bugün

Bu sene kpss/2 den girip 83 puan alarak biryere yerleşemediğim hadise.
kabus, üniversite mezunu olduktan sonra bile stresten yüzümde sivilce çıkmasına neden olan "devletin parası bitti,o yüzden yeni sınav uydurduk, hadi siz girin bizde cepleri dolduralım" sınavlarından biri.
Devlet sektöründe çalışabilmek için girilmesi ve kazanılması gereken sınavdır. Ülkemizde özel sektörün çalışanlarının suyunu çıkarmaya çalışması, buna karşılık devlet sektörünün çalışanlarının dinlenmesine, eğlenmesine ve hatta çalışmamasına izin vermesi sonucu herkesin devlet sektöründe çalışmak istemesiyle alternatif öss haline gelmiş bir faaliyettir.

Kpss'nin cazibesinin azalması, özel sektörle devlet sektörünün çalışma şartları bakımından ortalarda bir yerlerde buluşmasıyla mümkün olabilir ama yakın gelecekte böyle bir gelişme beklenmemektedir.
her sene milyonlarca insanın girdiği fakat kadroya çok az kişinin yerleştiği bir sınav.
devletin ek kaynak yaratmak için açtığı, para bayılmaktan başka işe yaramayan bir sınavdır. üstelik oldukça zor bir sınavdır. buna rağmen yüksek puan alan binlerce insan hiçbir yere yerleşememektedir. yine torpil sınavını geçenler istedikleri yerlere gelebilmektedir.
liseye giriş sınavı, üniversiteye giriş sınavı, üniversitede hazırlıktan muaf olma sınavı, sonra kpds denen illet bir dil sınavı ve şimdi kpss çıktı başımıza.gençligimize, paramıza pulumuza, memleketin daha acil yaralarına merhem olabilecek kaynaklara yazık oluyor. ey komedidansçoklusu sistem, sen mezun ettin bizi okullarından ve şimdi diyorsun ki olmaz orda ogrendiklerinle bir şey etmezsin sen, hadi bakalım tıpış tıpış dersanelere. hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe ve birlikte genel yetenek, genel kültür, ingilizceden imtihana tabi tutulacaksın. ama dur o da yetmeyecek ayrıca şu nedir açıklayınız, bu nedir tartışınız şeklinde kurum sınavları da yapacam sana.sonra bir de sözlü sınav, mülakat ha birde sağlam bir torpil.........çok dolmuşum yahu. **
insanın tahammül sınırını da ölçen lanet sınav.
tek kabusum.
Devlet belli aralıklarla Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS) açıyor. Yüz binlerce genç bu sınava aylarca hazırlanıyor. Para yatırıyor. Kazanmak için ter döküyor... Örneğin 17 Ekim 2006'da açılan KPSS'ye 1 milyon 850 bin memur adayı girdi. Devlet kendi memurlarını bu sınavı kazananlar arasından alacaktı. Bu konuda sözler verildi. Sonra ne oldu, biliyor musunuz? Bugüne dek bu sınavı kazananlara topu topu 25 bin kadro verildi.
Ama devlet bu sayının kat kat fazlası elemanı "geçici işçi" veya "sözleşmeli" statüsüyle açıktan işe aldı. Almaya da devam ediyor... Bu kişiler AKP'lilerin eşi, dostu, akrabası oluyor... Biliniyor ki, bu yıl 210 bin geçici işçiye kadro verilecek. Böylece KPSS'yi vermiş gençler atlanacak, bu sınavı verememiş parti yandaşları memuriyete alınacak...
Geçen cumartesi günü sütunumuzda Enerji Bakanlığı'na bağlı Elektrik işleri Etüd idaresi'ndeki işe almaları vermiştik... Genel Müdür Kemal Büyükmıhçı kızını, Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Çağlar ve Atilla Gürbüz yakınlarını işe sokmuştu. Hem de hiç mahcubiyet duymadan... Dün de CHP'li Berhan Şimşek TOKi'deki suiistimalleri açıkladı... AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kızı Neval Fırat Çekiç, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır'ın oğlu Faruk Karabayır ile TOKi Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın yeğenleri Yunus Kumantaş ile Hanefi Tiryaki torpilliler arasındaydı... iktidarı ele geçirenler milletin gözünün içine baka baka hakkını yiyor? Hakları yenilenler mi? Onlar da kuzuların sessizliği içinde...

