bugün

evet maalesef ki ateizm, yaratici dusuncesi ortaya atilmamis olsaydi varolmayacak uzlasmaci yaklasima sahip postmodern bir yaklasimdir o kadar. temel argumanlari zaten varolan uzerinden alimlamaktir. ortaya bir sey koymaz konulanin uzerinden konusur. bu yuzden islamiyet ateizme gore cok daha tutarli bir kuramdir.
kısmen doğru olan bir önermedir. burada ateizm'den neyin anlaşıldığı önemlidir.

1. ateizm denildiğinde tepkisel bir düşünce şeklinden bahsediliyorsa doğrudur. gerçi bu tepkisel ateizm, ilkel tepkisel yaklaşımının ötesine sonradan geçmiştir. çeşitli düşünce dernekleri, bilim adamları ve filozoflarla birlikte yapılanmış ve kendini örgütlemiştir. toplumsal bir hareket konumunu kazanmıştır. açıkçası şu anki hali, protest bir karşı çıkış olmanın yanında, sistemli bir propaganda halidir.

2. ateizm ayrıca bireyin belli bir andaki bir düşünce durumudur. yani kişi o sırada önerilen yaratılış dizaynı esaslı ya da mutlak bir güç kontrolündeki evren fikrini kabul etmiyordur. bu durumda, bireyin gerçekliği temellendirmesinde tanrı fikri onun kişisel temellendirmesine uygun gelmiyorsa, burada ateizm bir antitez olmaktan ziyade içerisinde tanrı fikri barındırmayan bir "tez" olarak yorumlandırılmalıdır. kaza oluşumunu izleyen bir kişi tarafından bir otomobil kazasının sebebini sürücüye bağlı değil de aracın veya yolun durumuna bağlı görmek nasıl bir tez oluşturuyorsa bu da benzer nitelikte bir tez oluşturmaktadır.
tanrıcılık ve tanrıtanımazlık birbirinin zıddıdır, ancak bu tez ve antitez çatışmasından bir senteze varılması mümkün değildir. "var" ve "yok" nasıl bağdaştırılabilir ?
Vallahi Tanrı olgusu gibi empirik olarak denetlenmesi imkansız olan bir konu hakkında anti-tez üretmek....Vallahi pes.