bugün

vatansız köpeklerin en çok zoruna gidendir dini ve milli
değerler. kafasına sıkın gitsin.
cevabı çok net olan soru. ama her soru da olduğu gibi bu sorunun da cevabında bir ama var.

saygı duymak zorunda falan değilsin. belirli bir milleti sevmiyor olabilirsin.

ama; bu sevmediğin ve saygı duymadığın din veya millete alenen hakaret etmeye , bu din ve millete mensup kişilere iğneleyici şekilde konuşma hakkına sahip değilsin.

bizi sevmeyin ama bize konuşmayın da.

edit: şöyle bir şey var ki herhangi bir şekilde bir millete veya dine hakaret edip tepki aldığında saygı duymak zorunda değilim demekte oldukça aptalca bir harekettir.

eğer bir bok yaparsan sana da bir bok yaparlar. buna alışın artık.
Zorunludur. Beğenmiyorsan, yallah yunanistana !
Dini bilmem ama milli değerlere saygı duymak zorunludur.
duy ya da duyma kimsenin sikinde değil bu fakat saygı duymuyorsun diye de ulu orta itin götüne sokup çıkarmanın da alemi ve manası yok. ahlaki bi durum diye düşünüyorum.
Özellikle dine saygı duymak zorunludur diyenlere basit bir soru. Milyonlarca insan ineğin kutsal olduğuna inanıyor. inek gördüğünde saygı duyuyor musun?
meselenin temelinde insana saygı yattığı için evet zorunludur.
kendine saygısı olanın aklına bile gelmeyecek olan sorudur.
Toplum ve kişi bakış açılarından değişebilecek zorunluluk. Bu konular öyle kısaca geçiştirilince sonuca vardırılacak şeyler değil aslında. içinde yaşanılan toplumu kabul edip etmemeye, toplumdan ayrı yaşamaya, toplumdan ayrı yaşanıp yaşanamayacağına, özgür iradeye, inanç ve hakikat ayrımına ve bu ayrımın yapılıp yapılamayacağına, toplumun ve düzenin sürmesinin gerekliliğine ve daha bir çok etmene göre değişir.
dini ve milli değerler bana saygı duysun.
Evet zorunludur.
zorunlu değildir. lakin saygı duymamak eyleme dönüşmediği sürece. sonuçta saygı duymamak heykele ya da dini doktrinlere saldırmakla olmaz. saygı duymamak o addeilen değerlerin gerçek olmadığını sözlü olarak ıspatlama ya da dünyanın düz olmadığını gösteren bilimsel verilerle olur. hiç biri olmadı mizahla filan.
Saygı duyulan değerleri sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın.çünkü o değerler portakalı israf ettirmedi de baban yedi. Çünkü o portakal ağacını o değerler korudu.
Insanın en cok deger verdigi iki unsur bunlar ve saygı duymak zorundasınız.
Hayır değildir, birey isterse patatese dahi saygı duyar.
saygının kapsamı çok geniş olduğu için ne cevap verilirse verilsin tatmin etmeyecek olan sorudur. misal susmakta saygı duymaktır. atatürk ü sevmiyorsun saygı duymuyorsun diyelim. seven ve saygı duyan insanların arasında iken kalkıp densizlik yapmassın sessiz kalırsın bu da saygı göstergesidir. aynı şekilde dini değerler konusunda da geçerli.

hiç kimse kalkıp sana ona veya buna diz çökeceksin saygını göstereceksin demiyor. bazı fikirler bazı düşünceler bazı hisler insanın içerisinde kalmalı. saygı duymuyorsun diye diğer insanları tahrik etmeye hakkı yok hiç kimsenin.
öncelikle, saygı nedir?
bunun cevabını iyi öğrenin.
Saygı kabullenmek değildir. Birinin inancına hakaret etmek de değildir.
Zorunlu olmamalidir. Fakat bir seye saygi duyabilmek kisinin karakterini gosterir. Milli degere ve dini degere zarar verecek davranışlarda bulunmak, kufur ve hakaret etmek tamamen kisinin tercigine birakilmalidir. Ama dedigim gibi bunu yapip yapmamasi tamamen kisinin kulturu, egitimi, insanligi ile alakalidir.
Saygı duyulmaması halinde kendi benliğini unutmak zorunludur.
Saygı hayatın her alanında zorunlu olmalı. Sevgiyi zaten beceremiyoruz bırakın saygı kalsın.