bugün

(bkz: tabela üniversitesi)
Gereksiz olduğunu düşündüğüm eylem, var olanları adam edin önce, çıkana iş verin, hala varsa elinizde işsiz nüfus o zaman yapın her ile bir üniversite.
asıl niyet liseden çıkıp da iş bulamayan gençleri 4 yıl üniversiteye gönderip, birkaç yıllığına da olsa işsizlik oranını az göstermektir. ayrıca bunun dersanesi vardır, üniversitelere ödenecek haraçlar vardır, üniversitenin olduğu şehirin öğrenci üzerinden kalkınması vardır... hükümetin üniversiteleri eğitim alanı olarak değil de küçük çapta bir bacasız sanayi olarak görmesi sonucu oluşan bir durumdur.
Dershanelerin üniversite olmasıyla, velilerin cebindeki paralara daha çok gözünü diken sermayenin devlet eliyle giriştiği modernleşme hamlesi.*
"4 yıllık üniversite mezunu eleman aranıyor" ilanına başvuran binlerce gencin oluşturduğu kuyruğun uzadıkça uzamasına hizmet edecek olan girişimdir. Gereksizdir. Daha önce yapılması gereken üniversite okuyanların bir halta yaramalarını sağlamaktır. Aksi taktirde üniversite okumak gün geçtikçe cazibesini yitirmektedir. Zira üniversite okumamış arkadaşlarım 4-5 yıllık iş tecrübesine sahiptirler şu anda. Ben ve benim gibiler ise diplomalı işsizler olarak kuyruktaki yerimizi almış bulunmaktayız. Naçizane uyarım, gün gelipte üniversite bitirmiş olmak daha fazla anlamını yitirirse, açılan üniversiteler sıra ve masalardan ibaret kalabilir.
her ile bir üniversite ile üniversitelerin değeri yitirildi yakında her ile tıp fakültesi açılarak da başarısız doktorlar yetişmeye başlayacak.
eski halindeyken bile mezunlar işsizdi. şimdi her önüne geleni alacaklar ve işsizler daha kalifiye olacak. e işsizsem kalifiye olmuşum yada olmamışım neye yarar. evdekiler benim bokumumu yiyecek a.q. hem o kadar üniversite mezununun beklentisi daha fazla olacak lise mezunlarına oranla, sen o beklentileri karşılayabilecek misin lan? şimdikikeri bile karşılayamıyosun dangalak! dediğim salak uygulama.
(bkz: hele bir üniversite yapmak) *
her ile üniversite yapılmaya kalkışılabilmesi fakat her ile istihdam yaratacak bir formülün finanse edilemeyecek bir şey olarak gösterilmesi düşündürücü. bu arada o kadar (milyonlar) mezun vardı işsiz, onlar nice oldu, yenilerine ne zaman ihtiyaç oluştu ??
(bkz: çok çakal hareketler bunlar)
aslında işsizliği azaltmıştır, dün işsiz statüsündekiler tabelası değişmiş üniversitelerin yükselen kontenjanlarında yer bulmuşlardır kendilerine ancak mezun olduktan sonra ne olacakları meçhuldür.
üniversite mezunu çöpcü, taksici,temizlikçi,çaycı... seklindeki meslekleri çoğaltmayı amaçlayan proje. eğitim şart
işte burdadır:

http://www.yok.gov.tr/content/view/526/lang,tr/

boş ilimiz yok, şükür. * *
Issiz sayisinda kisa vadeli cozum yaratmak isteyenlerin gecici politikalari. Egitim sistemi tekrar gozden gecirilip sosyal adalet saglansa her onune gelenin universite okuma gibi bir derdi olmayacagi guzel ulkemde malesef meslek liselerine yeteri onem verilmemektedir. Dolayisiyla yakin gelecekte bizi daha fazla kalifiye mezun beklemekte.Tabi liseden bozma altyapisi olmayan yeni universitelerde ne çapta egitim verilecegide dusundurucu.
Nitelikle niceliği ayırt edememiş siyasilerin klasik söylemleridir. Öyle canımı sıkar ki, bildiğiniz gibi değil.
cafer olum bez getir sıçtı bu.
Her ile 10 üniversite yaptılar amk.
Gayet iyi bir şeydir. Eğitim ve kalifiye eleman oranı yükselir.
Her ilde üniversite var her ilçede myo var ama hala köy okullarının yüzlerce eksiğinin olması akılalmaz bir saçmalık.
işsizliğe neden olur.
Herkes kendi ikametgahının üniversitesine gitse ne güzel olurdu. Kimse şehir dışına çıkmaz götü başı dağıtmazdı.
Ak parti dönemi icraatlarındandır. Verilen eğitimin niteliği ve kalitesinde düşüşe sebep olmuştur.
Kültür ve sanat ile ilgili üniversiteleri büyük şehirlere yapmakta fayda var.ancak teknik ve sağlıkla ilgili üniversiteler küçük merkezlerde olursa daha başarılı öğlenci yetiştirir. Yüksek puanla girmelerine rağmen bugün tusta Anadolu üniversitelerinin kazanma oranı hiç de köklü üniversitelerden düşük değil. Büyükşehirlerin cazibesine kapılan Anadolu gençleri derslerine yoğunlaşmada sıkıntı çekiyor ve birçok beyin heba olup gidiyor.
her şeyin içinin boşaltıldığı bu son 18 yılda, devletin kasasından fırsat buldukça bir takım kavramların da içini boşalttılar. bu kavramlardan birisi de üniversite. bu kurum, önüne geleni öğrenci kabul edip yine daha önceden içi boşaltılmış olan 12 yıllık milli eğitim gibi girenin bir şekilde mezun edildiği bir hale gelmiştir.

gerçek bir üniversitede kendisine asla kadro bulamayacak, herhangi bir bilimsel yeterliliği olmayan insanlar, bu her ilde açılan üniversitelerde hocalık yapıyorlar. herhangi bir üniversiteye girebilecek yeterliliği olmayan öğrenciler de yine aynı yeterlilik seviyesinde mezun ediliyorlar. ne hocaların ne anlattığından haberi var, ne de öğrencilerin herhangi bir şey öğrenmeye kapasitesi var. okuma yazmayı beceremeyen üniversite mezunu insanlar tanıyorum.
Ya allah aşkına yozgata,çankırı ya,hakkariye üniversite açmanın mantığı ne? Sadece esnaf kazanıyor. Onun dışında zaten son 10 yıldır akademide liyakat yok ismini vermeyeceğim bir ünıversitede dekan öğretim gorevlileri proflar hepsi aynı sülaleden.
(bkz: işsizlik) ile övünmek de denebilir.