bugün

Atom Bombası yapılınca Almanlar zaten Normandiya Çıkarmasını bertaraf edememiş Rusya tarafından Doğudan geriletilmiş kısaca yenilmişti. Japonlar'da gerilemeye Başlamış ama imparator un onuru adına Ateşkese yanaşmıyorlardı. Müttefikler bu nedenle atom Bombası atınca imparator onurunu kurtaracak şekilde anlaşma yapmış oldu. Yoksa savaş son Japon erkeği Ölene dek devam ederdi.
Japonya 1940 lı yıllarda amerikanın hawainin pearl harlbour da sebepsiz yere baskın yaptı bunun üzerine aradan bir kaç yıl sonra Amerika japonyaya 2 tane atom bombası attı. Amerika ilk atom bombasını hiroşimaya attı 3 gün sonrada nagazikiye attı kendilerince bu iki bombaya isim koydular hiroşimaya atılan bombaya" küçük çocuk " nagazikiye atılan bombayada "şişman adam" ismini koydular. Amerikalılar özellikle insanların dışarıda en yoğun olduğu saati hesap ederek 8 civarlarında bombayı attılar bombayı direk insanların üstüne
atmadılar topraklı yerlere attılar moleküler olarak kimyasal reaksiyon olduğu için daha toprak da emsin daha fazla insan ölsün diye böyle stratejide bulundular isteklerine kavuştularda 500 bine yakın insan öldü çoğu insan yandı kül oldu hamile kadınlar eli yüzü değişik bebekler doğurdu ve en önemli bombanın etkisi uzun süre etkisini sürdürdü insanlar aç kaldı .Buna rağmen halk direnmek istedi radyoda o zamanın japon hükümeti çekildiklerini dair konuşma yapınca halk utancından evlerine kapanmışlardır. Bu olaylardan sonra Japonya ve tarih insanlık adına yapılan en büyük kara leke olarak adlandırmıştır.
Türkiyeye düşme ihtimaline karşın beni bodrumda yaşamaya zorlayan belkide amerikadaki kiyamet senaryosu yazanlari hakli cikartabilecek olan bomba. Bir patladi mi bulunduğu yeri haritadan ve tarihten siliyor.
(bkz: suriye nin atom bombası
üretmesi)
görsel
https://www.google.com.tr...a-suck%252F%3B1200%3B1200
Zayıf bir nükleer bomba atılan noktanın etrafında gözlenen olaylar şunlarmış:

1 km'ye kadar olan bölgede saatte 800 km hızın üstünde ilerleyen rüzgar ile bütün binalar yıkılır.

2 km'ye kadar olan bölgede insanlar ölümcül derecede yanarlar. Bu yanma etkisi 3,5 km ye kadar sürer. Yüksek ısı aynı zamanda bölgedeki yanıcı her maddenin yanmasına sebep olur.

Çok uzaklardan bile patlama alanına bakan kişi kör olabilir.

Büyük bir bölgedeki tüm elektrikli eşyalar tamamen bozulur.

Bombanın atıldığı bölgede, büyük oranda kansere ve sakat çocuk doğumuna neden olan radyoaktif kirlilik yıllarca sürer.
hatırı sayılır bir füzyonla elde edilen bir tür nükleer silah. ilk olarak japonya'nın bir kenti olan hiroşima'ya atılmıştır. ardından bir diğeri ise yine japonya'nın bir kenti olan nagazakiye atılmıştır. japonya tarihinde ciddi yaralar bırakmıştır. bugün bir çok ülke; kullanımı yasak olmasına rağmen, nükleer silahlar üretmeye devam ediyor.
(bkz: atom bombasından 3333 kat güçlü nükleer bomba)
kötü insanların hatta iyi insanların bile eline geçmemesi gereken bomba. çünkü bu güç iyiyi kötü kötüyü çok kötü yapar.
renkli televizyonun icadından 20 sene önce bulunmuştur.
akla nedense atom karıncayı getirmektedir.
görsel
3. dünya savaşının başlamamasının yegane nedenidir. şu an süren savaşlar hep atom bombası olanın olmayana saldırması şeklindedir.
(bkz: ermenistan ın atom bombasına sahip olması)
Çok pis patlıyor. inşallah bir daha kimse atmaz. Atan top olsun.
bu resme göre; ya ilk insanlar bunu biliyordu ya da zamanda yolculuk yapmış son insanlar biliyordu!
Etkileri hiçte azımsanamayacak derecede büyüktür.

