bugün

entrysini yazarken zihninden "aman buna eksi verirler, karmam düşücek bunu yazmayım ya da yumuşatarak veriyim dur bak" gibi düşünceler geçen yazarlar ile seri eksi oy veren ibnecilik oynayanlara söylenmesi gereken.
karma basitce ifade olunabilecek şekliyle "ne ekersen onu biçersin dir." " sana yapılmasını istemediğin bir şeyi başkalarına yapmamandır. yaptığın ettiğin sana dönecek. that's all.
bazen haksızlıkların olduğu yer midir acaba, diye soruları akla getiren yerdir.
(bkz: karma)
karma, insanın kendi seçimidir.olmalıdır.
karmakarışık kişilerin verdiği eksi oyla oluşan bir sınıfladırma unsuru olmamalıdır.
zira karmanın artı tavan yapması, sözlükçülerin genel kanısını iyi bilmektir.

eksi tavan yapan bi kişinin, saçmaladığını öngören, bence saçma bir sözlük karma muhalefetidir.
eksi tavan yapabilmek, artı tavandan daha zordur.tabi kişinin eksi tavan yapma bilincinde olması şartıyla.
karma dediğin nedir ki gülüm.

ben snin için minibüs şöförü olurum.
şöyle düşünelim karmayı; günlük hayatta karşı görüşlü olduğumuz insanlara fikir beyan ederken, onların sevdiğimiz bir insan olması ihtimaline karşı, dayak yiyebileceğimiz bir insan olması ihtimaline karşı veya herangi bir ihtimale karşı o cümleleri kelimeleri uygun kalıplara sokarız. neden peki? biz eksi karma vermesinler diye. şimdi düşüncesini anlatırken karşı fikirden olanlara küfredercesine hitap eden kimse günlük hayatta da insanlarla fikir paylaşımı yapamaz. işte burda da insan söylediklerini üsturuplu söylerse, karşıdakiler alınmaz, kimse gücenmez ve herkes mutlu olur. sözlükte sevgi veya dayak bağları olmadığından, karma bağlarıyla bağlıyız ve işin aslı bu karmaya dikkat etmeliyiz.
Felsefesi var.
(bkz: tarkan dan biliyorum)
Cümle içinde kullanmak gerekirse;

-çok karma olm sonra per gelmiyo
'karma karma dediğin nedir ki gülüm, ben senim için yaşamayı göze almışım' iğrençliğini yapmama sebebiyet veren söz öbeği. özür dilerim ulu sözlük. her şey için.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar