletmecilere çok güzel bir tokat atıyor.
charlie chaplin'in sanayi devrimine ve onun getirdiği emek sömürgesine şahsına münasır şekilde selam çaktığı dönemin önde filmlerindendir. sessiz filmlerin babası olan chaplin'in bu filminde az da olsa ses efekleri kullanılmıştır.

film'de sanayi devriminin çalışanlar üzerindeki etkileri çok net bir şekilde ortaya konmuş fabrika işçisi olan chaplin'in fordist çalışma biçimiyle bireyin konumu geri plana iten yaşam formu işlenmiş , işçinin vida sıkma görevini içselleştirmesiyle vidaya benzettiği her şeyi sıkmaya çalışması yolda gördüğü kadının paltosunun düğmeleri saldırması aşırı işbölümünün abartılı bir anlatımıdır.

filmimizin sonunda chaplin bizi az da olsa güldürmüş hayatının aşkıyla fakir ama mutlu bir hayat sürdürdükleri konusunda bizi umutlandırmıştır.
aynı zamanda koreli şarkıcı IU'nun son albümüdür. dinlenesi.
fakültemizde her sene işçi sağlığı ve iş güvenliği, iş hukuku ve davranış bilimleri dersi hocasının sektirmeden seyrettirdiği film.
izlemeyen kalmasın filmidir. dönem şartlarına ve beyine fena saygı duyulması gerekir.