bugün

sonuna kadar brezilya'yı desteklediğim turnuva.

ayrıca iyi ki de türkiye yok. vasat takımları yenemezlerdi sonra almanya, fransa falan gelir 8-9 atardı bunlara. siz kim dünya kupası kim amk derler adama.
Şu sirplara üzülen bir benmiyim yenildiler diye. Son dakikalarda gol mü yenir kardeşim yaa ahhh tosic ahhh
tüm takımların aykut kocaman sistemi ile oynadığı, hiçbir keyifin olmadığı, geçmiş yılları aratan dünya kupasıdır.
Yayınlayan kanal ve Devre arasındaki reklamlarından ötürü soğuduğum dünya kupası.
Çok sıkıcı bir turnuva olduğu için izlemeyi bıraktım..
Kimin kazanacağını tahmin etmek imkansız gibi, favori gösterilen Almanya gruptan bile çıkamayacak nerdeyse, aynı şekil Arjantin de. Gerçekten ben kimin kazanacağını, kimlerin final oynayacağını tahmin edemiyorum. Zayıf olan takımlar da favori takımların aksine çok başarı gösterdiler, sürpriz oldu resmen.
Belki de gelmiş geçmiş en kötü dünya kupası oluyor. izledikçe sövüyorum takımlara, topçulara falan. insanlara bunu yaşatmaya hakkınız yok. Bilmiyorsanız oynamayın. Pislik herifler.
Panama nın burada ne işi var amk. Dünya kupasıdır.
Tadı şimdi çıkmaya başlayacak olan kupa.

Seçimler yüzünden odaklanamıyordum amk.

Saldır italya!
bence finali italya ve hollanda oynar. galler de bi sürpriz yapabilir gareth bale yardırıyor şu an.
100. golü messi tarafından atılmıştır. adam resmen siz 99 kere vurun ben bir kere vuracağım diyor. tek atıyor kardeşim yine.
Şaka maka turnuvanın en iyi takımı Belçika ve Hırvatistan.
Bu kez farklı bir takım kazanacakmış gibi hissediyorum, favoriler çok kötü ve önce ki Dünya kupalarına göre gittikçe daha da kötüleşiyor.

Tahminim: Belçika, Hırvatistan, Kolombiya ve az da olsa Uruguay.
reus'un dediği olur. görsel
Nerdeyse final geldi hala adam akıllı maç izleyemedik.

Olmadı bu baştan başlatın amk.
https://www.uludagsozluk.com/e/8647067/
https://www.uludagsozluk.com/e/24466016/

geldi geçiyor 48 ayın sultanı.

öncelikle daha önce iki dünya kupasında da yaptığım gibi elenen ülkelerin sıralamasını bir vereyim:

17.)senegal----(4 puan, 0 averaj, 4 gol attı, 4 gol yedi, grubunda fair-play’den elendi)
18.)iran----(4 puan, 0 averaj, 2 gol attı, 2 gol yedi)
19.)güney kore(3 puan, 0 averaj, 3 gol attı, 3 gol yedi)
20.)peru-------(3 puan, 0 averaj, 2 gol attı, 2 gol yedi)
21.)nijerya----(3 puan, -1 averaj, 3 gol attı, 4 gol yedi)
22.)almanya---(3 puan, -2 averaj, 2 gol attı, 4 gol yedi, 1 kırmızı 2 sarı kartı var)
23.)sırbistan----(3 puan, -2 averaj, 2 gol attı, 4 gol yedi, 9 sarı kartı var)
24.)tunus----(3 puan, -3 averaj, 5 gol attı, 8 gol yedi)
25.)polonya-(3 puan, -3 averaj, 2 gol attı, 5 gol yedi)
26.)suudi arabistan (3 puan, -5 averaj, 2 gol attı, 7 gol yedi)
27.)fas-------(1 puan, -2 averaj, 2 gol attı, 4 gol yedi)
28.)izlanda----(1 puan, -3 averaj, 2 gol attı, 5 gol yedi, 3 sarı kartı var)
29.)kosta rika---(1 puan, -3 avaraj, 2 gol attı, 5 gol yedi, 6 sarı kartı var)
30.)avustralya(1 puan, -3 averaj, 2 gol attı, 5 gol yedi, 7 sarı kartı var)
31.)mısır---(0 puan, -4 averaj, 2 gol attı, 6 gol yedi)
32.)panama---(0 puan, -9 averaj, 2 gol attı, 11 gol yedi)

kabul etmek gerekir ki müthiş keyifli bir turnuva olmuyor. ama şu 15 yaşındaki veletlerin "hayatımda gördüğüm en kötü dünya kupası" çığlıkları tiksindiriyor artık beni. ulan andaval, kaç dünya kupası gördün zaten hayatında? mal herif sanki 1940'lardan itibaren dünya kupası izliyor da ahkam kesiyor! hele bir dur, grup maçları hep düşük tempoda geçer zaten. ikinci tur bir gelsin, çeyrek final bir gelsin, yine az gollü, mücadelesi az maçlar olursa o zaman konuş. kaldı ki artık devir 1950'lerdeki, 1960'lardaki, hatta 1990'lardaki devir değil. hemen hemen tüm takımlar savunma yapmayı, topun arkasına geçmeyi, kolektif oynamayı biliyor. iki wikipedia karıştırınca gaza gelip just fontaine gibi 6 maçta 13 gol atan topçular falan bekliyorsunuz ama devir o değil pek.

