bugün

pitropia adlı yazarın azminden dolayı ayakta alkışlatım o ne uzun entrydir öyle ateizim mantığı kısaca ortam yapmaktır bu kadar basit toplumda gevşek gevşek din bir prangadar aga yaa bilime ters bikerem ben hiç bişeye inanmıyorum biliyomusun merve aykırıyım ben gel sevişelim.
Aslında mantıklı olmayan bir protesto biçimi sanırım. Tanrının illa gerçeklikten uzak bir figür olması gerekmez ne de olsa. Belki de Tanrı, boyutsal olarak bizden daha üstün bir figürdür. Belki de bir simülasyonun parçasıyızdır ve tanrı olarak gördüğümüz tanrı figürü aslında bu simülasyonu gerçekleştiren kişidir.
sonuçta tanrı için sonsuza yakın ihtimal mevcut oluyor ki tüm ihtimalleri tek bir cevapla geri tepmek bağnazlık değil midir?
teoride mantık mı aranır yahu .

işinize geliyorsa o başka .

yalnız ölüm geldimi çok geç olacakır bazı şeyler için . bizden uyarması .

sonra mahşer meydanında bu kesin müslümanların işidir filan demeyin yani !

inanç meselesinde de ölümden sonra seçim yapma hakkınız olmayacak yani .
ateizm mantığı inanç olmasından gelmektedir. ateizm bir inançtır. olgusal ve bilimsel bir bakış açısı güderler.

olgu dünyasının dışındaki bir varlığa bir yargı koyup yok olduğunu beyan ederken eleştirdikleri ile aynı yolu kullandıklarını anlayamazlar ama bir türlü.

yol aynıdır sadece verdikleri cevap değişmekte. vardır, yoktur.

olgu dünyası içinde bir alan kaplarsa tanrı ki bu durumda panteizm olur adı o zaman panteizme karşı geçerli bir sav olabilir ateizm. onun haricinde bir inançtan ibarettir.
ateizm inanç değildir.

Ateizm, tüm tanrılara ve ruhsal varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir felsefi düşünce akımıdır.
tarih ve dünya üzerindeki dinlerin içeriği üzerine, özellikle de onların referans kitapları (incil, Kuran, Tevrat vs) aracılığıyla daha fazla bilgi edinmek isteyen kişidir. ateist her şeyden önce zihnini kullanarak reddeden bir bireydir.

ateizm mantığı diyalektik mantıktır.

yani;

Kavramlar arasındaki karşıtlık ilişkisinden yola çıkarak bunu doğruya varan süreçlerin açığa çıkarılmasında bir ilke olarak kullanan düşünme ve araştırma yoludur.
Ben böyle düşünmüyorum ana herkesin düşüncesine saygım var.
Ateistim diye gecinen cok buyuk bir kesimin kendilerinin de neden ateist olduklarini, neye inandiklarini ya da inanmadiklarini, neye inanmak istediklerini bilmediklerini dusunuyorum. Dusunmuyorum eminim. Marjinallik adi altinda bir seylere inanmama modasi ve farkli olma istegi hala devam ediyor. Benim oturup arkadaslarimla, kendimle konustugumda mantigima uymayan ve yanlis buldugum dolu konu var, islamla ve muslumanlikla ilgili. Ben kendi degerlendirmemi şoyle yapiyorum. Simdi benim icimde yaradilistan da geldigine inandigim bir inanma ic gudusu var. Bu beni iyi hissettiriyo. Hayatimin en huzurlu kismi duzenli namaz kildigim kismiydi. Yani icimdeki agir basan taraf her zaman inanma ve ibadet etme tarafi oldu. Cevabini bulamadigim konularda, ya da bu neden boyle cok sacma dedigim yerlerde beynimi cok yormuyorum ve sorgulamayi birakiyorum. Arkadasim bana; mantigina uymayan, yanlis buldugun cok sey varsa bunlari nasil yok sayip durumu kabullenebiliyosun demisti. Benim icin sonuc onemli. Yani bu sekildeyse mutluysam bazi seyleri gormezden gelebilirim. Kisaca, sevgilinizin yanlis buldugunuz davranislari, huylari vardir ama hayatinizda olmasi sizi her zaman mutlu eder. Onu seviyosunuzdur ve bu durumlari gormezden gelirsiniz.

Hayatimizda her zaman bir terazi olmali. Agir basan tarafa muhtaciz.
Diyorum hep olmayan mantıktır bunlardaki. Cool görüneyim, farklı olayımcılar. Ebleh kardeşim git bi özellik kazan, birşey ol öyle farklılık kat kendine "abi ben inanmıyom yha" diyerek farklı mı olduğunu sanıyorsun.
bu kadar kötü, sanat yoksunu, eşitsiz bir düzenin bir yaratıcının elinden çıkabileceğini düşünmüyorum. göremediğim, hissedemediğim, duyamadığım birine çeşitli skiller ekleyip ona tapmaktansa cool görüneyim diye ateist olan biri olmayı tercih ederim.