bugün

inci sözlük'te 5. nesillere verilen sıfat.
görsel
inci sözlüğün yavaş yavaş sıçtığının kanıtı.
zaten dötüncü (4.cü) nesillerden sonra iyice boka bağlayan inci sözlüğün tamamen girilmez bir hal alacağının habercisi olan nesildir.
toplu alımın ağır olduğu üçüküncü nesil'e söven 1. ve 2. nesillerin üçüküncülerin sırtından ilerlediklerini görünce sustular. üçüküncüler ile inci sözlük silkinip bire-bir halkın arasına indi.

sonra dötüncüler geldi. onlara da ''siktir git'' denildi. onlar da ciddi sayıda fazla yazarlar. ve iddia ediyorum;

okuma-yazma oranı en fazla olan * * , üniversite statüsüne mensup hatta işini yurdunu kurmuş insanlar bu nesle aittir.

bizler ilkokullu çocuk gibi ''qanqa yeni bir sözlük kurulmuş inci diye'' , ''al hemen bi hesap mına koyim qanqa'' diyemeyeceğimize göre her şeyi geç keşfettik.

ilk ekşi ile tanıştık..

sonra itü-uludağ oldu hayatımızda.

sonra da ''hadi bir inci'ye de bakalım'' dedik.

özet: 1 yıla kadar inci sözlüğün ''her yerdeyiz'' sloganını taşıyacak nesildir. dışlanmaması gereken, abi şefkati gösterilmesi gerekendir.
(bkz: hayat bilgisinde verdiğim süper ayar capsli)
Benimde inci sözlükte içinde bulunduğum, adına nâmeler, şarkılar yazılan, sözlüğün en ezik asosyal liselilerini bulunduran nesildir.
Bulunduğum nesildir.ama 2 yıldır doğru düzgün hiç girmedim.girmeyide düşünmüyorum artık.
efsanevi nesil. az ama özlerdi..
ulan 10 yıldır ilk defa duyuyorum. bu ben oluyorum galiba bebişim.

görsel
Bir inci sözlük nesili.