neyse, turnuvada elenen takımlar içinde senegal, nijerya ve iran'a üzüldüm gerçekten. özellikle senegal, japonya'yla puan-avaraj-attığı gol sayılarında eşit olunca fifa statü kuralları gereği aldığı kart sayısının fazlalığı yüzünden dışarıda kaldı ve üzdü. şaşırtıcı bir portre çizen iran'ın son saniyelerde net bir gol fırsatını değerlendiremeyerek elenmesi de dramatikti.

peru da oynadığı futbolla birçok kişinin sempatisini kazandı. danimarka'yla oynadıkları grubun ilk maçında kaçırdıkları penaltı olmasa farklı bir hikaye yazabilirlerdi belki de.

turnuvaya damgasını vuran (en azından şimdiye kadar) var yani video assistant referee (video yardımcı hakem) oldu. turnuvada şimdiye kadar verilmiş en fazla penaltı 18 iken bu yıl daha grup maçları bitmeden penaltı sayısı 20'yi geçti. ayrıca ofsayt kararlarına etkisi olsun, hakemi aldatmaya yönelik hareketlerdeki faydaları olsun oldukça sempati topladı sistem. kullanıla kullanıla ufak tefek birkaç kusuru da halledilecektir. ben oldukça umutluyum sistemden.

turnuvada golsüz biten tek maç oldu. o da allah'ın belası fransa-danimarka maçı idi. bunun dışındaki tüm maçlarda (var sağ olsun bol bol penaltı da olsa) en az bir gol atıldı.

gruplarını puansız bitiren iki takım var: panama ve mısır. salah'lı mısır oldukça kötü bir görüntü çizdi ve iştahla salah'ın yaratabileceği muhtemel bir sürprizi bekleyen taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. oysa mısır dışında uruguay, rusya ve suudi arabistan'dan oluşan grup öyle ahım şahım zor bir grup da değildi.

uruguay demişken, grubunu gol yemeden bitiren tek takım da uruguay'dı. muslera büyük kaleci gerçekten. ama godin-jimenez ikilisi de muslera'ya çok iş bırakmadı zaten.

gruplarda en çok gol atan takım 9 golle belçika oldu. belçika'nın grubu zaten tüm gruplar içinde en çok gol atılan gruptu. belçika'nın 5-2'lik tunus zaferiyle ingiltere'nin 6-1'lik panama galibiyeti gruplardaki en gollü maçlar oldu.

daha erken olsa da gol krallığı yarışı 5 gollü harry kane ile 4 gollü lukaku ve ronaldo arasında geçecek gibi görünüyor.

ve tabii ki son şampiyonun gruplardan çıkamaması laneti devam etti. 2014 şampiyonu almanya rezil oyunuyla gruplardan çıkamadı (neyse ki! meksika'ya yazık olacaktı yoksa).

kıtalar bazında bakacak olursak, hiçbir afrika takımı bir üst tura yükselemedi. asya'yı temsilen sadece japonya kaldı. kuzey ve güney amerika kıtalarını temsil eden 5 takım var. son 16'nın on takımı da avrupa kıtasından.

bakalım ikinci tur maçları ne gösterecek. gönüller coşkuyla oynayan meksika, hırvatistan ve kolombiya'yla. ikinci tur maçları sona erdiğinde yukarıdaki tabloya elenen sekiz takım da eklenecek. o zamana kadar bol gollü ve keyifli maçlar dileğiyle...
şampiyon brezilya ya da ispanya. belçika, hırvatistan, ingiltere, meksika falan geçin bunları. portekiz ve arjantin takım olarak çok kötü olmasa onları da sayardım.
Sonunda dünya kupasına benzedi amk.
Arj*ntin çomarlarının sonunda elendiği turnuva.

Almanya ve arjantin gitti. Kaldı ingiltere, fransa, ispanya, Belçika.
Kalecilerin öne çıktığı dünya kupası.
Izlemiyorum. Takip etniyorum. Bitince butun maclari oturu tek seferde izleyecegim.
Boktan geçen turnuva.
Daha çeyrek finale varmadan Almanya, Arjantin, ispanya ve Portekiz elenmiştir. italya ve Hollanda hiç katılamadı zaten.

Oturup Rusya, Hırvatistan, isveç, isviçre falan izliyoruz amk.
Turnuva bitmeden 2 gün önce askere gideceğim için lanet ediyorum. Ulan 3.lük maçı ve Final maçı öncesi kalk askere git Allah bin belanı versin emi. Yarı finalin hepsini izleyip finalde gitmek adama koyuyor. Zaten o kadar şanssız bir adamım ki b grubuna düştüm (%10 ihtimal bu) ve 45 gün ertelendi sonra seçim nedeniyle 1 ay daha ertelendi ve şimdi Dünya Kupası 3.lük maçından 1 gün, Final maçından 2 gün önce askerlik. Hay böyle şansın.
sıkıcı kupa maçlar bok gibiydi.
biraz bölük pörçük izleyebilsek de, ortamı şenlendiren, seyir zevkine yol açan renkli etkinlik.