bugün

türkiye'deki sağlam fizikçilerden biri. alfa bilim serisine çok büyük katkıları olmuştur. takip edilesi adamdır.
turkiye'de sayilari bir elin parmaklari kadar dahi kalmayan bilim adamlarimizdan birisi.
korkunç derecede bilimsel ve felsefi hataları olan akılsız, acınası bir akademisyen.
laboratuvarda evrenler yapıldığı, evrenin uzaylılar tarafından yaratılabileceği, evrenin kendiliğinden hiçlikten oluşabileceği gibi bilimsel ve felsefi hatalarla dolu birbirinden komik deli saçması iddiaları vardır. say say bitmez... bunun yanında, eleştirmeye çalıştığı teizmin (islam'ın) en temel iddialarından dahi habersizdir. hayatında kur'an'ı bir kere dahi okumadığına kesinlikle eminim.

özetle; kıçımın akademisyeni... insanların ünvan, mevki ve makamlarına takılmayın. mesela daha dün, atatürk'ün gelecekten geldiğine inanan bir akademisyenle karşılaştım. bence geri zekalılık konusunda kerem ile yarışır...

bu arada; akın gözükan isimli kardeşimişiz, kerem'in 20 yalanına çok güzel bir ifşa ve cevap videosu hazırlamış:
https://www.youtube.com/watch?v=FVkVlUsV1zo&t=0s
Caner Taslaman onu televizyon programında fena harcadı. belki 10 kez o videoyu keyifle izledim.
Caner taslaman tarafından yerin dibine sokulmuş itülü fizikçi.

youtube da 2013 teoloji sempozyumunda yapmış olduğu konuşmayı hayretler içinde izledim.

bak hoca sen fizikçisin, hiçbirimiz bu konuda seninle konuşamayız ama teoloji ve felsefeyi bir araya getirip konuşmaya kalkarsan ben bile burada seni mabadına sokarım inan.

sempozyumda kalkmış ateistliğin uğruna bilinçli tasarıma sallıyorsun ve ayrıca utanmadan 1500 yıllık bir öğretiyi ''amerikadan yeni ithal'' olarak adlandırıyorsun.

tek yaptığın teolojik implikasyonlara dayalı cümleler kurup dawkins'in '' tasarlayanı kim tasarladı'' sorusunu soruyorsun.

Bu soruyu dawkins olsun veya sen ol, her kim soruyorsa mantığında bilinçli tasarımı kabullenmiş demektir. ateistlik hücrelerinize öylesine işlemiş ki kabullenmemek uğruna komik durumlara düşüyorsun.
Tarafımca çok sevilen gerçekten bilime kendini adamış bilim insanlarımızdan birisidir.
bazı kişiler tarafından ezberci kabul edilen bilim insanımız. ben böyle olduğunu düşünmüyorum. kendisini çoğunlukla mantıklı bulsam da bazı konularda da kendisiyle çelişmiyor değilim. bilgi benim için çok değerli bir şeydir. bu yüzden bilginin fazlasına sahip insana saygı duyarım, tabii çoğunlukla doğru bilgileri edinmişse. arada tabii ki yanlış olabilecek bilgiler de mevcut olabilir. bu çok normaldir. her daim öğreniyoruz ilerledikçe.

