bugün

aslında saçma olmayan önermedir. en son okuduğun kitap ne sorusuna cin ali ehehe cevabı veren insanlar soğuk kahve tarzı basit kitapları okuyarak en azından kendine kelime bilgisi, cümle kurma beceresi katar. liseyi bitirip hala herkez yazan insanlar azalır böylece ya da bağlaçları/kelimeleri anlamına uygun olmayan yerde kullanan.
saçmadır, bazı kitapları okumasa insan daha az cahil olur.
pucca ya da pinkfreud gibi sanal ortam yazarlarının kitaplarının insana hiçbir şey katmadığını hatta ahlaki açıdan 12-18 yaş arası gençlere kötü örnek olduğunu kanıtlayarak çürütebileceğimiz tezdir.
Kahraman tazeoglu, pucca, pinkfreud vs insana hicbir şey katmaz bu yüzden sacmaliktir.
çoğu boştur. hatta binlercesi boştur. biz de yazalım o zaman. dün şuraya gittim şunu öptüm marketten çıktım ya da bir romandan gelsin. karıncalar konuşabiliyorlar ezilen karıncalar vardır dünyaları aşar buluşur toplantı yaparlar kurtuluşa erer. çoğu saçmadır ama işte iyi yazarları iyi romanları okumalıyız. bir de romanlarda psikolojinin, felsefenin, edebiyatın, sosyolojinin derin izlerini görmemiz gerekir. franz kafkanın sözü her şeyi anlatır mahiyette:"Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki?"

tabii siyasi, tarihi, bilimsel kitaplar başkadır.
Bunu diyen insan 19. yy insanı olsa gerek günümüz kitapları gayet boştur fazla boştur kağıt israfıdır
genelleme yapmak ahmaklık ve cahillik alametidir.
binaenaleyh;
hiç bir kitap boş değildir ne kadar saçma bir genelleme ise,
her kitap doludur genellemesi de aynı oranda saçmadır.

nerede bir genelleme yapan gördüysem, altından mutlaka ama mutlaka bir cahil veya ahmak çıkmıştır.
hiçbir kitap boş değildir içinde birçok saçmalık barındırır.