bugün

Böyle birşey yok da, faraza var diyelim.
Camideki ayak kokusu, sizin güzide toplantılarınızdaki alkolle karışık sarmısak ve çerezin işkembelerinizden terinize doğru yayıldığı lağım kokusu kadar kötü olamaz. Yanına bile yaklaşamaz. Kurban olun ayak kokusuna.
Hayatinda camiye yolu dusmemis organizmalarin, akillarinca milleti ibadetten sogutmak icin var oldugunu iddia ettikleri koku. Gunde bes kez suyla muhatap olan insanda, herhangi bir saglik sorunu yoksa, koku olmaz. Senin koku diye bahsettigin sey, secde gormemis alnindan geliyordur, sayın kanalizasyon. Simdi git, yıka o beynini. Ki, yıkanmıs zaten kısmen.
1998-2000 civarından beri camiye giderim, yaz sıcağında, bayram namazlarındaki kalabalık sebebiyle çok hafif ter kokan insanlar hariç buna benzer bir durum ile karşılaşmadım.

ama camiye gitmeyen insanlara göre varmış böyle bir şey...

hatta böyle bir duruma rastlamadığım yerlerden aklıma gelenleri sayabilirim size;
istanbul, ankara, tekirdağ, rize, trabzon, giresun, izmir, kocaeli, eskişehir, bursa, antalya, muğla, balıkesir, mersin, adana...
Simgesel ifade.genellikle camiye girmeyen insanların dillerine pelesenk olmuş cümledir.bir realitesi varmıdır bi taraftan pek tabii de vardır.kokan ayak değil kokan çoraptır.
yerim ben o kokuyu.
asıl yıkandığı için kokuyor o ayak. sonra camideki halılarda zaten hazır pis kokmaya ve olaylar gelişiyor.

kötü bir kokudur olmasa keşke..
Ayağını yikamis insanın ayağı kokmaz.
en büyük nedeni şadırvanda abdest alıp ıslak ayaklarıyla iyi bir bok yemiş gibi o çorapları tekrar giyen mümin kimselerdir. ne kadar temiz olursanız olun (ki direkt kokan çoraplarıyla gelen utanmazlar da yok değil) ıslak ayağa giyilen çorap leş gibi koku yapar.

kimse kendini kandırmasın.
gençler yapınca "şu gençlik çok ahlaksız" nitelemelerine maruz kalınan durumdur.
koca koca adamlar ağzındaki sarımsak kokusunı geğirte geğirte namaza durunca sıkıntı olmaz ancak genç bir arkadaşın tişörtündeki yazıyı "ahlaksız" olarak nitelerler, çorabı kokarsa zaten dinsizdir.
Turistlik camilere mahsus Yerli ve yabancı

"turist kokusu"dur.

Bütün gün gezip tozup spor ayakkabılarınızla bir de cami görelim ayağına camilerimizi kokutmanızdır.

Köy camilerini, mahalle camileri ve sair ziyaretçisi az olan ortalama turistlik olmayan camileri bilen bilir ki her hangi bir koku yoktur.

Lütfen ibadethanelerimize pis ayaklarınızı sokmayın çok lazımsa şadırvan dışarıdadır gidip abdest alın.
Daha once sahit olmadigim kokudur . Sizden kaynaklaniyor olabilir
Bunun bi kademe üstü Uzakdoğu sporları kursları oluyor arkadaşlar. Yok öyle bi koku.
camiilerdeki hijyen sorununa parmak basandır.
sadece cuma namazına giden dolayısıyla sadece cuma namazı kılan birinin sözüdür ama mantık hatası vardır şöyle ki cuma günleri normal vakitlere göre camiler normalinin 30-40 katı kadar dolabilmektedir eh bu adamlar normalde sadece cumaya geliyor yani ayağı kokan kesim onlar olmasın?
normal kokudur, inşaattaki amele de namaz kılmaya geliyor oraya
hayırlı cumalar...
insanlık edip cami halılarını yıkatıverseydiniz duymazdınız beyler sakin.
camiye adim atildigi vakit burna buram buram dolan yikanmamis ayakla harmanlanmis çorap kokusudur. bu baslik tamamiyle (bkz: müslümanlarin az banyo yapan pis insanlar olmasi) basligindan yola çikilarak açilmistir. bu konuda dalga geçme asagilama gibi bir niyet aranmamali. bilinir ki abdest esnasinda vücudun ekstremiteleri (ayak, el, kol hatta kafa kisimlari) bir güzel yikanir. ve bir müslüman bunu günde en az 5 kere yapar. zaten camiye abdestsiz girmek (yada mescide) caiz olsada, namaz kilmak için abdestli olmak mecburidir. bu yüzden aklima takilan bir soruya cevap ariyorum. madem bu kadar temiz bir toplum müslüman toplumu (ki olmasi gereken budur neticede günde 5 vakit yikaniyorsun), neden camiler hala ayak kokar? hadi müslüman alim arkadaslar, bir zahmet küfretmeden laf dalasina girmeden bunu bir tartisalim ve benim bu konudaki cahil beynimi aydinlatin.

not: sakin ha halifleks den dolayi demeyin, ben yatili okul çocuguyum, bütün koguslar halifleks döseliyken (15 seneden fazla) bir gram ayak kokusu hissedemezsiniz.