bugün

allah'a inanmamak için uydurulan boktan bir görüş. ve çoğu da evrimin olduğunu iddia eder.
ateşten korkmamak olarak adlandırılabilir. ama bu ateş fiziki olarak varlığı kanıtlanamamış ateştir.
beynini iyi bir insan olmak için kullanmak var beynini kullanmak için bir kılavuza ihtiyaç duymak var ikisi farklı şeyler.
mesela yapmaktan zevk aldığın ve yaptığında kimseye zararı dokunmayan birşeyin cezası olarak öldürülmek var. işte beyin kullanma kılavuzu ataerkil ellerden çıkınca böyle sonuçlar doğurabiliyor.
dine inanmayan insanlar. Korktuğu an Allah'a sığınan insancıklar.
Bir yaratıcının olmadığını öngören akım. Ayrıca müslümanlara sormak isterim, ulan sen ateist adamın korktuğu anda allaha sığındığını nerden bilebiliyorsun? Adamın kendisi Allah sanki kimin neye sığındını çoktan belirlemiş kendi. Ateist kişiler zor, sıkıntılı zamanlarında bir yaratıcıya inanmak isterler. iyi hissetmek adına. O an gerçekten ihtiyaçları vardır Ama oyle bir yaratıcıya inanmadıkları için koca bir boşluğa düşerler. Bilirler orada bir tanrı olmadığını. Kimseye sığınmazlar. Güçlü insanlardır.
her şey bu kadar açık ve netken nasıl olurda bir tanrıya inanmazlar hep merak etmişimdir. insan organlarının mükemmelliği, dünyanın güneşe olan mesafesindeki muhteşem oran ve bunun gibi binlercesi varken nasıl olurda inanmazlar?

evrim kanıtlanmamış bir teoridir. doğruluğunu ispatlamak neredeyse imkansızdır. en çok da buna sığınırlar. neyse ki internet var da her bilgiye erişmemiz mümkün.
Bir görüştür. Pardon görmeyiştir.
dinin yoğun olduğu yerde hayvan muamelesi gördüğü hatta yasalarla ölümünün bile meşru kılındığı "düşünce sistemidir" ama tek yaptığımız bu ölümlere karşı pasif rol üstlenmek. bizi aşağılık görenlere ve öldürenlere sustukça onlar bizim ne kadar merhametli olduğumuzu anlayıp durmayacak daha fazla öldürüp daha fazla bu düşünceyi yasaklayacaktır. pasiflik bize ölümden başka bir şey kazandırmaz. ve biraz gözlemleyenler bunu net olarak görür.
dünya ve varoluştaki muazzam dengeleme karşısında olunamayacak hede.

(bkz: bir şey var hacı ama ne)
(bkz: ateizm derneği)
modern zaman cehaleti.
Benim dötüm yemiyor ağbi o yüzden agnostiğim valla. Ayrıca dil kurallarına bakılırsa ateizm ataların izinden gitme felsefesi olsa gerek.
birkaç sene önceki sevgilimin bağlı bulunduğu kurumdur.
(bkz: allah yok din yalan)
teizm karşıtı.
Işık yıllarıyla ölçülemeyecek büyüklükteki evrende boyu maksimum 220-230 cm olan şeylerin kendini bir bok sanarak ve ben merkezcil olarak yaptığı yorumlar sayesinde ulaştığı "yaratıcı mutlaka olmalı abi dengeye bak" veya "insan gibi kompleks! bir canlının kendi kendine oluştuğuna inanabiliyor musunuz siz" kanılarına ters düşen felsefi görüştür.

Her iki tarafın da fanatikleri mide bulandırsa da, teistlere göre ateistler en azından kusturtmaz. Torrentle mi inmiş neyle inmiş kaç mbit interneti varmış ne kadar sürede inmiş belli olmayan bazı yazılara hayatlarını adayan insanlara göre daha çekilirler.

Efendim içlerinde basit fizik yasalarını dahi bilmeyen, evrende ne nasıl işliyor hangi kurallara uyuyor bir fikri olmayan güruh bu ateistlere göre çok çok daha fenadır. En azından ateist haklılığını ispatlamak için mücadele etmekte ve belki ekvator büyüklüğünde bir yolda kaplumbağa hızında yürüse de en azından hareket etmektedir. Bu grubun tam karşısına düşen teistler ise madem dünya dönüyor ben ekvator üzerinde bir kere zıplayayım da 1.5 km doğuya düşeyim beklentisi içindedirler.
aslında bu idealist bir tanım gibi duruyor. ben daha çok materyalist kelimesinin kullanılmasını inançsızlar yönünden uygun görüyorum. çünkü ateizm sadece tanrıyı ilgilendiren bir görüş ve felsefesi yok. ama nihilistleri de belki içine dahil etmek için materyalist tam demiyorlar. ancak ateizm yine de çok sınırlı bir düşünce gibi geliyor bana, hatta daha da ötesinde idealistlerin inançsızları bir din gibi algılatma çabası da görünüyor. oysa ateistler sadece tanrıyı inkar etmiyor. yani tanrı yok hadi bitti olayı değil, ateistlerin bir çoğu metafizik olanı reddediyor. bu konunun dışında maddeyi de reddedenler var. işte nihilistlerle bu yönden bir ayrım olabilir ama bunu ifade etmekten aciz görünüyor ateizm.

