bugün

Satranç oyunu sırasında bob marley faruk Ve rakibi olan arkadaşın siyah atla buraya geliyorsun vb repliklerine, arif' in
siyah, beyaz ırkçılık yapmayın lan adamın yanında Demesiyle koparmıştır.. Ayrıca az sonra bi çay eşliğinde açılıp serin serin izlenip gülünecektir..
dünya tarihinin en komik filmidir.
Kafası çalışan Go Ra yapınca anlar.10 sene oldu.
komutan logar : gemi biraz sola mı çekiyor kuna?

kuna : ne gemisi abi?

komutan logar : abi mi ?!
cem yılmazı diğer filmleri yapmaya iten başarı.
kerhaneye kerhaneye ile gece gece tekrar yarmıştır.
bob marley faruk.
yeşilçamdan sonraki yani 90 lardan sonraki gelmiş geçmiş en iyi türk filmidir bana göre. sık sık izlediğim filmler arasında. film o kadar ince esprilerle dolu ki, her izleyişinizde farklı bir espriyi anlıyorsunuz. öyle bir film ki üzerinden kaç yıl geçmesine rağmen hala günlük hayatta filmdeki espriler sık sık kullanılıyor. keşke her türk filmi bu kadar iyi olsa, emek verilse.
En komik türk filmidir.
senaryosunu cem yılmaz'ın yazdığı, yönetmenliğini ömer faruk sorak'ın yaptığı bir bilim kurgu, komedi filmidir. gösterime girdiği tarihten bu yana 11 sene geçmesine rağmen eskimeyen, defalarca izlediğim başyapıttır.
ilerde kemal sunal filmleri tadında bıkmadan izleyeceğimize inanıyorum.
her izleyişimde yeni ince espriler fark ediyorum. cidden kült olacak bu film.
arog daha güzeldir.
Cem yılmazın filminden unutulmaz bir replik;

- müzik koyayım mı?
+ koy ama yabancı olmasın!
- neden?
+ belki anama sövecek nerden bileyim.
- merak etme bu gurup yeni ananı tanımaz.
+ adafshsh afgsjdhjdk.
dün akşam yatmadan önce youtube'da dolaşırken, cem yılmaz'ın kendi hesabından paylaştığı filmden küçük kesitleri gördüm. sabah kalkınca ilk işim filmi açıp tekrar izlemek oldu. gerçekten de şunu tekrar anladım ki gora, türkiye'de çekilmiş en iyi komedi ve bilim kurgu filmidir. daha iyisini de sadece cem yılmaz çekebilir.

bu sefer biraz daha dikkatli izledim, dekorlar, espriler, figuran performansları, arka plandaki karakterlerin hareketleri, film tam anlamıyla mükemmel kalitede. mesela o mahkum salonundaki dekorlar, arif ve bob tartışırken, arka planda kavga eden şakalaşan, figüran mahkumlar, tartışırken arif ve bob'un mimikleri şahane. bir kaç örnek daha verecek olursak, garavel birden sinirlenip, arif'e bağırınca, arif'in birden bozulup yüz ifadesinin değişmesi, bob ve 216'nın şaşırması, arif evin duvarını boyarken arkada bob'un oturup karpuz yemesi falan filan, film devam ederken arka planda devam eden olaylar bile ayrı bir film çıkartır ortaya.

tabi ki filme sadece komedi olarak bakanlar, filmi absürt komedi'ye bağlayabilirler çünkü uzay filmleriyle dalga geçildiğini zannedebilirler. hayır, gora, bir bilim-kurgu filmidir. gerek dekoru, animasyonları bunu kanıtlar.

senaryo ve replik kalitesi de çok şahanedir, saniyelik karelerde yapılan göndermeler, 8-10 defa izledikten sonra anlayabileceğiniz, farkına varabileceğiniz ince espriler vs. mesela recep ivedik tarzı filmlerdeki gibi espriler izleyicinin gözüne sokarak yapılmamıştır gora'da.

sonuç olarak arkadaşlar, türkiye'de çekilmiş olan en iyi bilim kurgu ve komedi filmi gora'dır, bunun aksini iddia eden, desin ki şu film, oyuncu kalitesi, oyunculuk, senaryo ve replik, dekor, figüran, performansı bakımından gora'dan iyidir, o zaman bende tamam derim, ama sanmıyorum öyle bir delikanlının çıkacağını.

-durun lan, her gördüğünüz kapşonluyu garavel zannediyosunuz!
izlemelere doyulmayan film, cem yılmazın hayatı boyu yaptığı en iyi şey.
Tv 8 de yayinlanan filmdir.
Googla gora yaz orda izle.
bir babam ve oğlum, kaybedenler kulübü kadar yoğunluk barındırmayan, recep ivedik gibi şamata dozunu kaçırıp sıkabilen film.
görsel
Ekran curved olduğundan öyle gözüküyor alıcınla oynama.

Cem yılmaz da yaşlandı şaka maka...
Bu filmi beğenmeyen adam ya türkçe bilmiyordur ya da yabancıların "sense of humor" dediği olgusu maalesef yoktur. Gerçek bir başyapıt.
Şahane repkilere sahip film. Ne yazık ki arog'tan itibaren boka sardı Cem Yılmaz.
2004 yılında vizyona giren film. daha sonra tmsf tarafından el konularak isim hakkı satılmış.

açılımı ise gıcırtılı olur robotun amı şeklindedir. (bkz: cem yılmaz)
tagore tarafından yazılan hint kast sistemini derinlemesine incelemeye yaran etkileyici roman.
görsel

http://onedio.com/haber/c...plik&utm_medium=tweet
görsel