bugün

endülis emevileri zamanında ortaya çıkan bir yazı tarzı. bu yazı tarzının en çarpıcı özellikleri; keskin, geometrik ve güçlü olmasıdır.
hat sanatının dini mimariye girmesiyle kendiliğinden ortaya çıkmış bir yazı stilidir. sert zeminler üzerine harfleri köşeli olarak nakşetmek hem hattat için çok büyük bir kolaylık hem de değişikliğin getirdiği yeni bir estetik soluk olmuştur. iran bayrağında tam ortadaki beyaz şeridin yeşil ve kırmızıyla kaynaştığı çizgide bu yazı stiliyle allahuekber yazar.
(bkz: kûfi)
(bkz: barkod)
Arap yazısının düz ve köşeli çizgilerle yazılan eski bir biçimi.

https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BBf%C3%AE
Güzel olmuş yeni duman şarkısı.

Elleri havada
Kufi kafada
Şeker ezer aynada aynada
Aynı Ayran gibi temiz
Kafası leziz
Yürüyorlar saraya saraya.
Elleri havada, kufi kafada, şeker ezer aynada, aynı ayran gibi temiz, kafası leziz, yürüyorlar saraya, saraya... Bu, Duman Grubu'nun bir şarkısı ve ne hikmetse yasaklanmamış, şimdilerde eylemcilerin sembol şarkısı olmuş. Dombra'yı hırsızladıkları gibi "Senden Daha Güzel" şarkısını bile hırsızlamaya getiren Akape, belki bu yüzden şarkıya ses etmemiştir. Rahmetli Ankaralı Turgut'un "Kaymak Lazım" eserine yasak getirenler, bunu es geçmezdi yoksa. Muhalif kanalların alayına ceza kesen-kapatan iktidar, kaymağın âlâsını yapıyor, sadece bal sürüp yalayanlar tadına varıyor, hepsi bu.
Adını Kufe şehrinden alan Kufi, Arap harflerinin köşeli ve düz bir şekilde yazılmasıdır.
görsel
Güzel bir Duman şarkısı.
Turabi'nin çıkardığı boktan şarkılardan sonra iyi geldi.