bugün

Başka bir tabirle "dengeli büyüme" olarak adlandırılır.
Bir ekonominin bütün kesimlerinin eş anlı olarak, birbirlerini destekleyerek büyümesidir. Böylece, sektörler birbirlerini arz ve talep yönünden destekleyerek ekonominin kesintisiz ve dengeli bir şekilde büyümesi sağlanır.
Ekonomik büyümeyi sağlarken aynı anda refah düzeyini sağlamaktır.
"Ekonomik Büyüme" nin yoksulluğu ortadan kaldırmadığı anlaşılınca II. Dünya savaşı sonrası ortaya çıkmış bir kavramdır.

Bazı ülkeler yüksel kişi başına gelire sahip olduğu halde (günümüz de ) düşük insani gelişmeye sahiptir.Örneğin Umman , Suudi Arabistan ...Bazı ülkelerin geliri düşük olduğu halde gelişme düzeyi daha ileridir .Sri lanka , jameika gibi. Kalkınma, milli geliri artan büyüyen her ülkenin gelişmiş sayılamayacağını ortaya koymuştur. Bu nedenle gelir ile birlikte gelir dışı göstergeleri de kıstas alır.(eğitim, sağlık, kadın istihadmı,siyasi istikrar,temiz suya erişme vs vs )
Trabzon'da ktü'nün çevresindeki mahalle. Güzel bir yerdir.
kalkın lan geliyor aklıma her nedense ne zaman duysam bu kelimeyi.
akp yüzünden artık nefret edilen bir kelimedir yerini gelişme modernleşme alsındır.
özellikle 1945 ile 1970 arasında tüm dünyayı kaplamış olan ekonomik yönetim biçimi olmakla beraber neo-liberal politikaların serbest piyasayı poh pohlamasıyla özellikle çevre ülkelerde rafa kaldırılmaya çalışılmış ya da eğip bükülmüştür. artık çubuğu bükme zamanıdır, kalkınma fikrinin ilerleme fikrinden ayırt edebilmek zorlaşmıştır.