bugün

ülkemiz de her konuda olduğu gibi, diyanet görevlileri de aylık gelirleri ile geçinememektedirler. bunu birçok gazete konu etmiş fakat müdahele eden olmamıştır. korkarım ki türkiye de akp hükümeti tarafından altından kalkılamayan her sektör gibi diyanette özelleştirilebilir. mesela:

şöyle bir tabela ile karşılaşabiliriz:
imam narettin camii şerifi
-sabah namazı 2 ytl
-öğlen namazı 3 ytl
-ikindi namazı 4 ytl
-akşam namazı 5 ytl
-yatsı namazı 6 ytl
(grup cemaatlere indirim yapılır) *
memur maaşlarının belirlenmesinde etkili olan bazı oranlar (ya da sabit bir rakamla çarpılması gereken katsayılar, bu şekilde memurların maaşları belirlenir) vardır. bu oranlardan birisi de mesleki yaşamda can güvenliği riski ile alakalı bir orandır, yani mesleği icra ederken ölüm riski ile ilgili oran diyebiliriz ve bu oranın en düşük olduğu meslek imamlıktır(can güvenliği en yüksek meslek). bu türdeki katsayıların yüzünden imam maaşları düşük olmaktadır ve günümüz koşullarında sıkıntıya sebep olabilmektedir.
sonunda imamların canına tak etmiş olaydır. sabah ve yatsı namazları için imamlar 300 ytl ek para istemektedirler. aldıkları maaşlar ortalama 900 ytl dir. kendilerinden çok daha ağır şartlarda çalışıp da 450 ytl ile geçinen adamları hesaba katmadan "günde 5 vakit namaz kıldırıyorum, 18 saat(!) camideyim. işim çok zor" diyebilmektedirler.

ben de diyorum ki allah'a ibadet etmek için gelen adamları yönlendirirsin, sevapların en büyüğünü işlersin. sonra da "sabah kalkmak zor daha fazla" verin diye isyan edersin.

o zaman hepiniz birden istifa edin. bırakın imamlığı. ne de olsa camiye gelen herhangi biri imamlık yapma selayetine sahip.
helal olsun vallaha. para verilmese şu ülkede ezan bile okumayacaksınız.
cemmatle kılanan bir namaz ortalama 15 dakika

15*5=75 dakika günde
75*30= 2250 dk ayda
2250/60= 38 saat ayda
38/8 *= 4.75 gün ayda.

imam maaşı ortalama ----> 800 ytl

800 ytl/ 4.75= 168 ytl/gün

tanım: günlüğü 168 ytl 'ye çalışan memur kesimi olan imamların maaşlarına yapılması beklenen zam isteğidir. semt pazarlarında yüzünü gizleyerek domates limon satan öğretmenler var. hatırlatmakta da fayda var.

asgari ücret: ayda 400 ytl.

allah'tan korkun sayın hocam allah'tan!