bugün

(bkz: ejderha mızragı)
t-shirt yazısı.
o değilde, üzerinde "i m dragon knight, friend to all dragon" yazan pijama var.
iki nesilden oluşan seridir. asıl yazarların yazdığı kitapların oluşturduğu ilk nesil üç seriden oluşmaktadır. ikinci nesilde birçok farklı yazar bu seriyi bir evrene dönüştürüp kendi serilerini üretmiştir. yüzden fazla kitabı vardır.
ben efsaneler serisini okudum. gayet beğendim. diğer kitaplarını bulabilsem alırdım.
taslehoff burrfoot icin okunmasi gereken seridir. guldurur dusunduru aglatir. gelmis gecmis en zevk veren ortadumya fantastik karakteridir nazarimda.
bir süre önce kitapçıda gördüğüm, elime alıp incelediğim ancak ikinci el olduğu için satın almadığım seri. sonra hiçbir yerde bulamadığım... internette de satılmıyor ve lanet olası şey dinlediğim şarkılarda sürekli karşıma çıkıyor.
filme çekmek için neyin beklendiğini hala keşfedemediğim fantastik kitap serisi biçimidir. sanırım bir üçüncü dünya savaşının kesinleşmesinden hemen önce çekecekler. malum, bu tip seriler hep ne hikmetse abd'nin doğrudan bir yerleri işgalinden ya da ortadoğu'da dolaylı yoldan desteklediği büyük olaylardan hemen önce çekiliyor (direkt işgal öncesi örnek: lotr, matrix, harry potter, star wars1-2-3. iç savaşlara dolaylı destek öncesi örnek: hunger games, seri değil ama v for vendetta). amerika yine dünyada bir haltlar karıştırıp kıyamet koparacağına bu tip seriler hiç filme çekilmesin diyorum bazen. propaganda malzemesi yapmaya çok fazla elverişli olan bu serilerin çekilmeye başlanması insanı korkutabiliyor evet. mesela bir haftaya star wars'ın yeni üçlemesinin ilk filmi vizyona girecek ve ben yine bir yerlerde çok ciddi bir haltların karıştırıldığından ve abd liderliğinde uluslararası bir savaş başlayacağından korkuyorum (iç savaşlar için çok güçlü propaganda filmleri çektirme gerek duymuyor abd genelde). öte yandan, son bir kaç yıldır hollywood'un çok kötü konu sıkıntısı çektiği açık ve aksiyon filmlerinin kalitesinde de ciddi bir düşme var - özellikle fantastik ve bilimkurgu türünde olanlarında. dolayısıyla bu tip serileri filme çekmek niye akıllarına gelmiyor diye düşünüyor insan. dragonlance belki çok kasıyordur ama mesela bi drizzt do'urden'ı perdeye aktarmak çok da zor bir şey olmasa gerek hollywood için. neyse artık, televizyon dizileri çağını yaşarken, biz de belki bir gün film serisini çekerler diye birkaç on yıl daha bekleyeceğiz sanırım.

esas hikayenin ve yazarların ilk 13 kitabını okuyalı nerden baksan 12-13 sene geçmiş olması ve o günden beri beklenen filmler ise bir başka başlığın konusudur.
en sevdiğim fantastik serilerden birisidir , got bitiyor , lotr'in dizisi yeni duyuruldu ama neden hala sadece 1 animasyon dışında ciddi bir anlamda dizi film vb olarak bir şey yapılmadı bu seriye anlayamadım tabii ki kitabı okurken ki hayal ettiklerimiz tam anlamıyla hiç bir dizi film karşılayamaz da hayranı olduğumuz Raistlin Majere'i görmek güzel olurdu her türlü. neyse belki bir gün birileri el atar kim bilir.