bugün

özenli bir dikkatin ürünü olan renkli karikatürleriyle tanınan karikatürcü. ilk karikatürü çocuk alemi dergisinde yayimlandi. ayrica milliyet ve güneş gazetelerinde de çalişti.
haberturkün haberine göre bodrumda kalp krizi geçirmiştir. geçmiş olsun.
kadınların bedenlerini karikatürlerine malzeme ederek yaşamsal tespitler yaptığını sanan bir karikatüristtir. toplumun aydın diye nitelenen (yazar,çizer,düşünür)taifesinin kadın bedeninin meta olarak kullanılmasında etkin bir rol oynaması kabul edilemez türden davranıştır. kendisinin çizdiği bedri koraman ın kadınları adlı çizgi dizisinde en ufak bir mesaja,toplumsal bir çağrıya ve hatta asıl olması gereken espriye rastgelmek mümkün değildir.

pek tabi kendisi için efendim her karikatür mesaj kaygısı taşımak zoruda mı diye bir soru gelebilir akıllara. pek tabi ki değil. yiğit özgür nam karikatürist arkadaşımızın genel anlamda politik içerikli karikatürler çizmediğinde herkes hemfikirdir. fakat politik olmayan karikatürlerinin espri dozunu anlatmama gerek yok. şu durumda her iki halden de(espri,politik mizah) yoksun bir karikatürün toplumda böylesine kabul görmesi ve uzun süre gazetelerde dergilerde yayımlanmasının yegane bir sebebi olabilir; haz,şehvet, abazalık dürtülerine yönelik olması. yani daha açık bir söyleyişle kadın bedeni üzerinde kalem oynatılması da diyebiliriz. kadın bedenini karikatürlerde meta biçiminde çizip bunun üzerinden hedef kitle yakalayanlar ve bunlara prim verenler olması ne acı.
daha sonra filme de alınan cici can karakterinin yaratıcısı.
hastanede yoğun bakımda tutulan 86 yaşındaki usta gazeteci, karikatürist.
1928, Bafra doğumludur. top sakalı ile bütünleşmiş bir isim. kadınları taş gibi çizen karikatüristti. hep alımlılar hep bir çalım.

ayrıca hürriyet gazetesindeki biyografisi :

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27822667.asp
Bilmiyorum kadınlarının ilham kaynağı ne idi ama en gerçekçi çizgilere sahip karikatürist imiş. Yalnız kadınları hiç Türk kızına benzemiyor erkekleri kandırmis hep internet de yokken. Siyasetçileri ama güzel resmetmis.
Hayatını kaybetmiş karikatürist. Allah rahmet eylesin.
Bedri Koraman, beni karikatürle tanıştıran ilk karikatüristti. Ve gazetelerde siyasi karikatürle gündemin özetini takip etme alışkanlığımı kazandırandı. Şimdi hatırladım da çocuk yaşlarımda anlamadığım siyasi esprilerde canım babamın başında konuyu anlayana kadar boza pişirme nedenimdi...
Nur içinde yatsın...
vefat etmiş karikatürist .
milliyet gazetesinin logosu olan meşaleyi çizmiştir.
1982'de Güneş gazetesine geçtiyse de 1985'te Milliyet'e döndü. Günlük karikatürleri dışında gazetenin hafta sonu ekleri için özel karikatür-öykü sayfaları hazırladı. Yıllarca çalıştığı Milliyet gazetesinden ayrıldıktan sonra, Sabah gazetesinin Pazar ekinde, "Çizgi Dünyası" başlığı altında tam sayfa karikatürler çizdi.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bedri_Koraman
vefatının 8. yılında saygı ile andığımız güzel kadın karikatürlerinin çizeri.
Bedri Koraman, Türk siyasi karikatürün önemli isimlerinden biri olup eserleri toplumsal içerikliydi. Koraman'ın 1985 tarihli Özal'ın (gbkz: istanbul boğazı)nı petrol zengini Araplara peşkeş çekmesiyle birlikte ortaya çıkan Kanal istanbul denilen Amerikan projesini hicvettiği karikatürü önemlidir. Bedri Koraman'ın buna benzer daha çok siyasi karikatürü olup karikatürlerinde özellikle kadınları güzel ve detaylı olarak çizerdi. Bedri Koraman, eski Türkiye güzellerinden biriyle evli olup 2015 tarihinde vefat etmiştir. Bedri Koraman üstadıma Tengri rahmet eylesin; Bedri Koraman'ın kutlu tini şad, mekanı uçmağ olsun...
görsel
görsel
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar