bugün

Gidin o hergelenin dükkanını parçalayın dağıtın duman edin.
Hamzayı dörde katladım şimdi de beni katlayacaklar.
Gidin o hergelenin dükkanını parçalayın dağıtın duman edin.
Arkadaşlar evvelce haraç alma bölgelerimizi tespit etmiştik. Bazı arkadaşlar diğer bölgelere girip haraç almaya başlamışlar. Bunların tekrarlanmamasını rica ediyorum, herkes kendi bölgesinde kalsın, kim bida sefere diğer bölgelerden haraç almaya kalkarsa cezalandırılsın, cezası da ölüm olsun.
Bu filmle ilgili çok uzun ve doyurucu bir arkaplan yazısı yazmıştım 5 sene önce bir sinema sitesine. Linkini buraya bırakmak istemiyorum. Durduk yere deşifre olmayalım şimdi.

Hatta o yazı sebebiyle filmin prodüksiyon amiri olan ekrem gökkaya ile facebookta baya atışmıştık. Hey gidi hey.
Arap sende iç oğlum hadi bakim hadi canım benim.
- Bardağımı Geberik Seyfi'nin şerefine kaldırıyorum! Şu an burda olsa ne derdi acaba?
+ Zıkkım için develer derdi.
https://galeri.uludagsozl...%C4%B1yorum-dedi-1879917/
"Herkesin gözü önünde Osman denilen hergelenin her tarafını kırıp hıııh kemik yığını haline getirmezsem bana da Ayı Hamza demesinler! 100 sene 1000 sene hapis yatsam onun işini gene bitiricem, parçalıcam namussuzum, geberticemmmmmmmmmm".
bu filmde osman'ın oyuncu kadın yerine yanlışlıkla yönetmenin karısını hunharca tokatladığı efsane sahnenin ( https://galeri.uludagsozl...erzek-%C5%9Faban-1884900/) asıl sorumlusu kifayetsiz muhteris film yönetmenidir aslında. dayak sahnesinin hemen az öncesi izlenirse, yönetmenin osman'a kimi dövmesi gerektiğini izah etmeye çalışırken nasıl sıçıp sıvadığı açıkça görülebilir.
görsel
filmde kemal sunal iki ayrı karakteri canlandırmıştır ancak enteresandır ki her ikisinin de adı şaban değildir. karakterlerden biri sinemalarda figüranlık yaparak geçimini sağlayan "osman", diğeriyse mafya içerisinde yer alan ve sözü pek muteber olan ağır abi "seyfi"dir.

filmin adının neden "gerzek şaban" olduğuna dair rivayetler vardır. bunlardan birinin yapımcıların filme "şaban" adını bir şekilde yerleştirerek, insanlara filmin kemal sunal filmi olduğu algısını verme isteği olduğu iddiasıdır.

bir diğer iddia ise; senaryonun yazımı esnasında kemal sunal'ın canlandırdığı iki karakterden birine şaban adını verme isteğinin hasıl olduğu, buna rağmen hangi karaktere verileceğine bir türlü karar verilemediği, çünkü bu ismin verilmediği diğer karakterin gölgede kalacağı düşüncesinin oluşması ve neticede her iki karaktere de başka ismin verildiğidir. her ikisi dururken üçüncü isim şaban'ın filme verilmesiyle çözüm "bir şekilde" bulunmuştur.
kemal sunalın 1980 yapımı sevdiğim bir filmi. kendisine benzeyen bir mafya babası olan filmdir.
görsel
görsel
görsel
Kemal sunalın en sevdiğim filmlerinden biridir. 1980 yapımıdır.
Filmde şaban diye bir karakter yoktur.
Filmdeki kuştepe mahallesi halkının da pek matah olmadığı film. Borç yüzünden evler elden gidecek olduğu halde bütün gün kahvede pineklemekten başka bir icraatları görülmez. Osman bir şekilde çok paraya sahip olunca ondan parayı isterler, o "başlık parası için lazım" deyince "sen ver, biz sana kızı kaçırırız" derler (ileride parayı alınca tabii ki kızı kaçırmazlar). Osman parayı verdikten sonra bile paso Osman'ı geyik ve alay konusu etmeye devam ederler, vs vs....