1) Ani Etkiler (Patlamadan sonra ilk 1 dakika içerisinde meydana gelir) -Işık, -Isı, -Ani Nükleer Radyasyon -Basınç (Blast) -Elektromanyetik Pals

2) Kalıntı Etkiler (Radyoaktif Serpinti) Radyoaktif serpinti bomba patladıktan 30-60 dakika sonra başlar. Nükleer infilakın bütün etkilerini 100 kabul edersek, bu etkilerden: -%35'i Isı (Işık ile birlikte gelmektedir). -%5i Ani Nükleer Radyasyon -%45'i Basınç (Blast) -%15'i Kalıntı Etki (Radyoaktif Serpinti) olarak karşımıza çıkmaktadır.

ANi ETKiLER

1. Işık Nükleer şimşek adı da verilen bu ışık güneşten birkaç defa parlak olduğu için pırıl pırıl güneşli bir günde bile bir nükleer infilakı rahatça haber verebilecek niteliktedir. Ancak, muayyen-mesafeler için çıplak göze, direk ulaştığı takdirde 15-45 dakika süren geçici bir körlüğe sebep olmaktadır. Nükleer şimşekten korunmak için saydam olmayan her çeşit ekrandan istifade edebiliriz. Bu ekran, ince bir kağıt bile olabilir. (Işığın öldürme gücü olmadığından % hesabında ayrıca yer verilmemiştir).

2. Isı Nükleer ısı radyasyonları, nükleer şimşeğin beraberinde gelmektedir. Bu sebeple belirli bir uzaklıkta ve açıkta bulunan şahıslar için çok tehlikeli olurlar. Isı radyasyonlarının özellikleri: -Devamlıdır, -Çok süratlidir, -Çevre, ısısını ani olarak yükselttiğinden geniş çapta yangınlara sebep olur, -Mesafe ile azalır, -Nüfus hassası yoktur şeklinde özetlenebilir. Bu özelliklere göre ısı radyasyonları incelenirse görülür ki ışık hızındadırlar ve silahın kudreti ile değişen bir devamlılıkları vardır. Ancak infilak yerinden uzaklaştıkça şiddetini kaybetmekte ve saydam olmayan bir hail (ekran) tarafından hailin tutuşma ve yanma kabiliyeti ile ters orantılı olarak durdurulabilmekte ya da şiddeti azaltılabilmektedir. Yine bu yüzden belirli çevrelerde çok şiddetli (yanma kabiliyetinde olan her şeyin tutuştuğu) ve yine belirli çevrelerde çabuk tutuşan maddelerin çıkardığı yangınlar görülmektedir.
Acilen bizim apartmana atılması gereken bomba. Giriş katı kızartma kokuyor, gerçekten yeter.
savunanların götünde patlasın amk..
Bazen babamın içindeki atomları parçayarak çıkardığını düşündüğüm bomba türüdür. Edit:Güdümlüsü daha beterdir.
benim için el bombasından farkı olmayan bomba türüdür. nedenine gelince önemli olan araç değil amaçtır. benim eyyorlamam bu kadar.
[http://www.youtube.com/watch?v=QcCWaQ-WdHs dünya üzerinde yaşanmış en şiddetli 10 patlama]
Bütün maddeler atomdan oluştuğunu göre neden sadece uranyumdan üretilir.
Ya da öyle ise neden atom bombası denmiştir.
6 yıl 9 ay boyunca osurursanız, atom bombası enerjisine eş enerji elde edersiniz.