bugün

atatürk karşıtı personellere denk gelmek.
tespit edilen terörist unsurlara ateş açmak için izin talep etmek ama ateş izni gelecek diye beklerken geri çekilin emriyle karşılaşmak. günler boyu kilometrelerce yürüdükten, her taşın altını aradıktan ve de bulduktan sonra "geri çekilmek" adama nasıl koyuyor biliyor musunuz?
albay her cuma erler ile öğlen yemeği yer ve atış yapmamış acemi askerle sohbet ederdi buraya kadar olanı sevimli gözükür herkese ki hakikaten de öğle ama sorulan sorular ve verilen cevaplara verilen aşağılayıcı cevapları duymasak...
- albay şurada bir makine var onu tamir ediyorlar o makinenin orada ne işi var
- er ali karabela trabzon
- albay korkma cevap ver
- ne işe yarayacak komutanım boş boş duraği. ki 18 ay askerlik yaptım o bok alet hep orada bok gibi durdu aylarca. laz haklı
gelelim bu kulakların duyduğu ve şimdi karabela nın dahi hatırlamadığı bana koyan hakarete.
- albay ulan senin evinde klima mı var sana klima yaptırıyorum ki hiç bir zaman o klima görevini yapmadı
- ben içimden sağol olsaydı gelmezdim
herkese renkli günler
askerliğin kendisidir. ne evlerindeki sıkıntıları bile kadro askeri üzerinden ego tatmini ile gidermeye çalışan gereksiz egolu rütbeliler, ne sağını solunu bilmeyen bilal gibi her şeyi 4-5 defa anlatmanız gereken acemiler, ne cin olmadan adam çarpmaya çalışıp işlerden arazi olmaya çalışan angut alt devreler, ne "bu saatten sonra ben mi yapacayım lan" diye götü kalkan üst devreler, ne de "devrem nasıl olsa çalışıyor ben yatayım" moduna giren kendi devrelerinin ipnelikleri. hepsini bir yere kadar anlıyorsun ama o 18 ay boyunca hissettiğin özgür olmadığın gerçeğinin getirdiği hislere katlanılmıyordu. nerede yapıyor olursan ol ne kadar rahat olursan ol fark etmiyor galiba esaret altındasın o süre boyunca. adamlar sana s.çma deseler tuvalete çıkamıyorsun ne kadar rahat olabilirsin ki..
3-5 nöbeti.
ateşin ortasında kalan yaralı arkadaşı gidip alamamak, geçen her saniyenin değerli olduğu o anlarda helikopter bir an önce gelsin diye dua etmek.
Muazzam bir insan gücünün abuk sabuk şeylerle harcanıp sonrada buna vatana hizmet denilmesi... Ulan o kadar adama bütün günü dön sağa dön sola ile geçirteceğine her birine her gün ver 3 fidan diksin, on sene sonra dünyanın en yeşil ülkesi oluruz.
sıra beklemek. amk o kadar para veriyoruz birde sıra bekliyoruz! gelin parayı evden alın !
herkes biliyor galiba ne olduğunu. o terk eden aldatan kancıkların allah bin belasını versin. evet özellikle iğrenç bir tabir kullandım. teşekkürler.
görsel
11 günlük askerdim. Unutursam kanım kurusun.
beş para atmaz mahluklardan devrecilik görmek.
izinden geri dönmek ve hala tezkereye aylar kalmış olması.
%70 oranında boş işlerle uğraşmak birilerinin egosunu tatmin etmek.
4-6 nöbeti.

sonrası: nöbetten çık yatak topla, traş ol, mıntıka yap, bunların üstüne bir de içtimaya çıkıp güneş altında komutanı dinle. komutana gidene kadar bir iki tur saha koşusu yap (bölükçe), komutan gözden kaybolunca diğer komutanın dağılın demesiyle herkes rahatlar.
Üst devrelerin hakkaride allahın dağında gözüme baka baka telefon kullanmaları. Bende kullanmak istediğimde sen alt devresin demeleri. Sonra hepsini gammazlamıştım öyle de kinci adamım. sene 2010