kendisinin zıttı olarak caner taslaman gösterilir. ikisi de kendi alanlarında okumuş, yetkin ve bilgili kişilerdir. hangisinin yanlışı daha fazla hangisinin doğrusu daha doğru işte o tartışılabilir bir konudur. tartışılamayacak şey ise insanlara yok yere leke atmak ve aynı bilgilere sahip olmadan bilgilerini sorgulamaya kalkmaktır.
2013'te teoloji sempozyumu 'nda dinleme ve tanışma fırsatı bulduğum değerli bilim insanı.
caner taslaman'la tartışma videosunu izlediğimde ayna nöronlarımın bana hissettirdiği şey utançtır ve rezil olma hissidir.
değerli bilim insanlarımızdan biridir. ayrıca kendisi cern'deki deneylere de önderlik etmektedir.
savunduğu görüşleri çoğu programında kekeleyerek anlatmaya çalışan fizikçidir. nedeni açıktır.
Ülkemizin çok değerli fizikçilerinden birisidir. Cern de ülkemiz adına bizi temsil eden, konusunun hakimi, doktora yapan bir fizikçi olarak kendisinden ders almayı istediğim bilim adamıdır. Ama malesef ülkemizde katıldığı tv programlarında "caner taslaman" gibi son derece seviyesiz insanlarla muhattap olmaktadır. Ayrıca çok ilginçtir ki konuyu anlayan anlamayan birçok kişi caner taslamanın tarafında olup, kerem cankoçak için "caner hoca ateist bilim adamını göt etti" gibi tabirler kullanmaktadır. Ama emin olun söyleyeceğini söylemiş ve kendisi ile (caner hoca ile) daha fazla muhattap bile olmamıştır.
beyinleri gelişmemişlerin anlayamadığı değerli bilim adamı.
caner taslaman ile olan tartışmasında lümpen kesim caner hocayı haklı göstermiştir ama programın tamamını izlerseniz kimin haklı olduğunu görürsünüz.
caner hoca felsefi aksiyomlar üretiyor ve bilimin ne olduğunu tam olarak bilmiyor.
1-kuramın ne olduğunu öğrenin
2-bilim ile felsefe arasındaki ayrım neymiş caner hoca açıklamıyor, ona göre teorik fizikçiler felsefeci o zaman amk
3-felsefeyi biliyor ama aksiyomları kabul etmiyor
4-ahlakın evrimsel (ayna nöronları) temelli açıklamasını öğrenin arkadaşlar. ahlaklı olmak için tanrıya değil nöronlara ihtiyaçlar var.
5-güneşin sonu dünyanın sonu değil derken dünya ile kastedilen insanlık düşünebilme yetisinden şüphe ettiğim kardeşim.
6-caner hoca entropi ve hassas ayar konusunu suistimal ediyor. eğer etrafınızda biraz fizikten anlayan varsa ona sorun. yoksa vidyonun sonunu izleyin, 3 değerli fizikçi de karşı çıkıyor caner hocanın saçmalığına.

üzülüyorum arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca, konuyu çok yanlış anlamışsınız.

edit: paralel evrenler elbette bilimseldir, atom altı parçacıklar ve çift yarık deneyi sonucunda ortaya atılmış olup, bigbang deki madde-anti madde simetrisine cevap veren iyi teoridir.
Ülkemizin en duyarlı bilim insanlarından. Caner Taslaman gibi vasat felsefecilerle * karşılaştırılamayacak derecede büyük bir bilim insanıdır. Bu arada felsefi analiz demek, felsefenin işinize yarayan kısımlarını analiz edip, geriye kalanı çöpe atmak demek değildir. Bir bilim insanı, felsefeyi öğrenmek zorundadır; fakat bir felsefecinin, bilimi takip etme zorunluluğunun olmadığının zannedilmesi, böyle imalat hatalı çıkarımlara sebep olabiliyor.
Bu videoyu izledikten sonra yaşamına kaldığı yerden nasıl devam ettiğini düşündüğüm ve yerinde olmak istediğim en son kişidir.

http://www.youtube.com/watch?v=S81HNOxoGaE
bilim eksenli düşünen felsefeden nasibini almamış pedagojik olarak sıfır bir bilim adamı. caner taslaman tarafından rezil edilmiştir özellikle habertürkteki ahlak üzerine olan tartışmada. adam ben evrime inanıyorum diyor, caner taslaman evrim ile din çelişmiyor diyor, adam hala zırvalıyor.
itü fizik bölümünde doçenttir.
çoklu evrenler teorisini var olan fizik sabiteleri ışığında ''bilimseldir'' diyebilmiş tipik seküler ''bilim adamı''.
şu çok evrenlere cevap antony amca'dan gelsin;

--spoiler--
daha önce de bahsettiğim gibi, birden fazla evren alternatifini pek faydalı bulmamıştım. birden fazla evren olduğu yönündeki varsayımın tam anlamıyla işe yaramaz bir alternatif olduğu iddia ediyorum. bir evrenin varlığı bir açıklama gerektiriyorsa birden fazla evrenin varlığı çok daha büyük bir açılama gerektirir; bu evrenlerin toplam sayısı sorunu daha da büyütmektedir. bu durum, öğretmenini ev ödevini köpeğinin yediğini inandıramadığı için hikayesini ev ödevini sayılmayacak kadar kalabalık bir köpek sürüsünün yediği şeklinde değiştiren öğrencinin durumuna benzemektedir.
--spoiler--

(bkz: antony flew)

edit: türkiye'nin nabzı programında sunucunun;

-güneşin sonu dünyanın sonu demek değil mi?

sorusuna,

+değil tabi ki başka evrenlere yolculuk etmemiz lazım.

diyerek kupayı hak etmiştir. kendisi bilim adamı, evet.