bugün

efsane şahin kaportanın daha modifiye edilmiş versiyonudur.
en cok bordo(kimine gore metalik) ve siyah renkleriyle gorulebilir.arac tek motor secenegi ile uretilmistir lakin yurdum insanı kendi algılamasına gore bircok model uretmistir.dogan s,dogan sl,dogan slx,dogan l gibi.turevleri daha da cogaltılabilir
"türkiye'nin mersedes'i" olarak bilinen efsane araç.
şahin ve broadway'a göre daha lüks donanımlara sahip oluşu ve rahatlığı nedeni ile bu haklı sıfata layık görülmüştür. bunun dışında motor gücü ve performans olarak şahin ile eşit değerlere sahiptir.
bu araç piyasaya ilk çıktığı 1993 senesinde öyle yenilikler sunmuştur ki türk insanına o dönem piyasada satılan ithal araçlar dahil pek çoğunda bu donanımlara rastlamak imkansızdı neredeyse. bu yeni donanımlardan en bilineni ise tampon altındaki koruyuculu sis farları(3 ay içinde bozulan cinsten) ve far yıkama fıskiyeleridir. ayrıca standart donanım olarak sunulan aluminyum alaşımlı cantlar ve arka koltuk emniyet kemerleri de bu otomobili muadillerinden üstün kılan ayırt edici özelliklerden bazılarıdır.
bu araç ile otobanda 200 görmüş bir bünye olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bu memleketin yolları böyle bir araba görmedi, göremez de...
(bkz: tofasla 200 basma/@protest sanayici)
(bkz: türk insanının sahip olduğu yegane şey)
bana dayıoğlu ile girilen şu unutulmaz dialogu yaşatan araba görünümlü uçan tabut .

b-ben
d-dayıoğlu

b-ahmet abi doğan tamam da doğan l ne demek?
d-l , lüksün l si
b-sl ne abi?
d-süper luks
slx ne abi?
d-super luks x ee hede hödö mavi ekran .
4 tekerlekli teneke ve konforsuzluk abidesi. 92 model bir golf'mü, 2000 model bir doğan slx'mi diye tereddütte kalırsanız ki sakın kalmayın, direk golf alın.
1993 yazının en iyi piyasa arabasıydı. akşam vakti milletin ilçe merkezinde gezintiye çıktığı saatlerde sis farları yakılır, pioneer marka teybe yonca evcimik kasedi konur ve olaya başlanırdı. o zamanlar bu aracın sahipleri arasında arabasının orijinal italyan üretimi olduğunu savunanlar mevcuttu. 3. viteste patinaj çekme ve 182 km hıza çıkma gibi yetenekleri vardı. 1986'dan bu yana üretilen bütün doğan serileri gibi isteğe bağlı orijinal klimalı olarak alınabiliyordu.

bu araçtaki pioneer teypte en iyi giden ikinci parça için;

(bkz: olmadı gitti)
memleketim sanayicisi zamanında sahip çıkıp, turbo dizel motor, klima, yol bilgisayarı, abs, güzel bir makyaj yapabilseydi bu millet onu alır bağrına basardı. ama yinede bir zamanların ailemizin otomobili ödülünü haketmektedir.
sahip olunabilecek en kıskanılası arabadır. zira avrupa ve japon arabalarını satarken

x : bilader bu arabayı doğanlan şahinlen kıyaslama . diyen satıcıya.

y: tamam dayıcım hayırlı işler denilip gider yine bir doğan slx alırsınız.

sebebini bilen varsa izah etmelidir.
çıktığı günden bugüne kadar hep çakal bir imaja sahip araba. halim selim, işinde gücünde tipler emsali renault modellerini terci etmişlerdir hep.
(bkz: miroslav stoch)*
(bkz: doğan sl çarpı)
segelçarpı, selex gibi telaffuzları bulunan araba.
tofaşın şahin modeline en çok benzeyen modeli doğan s tir.

doğan s ten farkı,gövde rengi tampon ve dış dikiz aynalarına,sis farlarına sahip olmasıdır. alaşımlı jantlara sahiptir. 1995in ikinci yarısı itibariyle hidrolik direksiyona sahiptir.
1997 yılında yerini doğan 1.6 i.e.slx e bırakmıştır.

ayrıca ön farları diğer şahin ve doğanlara göre daha kalın değil daha incedir.
ayrıca tüm doğanlarda olduğu gibi yalıtımı şahinlerden daha iyicedir. tempra motoruna sahip olmasından mütevellit düz şahinlerinkine göre daha sessiz bir rolanti sesi duyarsınız.
bir zamanların bmw'sidir.
gözümde sadece koyu yeşil rengi canlanan ve tek bu rengi varmış izlenimi veren otomobil.
şahinin görüntüsü ile biraz oynayıp yapılabilecek araçtır.
görsel
görsel
görsel
araba kullanmayı öğrendiğim araba. anadolu mercedesi...
işte araba budur. şuanki lüx otomobillerle kıyaslamak aptallıktır. 96 model bir doğan slx döneminin 96 model arabalarından daha iyidir. tek sorunu arkadan çekişli olmasına müttarip virajlara girerken dikkat edilmesidir. aksi takdirde arabayı savurtursunuz.
türkiyenin mercedesidir. '' slx '' süper lüks ekstra dır.
antalyada yılın belli zamanlarında drift ve slalom yarışları halk tarafından pek bi ilgi görmektedir.
an itibariyle benim de sahip olduğum araba. kim ne derse desin helezonların kesilmesi, krom jantların takılması ve sis farlarının yakılarak gezilmesi çevrede ilginç bakışlara neden oluyor.
nedendir bilinmez; hepsinin boyası güneş yanığıdır ve ön konsolu çatlaktır. Kaloriferi bi harikadır, dört kollu jantları çok yakışıklıdır, 95 modelden itibaren hidrolik direksiyondur.
Motor 4 silindir
Motor hacmi 1581cc 8V
Eksantrik Üstten tek eksantrikli
Besleme Karbüratör
Maksimum Güç 85 HP / 5800 d/d
Maksimum Tork 132 Nm / 2900 d/d
Maksimum Hız 170 km/h
Hızlanma 0-100km/s 13,00 sn
Ağırlık 985 kg
Aktarma Arkadan
Frenler ( ön / arka ) Disk / Kampana
Şanzıman Manuel