bugün

' edebiyata itibar geliyor ' sloganıyla yola çıkan, güzel şeyler başaracağına inandığım edebiyat ve fikriyat dergisi.

ekim sayısıyla * okuyucuyla buluştu. oldukça güçlü isimlere rastlıyoruz sayfaları çevirdikçe.

derginin genel yayın yönetmenliğini ibrahim tenekeci yapıyor. derginin ederi olarak yedi türk lirası belirlenmiş.

hayırlı olsun.

http://www.itibardergi.com/
fiyatıyla okuyucuyu dumura uğratan dergidir. bir dergiye 7 tl ödeyebilen kesim, dergi okumayan kesimdir. dergi okuyan kesim de 7 tl'yi dergiye ayıramaz.
bir mevsimin acı gerçekleri.
bugün okuyucularıyla buluşacak günümüz için şahane edebiyat dergisi. ibrahim tenekeci , mustafa akar , furkan çalışkan , bu dergide döktürüyorlar efenim.ayrıca dergi fuarına gidip eksik sayılarını tamamlamak isteyenler için son gün.
edebiyat severler için iyi bir edebiyat dergisidir.esaslı şairleri içinde barındırır.leyla ipekçi'de artık aylık düzenli yazacaktır.
ibrahim pasali ibrahim tenekeci ve rasim ozdenoren gibi kayda deger sanatcilari bunyesinde barindiran edebiyat dergisi.
Eylül 2014 sayısıyla ilgili şöyle bir gazete haberi olan edebiyat dergisi:

itibar, 3. döneminin son sayısını usta çizer Hasan Aycın'ın nefis bir çizgisiyle açıyor. Hemen arkasından Hüsrev Hatemi'nin 'Sevinçler Bizimle Gelmez' ve Cevdet Karal'ın 'Oğlun Gibi de Sevdin' şiiri geliyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Suavi Kemal Yazgıç, Yusuf Özkan Özburun, Mehmet Aycı, Dilek Kartal, Emel Özkan, Faysal Soysal, Sadık Koç, Ahmet Edip Başaran, Nizar Kabbani, Friedrich Hölderlin, ibrahim Gökburun, Mehmet Tepe, Mehmet Emin Küçüker, Kâzım Berkay Özkardaş, Said Yavuz. Bu sayının arka kapağında ise Mustafa Akar'ın 'Disconnection' şiiri var.

Derginin Eylül sayısının öykü sayfalarında ise Cemal Şakar'ın 'Bakış', Güray Süngü'nün 'Köşe Başları', Sadık Yalsızuçanlar'nın 'Sen Denizde Ben Yüzünde', ismail Isparta'nın 'Gül Sancısı' ve Doğukan işler'in 'Temyizlik Temizlik' öyküleri bulunuyor.

Cahit Zarifoğlu ve ismet Özel Yazıları

itibar'ın Eylül sayısında Abdüssamed Bilgili'nin Cahit Zarifoğlu şiiriyle ilgili önemli bir yazısı bulunuyor. Bilgili 'iyi şiirler kendileri gibi yetkin okuyucuya ihtiyaç duyarlar. Zarifoglu şiiri de tüm iyi şiirler gibi bir ön hazırlıkla misafir eder kendine. Ama sonrasında ne zor anlaşılır ne de kapalı şiir vardır artık. Tamamıyla 'arkadaş' şiirdir onunkisi…' diyor. Yusuf Genç ise usta şair ve düşünce adamı ismet Özel'i anlamak üzerine ilgi çekici bir yazı yazmış: 'ismet Özel'in Çabası'. Düzenli yazılarıyla her ay okuyucusuyla buluşan ihsan Fazlıoğlu 'Hakîkat mi Gerçek mi: Hangisi Hakîkîdir?' adlı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Leylâ ipekçi 'Gecesi Yok, Daima Olmuş Sabah ', Cihan Aktaş 'Aklım Bir Kervansarayda Kaldı', Berat Demirci 'Rutin Güzeldir ', Ömer Lekesiz 'Kudüs ya da Hep Yukarı Bakmak', Kemal Sayar 'Kalbi Çürümüş Bir Uygarlık', Güven Adıgüzel 'Ortadoğu'da Edebiyatın Alınyazısı: Çünkü Şiir, Kanayan Yaraya Seslenir' başlıklı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarında yer alıyorlar. Mustafa Ruhi Şirin, Tarık Tufan, Cevat Akkanat, Cemal Şakar, Ercan Yılmaz, Afşin Selim, Atasoy Müftüoğlu, Ercan Yıldırım, Tuba Kaplan, Ali Emre ve Furkan Çalışkan yazılarıyla itibar'ın Eylül sayısına katılan diğer isimler.