bugün

/
2
yapılan perlerin ortalarında ki sayının 34'e ulaşması ile açma diye tabir edeceğimiz olayın ardından taşı bitirenin kazandığı okey türüdür. zevklidir önerilir.*
Her oyuncuya 21 adet taş dağıtılarak oynanılan okey oyunudur. Bakınız; http://www.okey-indir.org/okey-101-oyunu.html
yaz tatiliyle birlikte müptelası olduğum oyundur.
en az batak kadar zevkli oyun.
bizim 3 kişi oynadığımız 4 kişiylede oynanan mükemmel zevkli oyun.
21 taşla oynanır ve millet elden 101 sayı doldurup açarken size bazen per bile gelmez.

bu nedir amk?

görsel
cezalı versiyonları bulunan oyundur. cezalar fantezi amaçlıdır. ama daha çok oyuna bağlar. zaman kavramını yitirirsiniz.

edit: cezalı versiyonunda sırf afacanlığına* bitmiş ele yandan gelen 1 ile bitince ertesi gün hep taşak yaparlar.
abimin internetten neredeyse en az 6 saat oynadığı sıkıcı oyun. bu nedir amk?
şans faktörü devreye giriyor. bir gün elden 400 vuruyorsun taş çekmeden, daha sonra ki elde hiç per gelmiyor. açarsan ıkınarak ciftten açıyorsun. garip bir taş dağıtım sistemi var vesselam.
normal okeyin güncellenerek yaprak yemiş versiyonudur.
kağıtla oynanan 81 oyununa benzer.
son taş 13 çekip açınca aldığın mutluluk paha biçilemez.
Bir dumlupınar üniversitesi klasiği. Dehşet eğlendiren oyun.
oynaması en zevkli oyunlardan biridir. evet.
şu sıralar facebook üzerinden pervasızca oynadığım oyun.

tutulduğumda kapatamıyorum bir türlü.
Sürekli yenildiğim için bol bol küfrettiğim oyun. Hiç mi şans olmaz bir insanda
(bkz: rummy) varken tercih etmeyeceğim oyun.
eşli oynamanızı tavsiye etmediğim oyun,Karşınızda yapay zeka varmış gibi hissediyorsunuz.Ve ardından gelen sinir krizleri.
herkes tek son ikiye kalay hesapları oder ....
bağımlısı olduğum ve oynarken en çok küfür ettiğim oyundur. hele el baştan 32-33* gelirde oyun sonuna kadar tek taş dâhi çekemeyip elini açamazsın ya, işte orada benim kablolar kopar.
Bir ara çok sarmıştım allahtan bıraktım. Lanet oyun kumardan beter. Evet.
Günlerce aralıksız oynasam sıkılmayacağım oyun yok mu 3 kişi bi 101 atalım?
%80 şans oyunu. Aksini söyleyenlere inanmayın. Adamın eline taslari dagitinca iki tane okey geliyor, utanmadan sans değil oynamayı bileceksin diyebiliyor. Ortadan 5 taş çektim, Sırasıyla 1-1-1-2-2 bu sans ile oyun mu oynanır.
kırşehirli pekmez akıllıların günde 6-7 saat oynadığı oyun.
Az önce indirdiğim oyun.
/
2