Melih Aşık - Milliyet
ilk 1999'da dms (devlet memurluğu sınavı) ile başladı. daha sonra kms (kamu memurluğu sınavı) şeklinde değişti. en son bu şeklini aldı.
ilkokula başlayıp üniversiteyi bitirene dek çektiğimiz sınav çilesine bir yenisini ekleyen abuk sistem. Aynı zamanda bir sektör halini alan derhaneciliğinde yeni ekmek kapısı. Devlet diyorki: ben seni okullarda yetiştirdim ama bakalım güzel yetiştirmiş miyim? bide bu sınava gir. iyiymiş vallaha
kazanıp rahatlayacağım,omzumdan büyük bir yükün kalkacağı olmaz olası sınav...
Kazanınca sadece kamulaşıyorsunuz efendim..Hayalleriniz, umutlarınız, rüyalarınız da şahsa münhasır kavramlar olduğu için, kamusal alanlarda kamusal aktivitelerle yaşadıklarınızın yanınıza kar kaldığı yaşam biçimine girme sınavı..
hayati sinav olan turk gencinin universite okuduktan sonra bile hala ise girebilmek icin sinava girmesi gerektigi gercegini goz ardi edip cuvallamasi ile neticelenen facia bir sinav.
devletin kendi üniversitelerinde verdiği eğitime güvenmeyip bir de kendisinin test etmesi durumudur. ayıptır.
tahminen emeklilik yaşım geldiğinde kazanacağım sınav.
30 haziran ve 1 temmuz 2007de yapılacak olan sınavdır. zordur, bunaltıcıdır. her ne kadar test çocukları ve eşek kadar insanlar da olsak yine de stres sebebidir.
çökük eğitim sisteminin çökük sınavlarından genç yetişkinler için olanı. Piagetin eğitim felsefelerinde üzerinde durdugu asıl nokta..vs... vs..
sadece teorik bilgiyi ölçebilme çalışmasıdır. ama amaç meslek kazandırmaksa pratik daha önemlidir zannımca. yakında Kamu personeli pratik sınavı da cıkabilir. *
çalışkan diye anılan öğrencinin sınavda basarısız olması sonucu bır sene evde oturmasına sebep olabılecek sey.
(bkz: keşke imam olsaydım)
ömür törpüsü, olsa da bitse artık sınavı.
emekli öğretmen anne ve babanın oğullarına girmesi için ısrar ettikleri, oğullarının ise girmemek konusunda ısrar ettiği, memur istihdam sınavıdır. (bkz: özel sektör için yetiştirilmek)**
Tabii kamu sektöründeki renkli, güçlü ve ilerisi parlak pozisyonlara gelebilmek güzel olmalı. iyi para kazanmayı, parlak bir özel sektör kariyerini, sırf kendi işini yapmak için bir kenara bırakanlara ayrıca saygı duyulmalıdır.* Ama bu kadar insanın umut bağlaması, sadece garanti iş ve uzun tatilleri olduğu için devlete yamanmaya çalışması hoş değil bence. Ülkemizde işsizlik fazla ama, kalifiye eleman arayan işletme de çok fazla. O sebeple, yatış iş-güç için bu sınava girenleri, kişisel gelişime, zordan sakınmamaya, hedeflerini yüksek tutmaya, aramaktan yılmamaya davet etmek gerekir.
bir kere devletin bu şartlarda öğretmen seçme gibi bir lüksü yok ki, böyle bir sınavın mantığı olsun ! madem seçeceksin neden eğitim verdin, madem eğittin, neden seçiyorsun ? *
devletin, kendi üniversitelerinde yetiştirdiği ve mezun ettiği adamların diplomalarını yok sayar bir şekilde, bu kişileri tekardan kendi ölçütlerine göre sınama aracı.
iş sınavlarına girebilmeyi hak kazanmak için girilen sınav. saçmalığın önde gideni...