türk havayolları tk 981

Çok önemli bir uçak kazasıdır bu. Havacılığın nasıl bir "teamwork- orkestrasyon" olduğunu hepimize açık bir şekilde anlatır.

Başka başlığa yazdığım şey aslında buraya ait olmalıydı!

Kaza şöyle--->

resmi olarak;

paris'te kalkış hazırlıkları esnasında yer görevlisi fransız bagaj kapısını düzgün kapatamadığı için uçak kalktıktan , 7000 feet i geçtikten ve hava basıncı düştükten sonra, kapı "patlamış" kopmuş, koparken uçaktan parçalar da koparmış ve uçak düşmüştür!!

uçaktaki 346 yolcudan kurtulan olmamıştır!!

bu kazada pilotların hiçbir suçu yoktur!! ama ölen onlar olmuştur!!

araştırmalar göstermiştir ki; (araştırmacılar hep böyle değerlendirirler)

-) fransız yer görevlisi o gün 40'ın üzerinde bagaj kapısı kapatmıştır, uçağın düştüğü güne kadar orly de çalıştığı 11 12 yıl boyunca binlerce kapı kapatmış, ve o binlerce uçağa hiçbi şey olmamıştır!!

bu uçağa neden böyle bişey olmuştur?

suç unsuru 1:

a) fransız görevli iş artık rutine bağladığı için yaptığı şeyin ne kadar önemli bi şey olduğunu unutmuş, olayı kanıksamıştır!! önemsememiştir!!

suç unsuru 2 - peki uçak neden cockpit'te kapının kapandığını göstermiş, kırmızı olan ışık cockpitte yeşile dönmüştür?! kalkıştan önce pilotlar bunun check listesini uygulamış ve kapının kapandığına hükmetmişlerdir!! ( karakutu kayıtlarında var bu!!)

kapının kapandığını ölçen bir sensör var, hatta 3 tane var, biri kilidi, diğeri kapının gövdeye tam oturup oturmadığını, öbürü kapının gövdeye tam oturduğunda uyguladığı basıncı kontrol ediyo, 3'ü birden yeşil olunca, cockpitte yeşil ışık yanıyo!!

3 sensörün birden aynı anda arızaya geçmesi ne kadar inandırıcıdır ?!...

araştırmalar göstermiştir ki, bu kazanın olduğu 1974 yılında da, bugün olduğu gibi, birçok şirket bu sensörlerden imal etmektedir thy bakım "ucuz" sensörler kullanmaktadır, kullanır, anasının ak sütü gibi helaldir, ama zamanı gelince bu ucuz sensörlerin değiştirilmesi gerekmektedir, thy bakım ünitelerinin 1974 yılında bunun raporlarını doğru olatak tutmadığı ortaya çıkmıştır...thy'ye bu kazadan dolayı mektup yazılmış daha düzgün çalışmaları istenmiştir.

suç unsuru 3 --> uçak dc 10 !!... mcdouglas daha fazla yük alsın diye uçağın kapısını "dışarıya" doğru açılır, şekilde kurgulamıştır...kapı "içeriye" doğru açılırsa gövdeyle birlikte genleşeceginden,iyi kapatılmasa bile patlayıp uçmayacaktır. mcdonnels douglas a da kapıyı içeriye doğru açılır şekilde planlaması istenmiştir!!

bunların hepsi kazadan sonra takip edilmiş, bu şekil bir kaza bir daha olmamıştır.

Bu kaza mcdonneldouglas şirketinin uzun vadede batmasına sebep olmuştur, o bakimdan da oldukça önemlidir!!

Uçak, pilot,cockpit, kule, bakım, yer hizmeti, fabrikasyon, hepsi birden mükemmel işliyorsa uçabilir !!... birinde bir hata olursa, o uçak düşer ve hepsi etkilenir!!