ayrıca metafizik olanın reddi üzerinden materyalist oluyor millet ve tanrıyı metafizik olduğu için kabul etmiyor. yani bu bir nevi her alana karşı tepki oluyor. bunun yerine maddeyi kabul etmesi her şeyi bilimsel temele dayandırma çabası gibi görünüyor.

ayrıca ateizm' e laiklikle gelen seküler ahlak anlayışı da ters gibi gözüküyor. çünkü materyalist ahlak nihilisttir.

yani öyle, aa bunlar tanrıyı inkar ediyor hadi iş bitti olayı değil. içinde çok yüksek tartışmalar barındıracak akımdır. ayrıca tanrıyı inkar etmesi ateistlerin bir ayrıntıdır. metafiziğin reddi vardır ve reddedilen şey sadece tanrı değildir.
yazık lan kimin izm i ise dediğim mesnetsiz inançsızlık. iyide inançsızlıkta inanç değilmidir? bir nevi çok tanrısız din.
buyuk bi firtina esnasinda bi hurdalikta tesadufen iphone6 oluşmasi ne kadar mumkunse ateizmde o kadar mantiklidir.
tik tak tik tak tik tak tik .
ateistler yeşillik olsun diye öylesine dünyaya geldiklerine inanırlar . ölümde öyle diyodu zaten .

tik tak tik ta tik tak tik tak ne kadarda çabuk geçiyor değil mi zaman tik tak tik tak tik tak .
inanılmaz saçma bişey, ya böyle bi saçmalık olamaz ya.
Adnan oktar hocamızın çürüttüğü sistem.
Evet öyle.
adnan hoca çürütmüştür.
adnan hoca çürütmüşmüş.

https://www.youtube.com/watch?v=ny8a_ntE5qE
Ateizm; tüm tanrılara ve ruhsal
varlıklara olan metafizik inançları reddeden ve var olan gerçekliği inanç yoluyla açıklamayı kabul etmeyen bir
felsefi düşünce akımıdır. [1]
Ateistler; bazen "tanrıtanımaz" kelimesiyle anılsalar da,[2] bu isimlendirme var olan bir tanrıyı reddetme fikrine atıfta bulunduğu için ateistler tarafından kabul görmez. Ateizm inanç koşullanmalarını, hayalî yaratıkları ve olayları reddeder. Ateist bakış açısıyla tanrının yanı sıra tüm
metafizik inançlar ve tüm ruhanî varlıklar da reddedilir. [3]
Kelime anlamında da belirtildiği üzere; ateizm, din ile ilgili bir kavram değil,
tanrı ile ilgili bir kavramdır. Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu,
dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren dinlerin
metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.
Ateizm sıklıkla "dinsizlik " ile özdeşleştirilse de, Budizm gibi bazı
Uzakdoğu dinlerinde de "yaratıcı" anlamında bir tanrının varlığına rastlanmaz.[4] Bu yönüyle de ateizm ile
dinsizlik birebir örtüşmez. Deist akımlara bakıldığında da, tanrıya inancın olduğu ancak dinlerin kabul edilmediği görülür. [5]
Ateizm, anti-teizm yani teizm karşıtı demek değildir ve bir "tepkisellik" anlamı içermez, zira metafizik öğelerin "var olmadığını" savunmak için metafizik öğelerin "var olması" gerekmez. Ateizm, yalnızca bir "durum" ifadesidir. Sadece tanrı veya tanrıların ve metafizik öğelerin var olmadığını söyler.
Ateizm; yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden teizmden, [6] yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden , [7] her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı [8] veya
evrenin ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğunu savunan panteizmden [9] ve
tanrının hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan panenteizmden ; ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden ; tanrıyı, "kesin olarak" reddetmesiyle ayrılır.
[10]
Günümüzde, dünya nüfusunun % 2,3’ü kendini ateist, %11,9’u teist olmayan (non-theist) olarak tanımlamaktadır.
[11] Bu oran Rusya ’da %48’in üzerine çıkmakta, Japonya ’da ise %64 ila %65 arasında seyretmektedir. Avrupa Birliğinde oran, %6 ile italya ve %85 ile
isveç arasında değişkenlik göstermektedir.[12] 2006 yılı istatistiklerine göre ise Türkiye'de ise bu oran %2,5-%3 arasındadır. [13]
Ateist
Ateist, tanrı veya tanrıların varlığını
hayal ürünü bulan kişidir. Ateizm bir
inanç değildir. Çoğu zaman yanlış ifade edildiği şekli ile (tanrıtanımaz kelimesinde olduğu gibi) tanrıyı inkar eden kişi değildir. Çünkü "inkar" varolan bir şeyin reddedilmesi anlamı taşır, oysa ki ateistlere göre tanrı varolmadığı için onun "inkar edilmesi" de yanlış bir terminolojik kullanım olacaktır

kaynak:vikipedi.