bugün

Reel ekonomi bazında çok farklı parametreler belirleyicidir.
Sonuç olarak mesela ekonomi, sağlık, altyapı, eğitim ve sosyal yaşamı ele alan en hdi endeksine bakılabilir.
(bkz: insani gelişmişlik endeksi)

Eee tabii ama ordan mama çıkmaz. Molar muhabbetine devam.

edit: kudurun dolarcılar.
eğonomi çoh eyi muhabbetlerinin bayan girizgahlarından biri dahadır.
eğonomi çoh kötöcülerin makroekonomiyi çakmadıklarını beyan etmek.
Dolarcıların aciz küfürlerden başka cevap veremediği beyan.
Rezillik.

görsel
Türkiye gelişmesin, fark etmez, altyapı ve teknoloji Afrika düZeyinde olsun, fark etmez, ama yeter ki dolar bir buçuk (veya bir milyon 500 bin) olsun diyen dolarcıların hakaret dışı cevap veremediği beyan.
80ler için böyle bir şey dense kısmen doğru olabilirdi,(farkındaysanız kesinlikle demiyorum) çünkü dolar enflasyon için bu kadar etkili değildi. fakat şunu söylemek gerek ki artık üretmek yerine çoğu şeyi ithal eden bir devlet olduğumuzdan dolayı, ülkemizde örtülü ödenek adı altında neyin nereye harcandığını bilmediğimizden ve daha bir çok sebepten dolayı önümüzdeki günlerde yiyecek ekmek bulamama ihtimalimiz kuvvetli. o zaman "dolar isterse 100 olsun" gibi akıl dışı bir sözü ettiğiniz için kafanızı duvarlara dahi vurmayacaksınız çünkü o zaman o duvarları bile kemirmek zorunda kalacaksınız.
Bir beyandır. Türkiye O denilen hdi’de 2002 yılında 88. Sırada yer alırken, 2021 senesinde 55. Sırada olmuştur.

Ülkenin dolarcıların tabii böyle şeylerle ilgilenmezler. Türkiye 2002ye kadar niye 88 gibi Afrika sırasında yer aldı demezler. Sahi dolar diyorduk. Nasıl durumlar?
bir litre süte 20 tl bayılırken ve alamadığınız zaman cocugunuzun gozlerinizin onunde besinsizlikten eridiğini gördüğünüzde anlayacaksınız bazı seyleri.
Bir litre sütün milyon liralar tuttuğu dönemleri görmüş birisi için pek de ürpertici olmayan durum.
doların 100 olma ihtimalini konuşuyor olmamız?????
(bkz: götümü de siksen bana karşı gelen herkes akpli).
evet doğru, olursa olsun. reis yapıyorsa vardır bir bildiği. karışmayın reisime. o bir hırsız çünkü kalbimizi çaldı. evet.

dün:
görsel

bugün:
görsel
(bkz: hamaset edebiyatı)
dolar isterse 100 lira olsun deyip işin içinden çıkmak isterdim ama maalesef öyle olmuyor. sadece ben yatırımımı dolar, euro gibi dövizden yana kullanmıyorum. vakıfbanktan arı hesabı açtırdım orada tutuyorum