bugün

ırak ta mümin afgan işgalinde sscb ci samimiyetsiz

siyasi gericiliğin en büyük silahı her türlü siyasi, felsefi, ideolojik ve tarihi meseleyi demagojik bir biçimde çarpıtmasıdır. bir başka deyişle gericilik her türlü yalan ve karalamayı kullanarak kendisine mevzi kazandırmaya çalışır. işte bir örneği daha; emperyalizmin hiçbir sınır tanımadan, her türlü barbarlık kullandığı bir savaşla, soğuk savaş döneminde emperyalist kampla sosyalist kamp arasındaki dolaylı sıcak çatışmalardan birine sahne olan bir savaşı eşitlemeye çalışması rezilliktir. dahası solun her türlü çeşidinin anlaşamadığı, ortak bir tutum almak bir yana birbiriyle yollarını ayırdığı bir tarihsel dönemeçtir afganistan savaşı. diğer yandan ırak işgali siyasi gericiliğin iki yüzlülüğünün ortaya çıktığı bir dönemdi. elbette bu akımın temsilcileri kara yüzlü siyasetlerini saklamak için sosyal demokratların ikircikli tutumlarına dikkati çekmeye çalışıyor ama onda bile yalan söylüyorlar.

türkiye'de sosyal demokrasiyi temsil eden bugün farklı ayrım noktaları bulunan ama ulusalcı olarak adlandıracağımız yerel bir ideoloji ile buluşan kesimler afgan savaşında'da amerika'ya destek vermiştir. elbette bu dönem devrimcilerden etkilenen kesimleri ise sovyetler birliği'nin bu hareketinde tarafsız kalmayı tercih etmişlerdir. bugün, ikircikli bir siyaseti bu kesimler yürütmektedir.

komünistler açısından ırak'ta, yugoslavya'da, somali'De evleri bombalanan insanlar emperyalizmin kurbanlarıdır. bugün somali'ye, eski yugoslavya'ya, lübnan'a asker gönderenler, ırak'a asker göndermek isteyenler, sınır ötesi operasyonlara izin verenler gericilerdir, siyasi iktidardır.

tıpkı referandum döneminde olduğu gibi emperyalizme karşı mücadelede de yalanlara başvuran gericiler bilsinler ki; bunlar faşizmin taktikleridir. bu taktikler her zaman sökmez.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar