bugün

Bu asgari ücretle olmaz! Artırmak mümkün...

http://www.enbursa.com/ya...i-ucretle-olmaz-9103.html
2.300.
Diyorlar.
TÜiK, asgari ücret önerisini açıkladı... Güler misin ağlar mısın?

http://www.enbursa.com/ha...isini-acikladi-97309.html
adam her sene asgari ücreti kuruşu kuruşuna tahmin ediyor.

http://www.enbursa.com/ha...e-kadar-olacak-95507.html
(bkz: asgari ücretin yüzde 20 lik vergi dilimine girmesi)
Alım paritesi itibari ile;

2018 asgari ücret 1604 tl; 420 usd,
2019 asgari ücret 2020 tl; 380 usd.

Salaklar dağılabilir.
2000 altı olursa insanlar mutlu olmaz. gönülden geçen 2500 dür ama bu da işverenlere aşırı yük olur ortalık karışır. en iyisi 2100 dür bence.
Tasarruf tedbirleri dediler, kemer sıkma politikası dediler..

artık kurumların bütçeleri düşecek dediler....

şimdi girin de bir bakın 2019 kurum bütçeleri ne alemde...

asgari ücreti artırmaz da bu bütçeleri onaylarlarsa alayının yatacak yeri yok.. bizim paramızı bize yedirmiyorlar! kurumlardaki fitneleri , dönen paraları , rüşvetleri bir bilseniz evet gerçekten sokağa dökülürsünüz.. çoluk çocuğun bundan haberi yok. adamın bir kyk borcu var üniversite okuyor gerisi umurunda mı? değil tabii ki! adam geleceğiyle meşgul..

gün gelecek herkes buna pişman olacak! yeni nesil, gençlik nerede? herkes kendi derdinde... sana 300tl yi çok görür ama 2milyar parayı bütçesine yansıtır.. ulan be.. yazık yazık.. açın gözünüzü kardeşlerim, arkadaşlarım..
linç yemek istemiyorum ama şunu demek isterim ki ; çok az bir zam yapılmalı. memurlara ise hiç zam yapılmamalı. işte efenim paramız eridi gitti. evet paramız eridi. ama enflasyonun yüksek olduğu durumlarda yüksek maaş zamları o parayı daha da eritecektir.

benzin/dizel, araçlarımızın çalışması için olmazsa olmazdır. ekonomimizi, motorundan duman çıkaran bir araca benzetebiliriz.enflasyon ise motorun sıcaklığı.. benzin/dizeli de maaş zammına.

asgari ücret 2000 tl olsun diyerek, siz motoru tüten bu arabanın üstüne o benzini döküyorsunuz. evet depoya da değil direkt kızgın motorun üstüne döküyorsunuz.. bu durumda araba elbette gitmez. gitmediği gibi motorda yangın çıkabilir, yani enflasyon daha da artabilir.

öncelikle sorun doğru tespit edilmeli. ülkemizdeki enflasyonun sebeplerinin tespiti gerekli. ülkemizde hem talep hem maliyet enflasyonu birlikte görülüyor. yani üretim, talebi karşılayamıyor. aynı zamanda üretim maliyeti çok yüksek.

böyle bir ortamda üretim yapmak külfetli olacağından arz sıkıntısı artarak devam edecektir. enflasyon düşmeyecektir. bunların üstüne maaş zamlarının gelmesi, bizlere maliyet enflasyonu olarak geri dönecek, yani maaşlar arttıkça, zaten halihazırda artan çeşitli ürün fiyatları daha da artacaktır.

ülkemiz rasyonel politikalarla değil de popülist vaatlerle yönetildiği için elbette söylediklerimiz havada kalacaktır. muhalefetiyle iktidarıyla ülkemiz, popülizmin tutsağı konumundadır. bu yüzden asgari ücretin 2000 tl olmasa bile 1900 tl olacağını düşünüyorum. sonra enflasyon diye ağlamaya devam edecekler tabii.

edit: kelime hataları
Düzen bozuldu arkadaşlar. Çok zor günlerden geçiyoruz..
Çalışan çalıştıran birbirine bağlı.. Fiyat ne kadar yükselirse işçi çıkarma sayısı da o kadar fazla olur. Ne kadar düşük olursa eve ekmek götüremeyiz.. Bizi bu durumlara düşürenler kimler ve önlem alıyorlar mı sorgulayalım artık ona göre hareket edelim..
2000 olması için baskılar yapılıyor muhtemelen öyle olacak.
1650 yeter size. yallah.
umarım 2000 den aşağı olmaz.
Hiç verilmesin ne gerağğ var.
düşmesi gerektiğini düşündüğüm ücret. dünyanın en yüksek asgari ücret veren ülkelerinden biriyiz sonra neden ekonomi bozuluyor açık ve net.
en az 2100 lira olması gerekir. memlekette marketlerdeki fiyat değişiminden bile bunu anlamanız zor değildir.
Ulan adam en güzel koya malikane yaptıracak, saray a onlarca yeni araba alacak, maaşına zam yaptıracak burdaki makarna kafalar devletim diyecek.

Mikilmeye mahkumsunuz hepiniz.
Sizleri görüyorum markette kasaya gelip bu ne kadar? Bu ne kadar diye kuruş hesaplıyorsunuz bir de devletimiz indirime gidip ya da zam yapmayacakmış.

Beter olun.
1900 tl ile arayı bulacaklardır.
1795,75 tl olması muhtemeldir.

at fava bekle.
her zaman açlık sınırının altında kalacaktır.
1800-1850 tl arası olacağını tahmin ediyorum. Aslında olması gereken en az 2200 tl civarı lakin olması çok zor. işverenin psikolojik beklenti limiti 1800 tl civarı. Zaten 1600 tl öderken mızmızlanıyor. 2000 tlye çıkması mümkün değil. Çıkarsa patır patır eleman kıyımları olacak. Kimsenin gözünün yaşına bakmazlar.
enflasyon ve refah payını hesapladığımızda 2000 tl üzeri olması gerekirken 1800 küsur tl olacaktır.
Enflasyonla topyekun mücadele kapsamında % 10 indirim yapılarak 1445 tl ye indirilmelidir.

Eee boyle başa böyle tarak.
2000 tl üzerinden konuşulsa da 1800'e karar kılınacaktır.

Asgari ücret artmalıdır arkadaşlar. Evet asgari ücret arttıkça gıda malzemeleri, çeşitli ürünler ve hizmetlere de zam geliyor fakat asgari ücret artmasa da zam geliyor zaten. En azından vatandaşın alım gücü daha az düşsün, alım gücü biraz daha değerini korusun. Bugün bir fırından simit aldım, geçen seneden beri belirli aralıklarla simit aldığım bir yer. Hem boyutu, gramajı azalmış, hem de fiyatı 1 tl'den önce 1,25 tl oldu, şu anda da 1,5 tl. Çoğunuz fark etmişsinizdir eskiden bir yarım ekmekle tıka basa doyuyordunuz artık 1 bütün ekmeği rahatlıkla yiyorsunuz, çünkü küçüle küçüle sik kadar oldu. Fiyatı aynı olsa ne olur, gizli zamdır bu da. Çoğu ürünün fiyatları sabit kalsa da gramajlar hep düşürüldü, 3000 gram olan yoğurt 2700 gram'a düşürüldü mesela.

Umarım 2000 tl olur da şaşırır kalırım ama en ufak ihtimal vermiyorum. 1800'de karar kılınır, eller sıkılır, şükürcü tayfa şükreder olay biter.
arttırıyorum 2 bin gayme. olmazsa şayet gelin yüzüme tükürün.