bugün

Zaten karadeniz sahil yolu ayağına sahil namına bir şey bırakılmayan giresunun sahilinde sonradan denizi doldurmak sureti ile dolgu yapılan bölgeye betondan bir ucube dikilmesi olayıdır. Zaten sahillerimizi ucube bir yolu geçirerek piç eden bu yöneticilerin şimdi de ne olduğunu bile bilmediğimiz bir beton yapı diktiğini görüyoruz.

Olayı sizlere baştan anlatayım. Başka şehirde yaşadığımdan dolayı giresun'a senede en fazla 2 3 kere gelebiliyorum. Bu sene de uzun zamandır gelmemiştim ve geçenlerde ufak bir ziyarette bulunma kararı aldım.

3 gün önce şehre geldiğimde evimin karşısındaki bu yapıyı gördüğüm anda şok oldum. Hemen belediyedeki tanıdıklarımla görüşmeye gittim. Çünkü zamanında cumhuriyet parkı gibi yeşil fakat mavi ile yeşilin buluştuğu bu şehri popüler kültür malzemesi kapitalizme köle yapan bu yöneticilere de birkaç lafım olacaktı. Fakat cumhuriyet parkının önceki akpli başkan döneminde temelinin atıldığını ve bu yapının da valiliğin emri ile yapıldığını öğrendim. Daha önceki o bölgede bulunan ağaçlandırılmış hatıra ormanının da gençlik merkezi adı ile bir ucubeye çevrildiğini öğrendim.

Bu konuları konuşmak için sonrasında valiliğe gittim fakat hiçbir soruma cevap alamadım, kimse ilgilenmedi. Ben de buraya yazma kararı aldım. Ne kadar ilgi görmeyeceğini bilsem de bir şansımı denemek istedim.

Bu gecen sene geldiğimde çektiğim bir resim, resimde görülenler ne kadar yabani ot da olsa en kötü yabani ot bile sonraki resimde goreceginiz ucubeden iyidir.

görsel

Bu da inşaatın şimdiki hali, daha ne kadar betonlaştırabilecekler bilmiyorum: görsel
Aklıma Giresun da sahil mi var sorusunu akla getiren olaydır.