bugün

anlayamadığım insandır. milletin gazına gelen okumuş diplomalı cahildir.

özelleştirme avrupa nın hemen hemen her ülkesinde vardır. bunu yapan partiler liberal partilerdir. liberalizmin temelinde özelleştirme ve yabancı yatırımlar yatar. akp de bir liberal partidir.

liberalizmin tam karşıtı = devletçilik.yani bir atatürk ilkesi. diyeceksiniz ki tamam işte hatalı. hayır kardeşim hem mustafa kemal hem de liberaller haklı.

yıl 1930 lar. ülke yeni savaştan çıkmış. küllerinden doğuyor. yepyeni bir devlet kendisini büyütmeli. ve kendi sermayesini kurmalı. kendi kurumlarını kurmalı. daha ilk kuruluşta dışa bağlı olmamalı. ve teşvik i sanayi tarzı kanunlarla yerli yatırımcılar teşvik edilmiş, yerli snayi kurulmuştur.

yıl olmuş 2011. dünyada devir yap işlet devret mantığı. yani liberalizm. mantık şu : sen bir şirket kur, belli bir süreliğine devret, o sürede elde edeceğin kardan daha fazlasını kazan. süresi bitince al. yani kiralamak yatıyor kökünde.

diyorlar ki; bu adam işte 49 yılda şu kadar para kazanacakken daha ucuza satıyor şirketi. birader sen bunu düşünüyorsun da koca devleti yöneten bi dünya adam bunu akıl edemiyor mu ?

dünyanın en büyük ekonomileri, liberal partilerin yönettiği ülkelerdir. türkiye de liberal bir ülkedir. ve büyüyor da.

gelip burda 'tayyip ülkeyi satıyor mk' diye sıkan veletler, politikanın p sinden anlamıyorsanız susun da adam sansınlar. önce parti tüzüğünü misyonunu bilin, yaptıklarına bakın ondan sonra yorum yapın.

edit: imla.
1- avrupa'nın yapması onun güzel bişey olduğu anlamına gelmiyo.
2- özelleştirmek tam anlamıyla ülkeyi satmaktır.
konuyu özelleştirme genel başlığında ele alan aptal insan işidir. hakeza bunun tersini yapanlar da aynının, lacivertidir.

şimdi bakıyoruz, özelleştirmenin "gerekli" veya "gereksiz" olması durumu esastır uygulamada.

misal bir kurum, işleyiş ile ilgili sıkıntılar yaşıyor ve yönetilmekte de zorlanıyorlsa özelleştirme, yapılmak zorundadır.

veya gene devlet tarafından yürütülen(tekel olan) bir sektörde bunu yapabilecek alternatifler peyda oluyorsa, orada özelleştirmenin yapılması aklidir(ve fakat burada bir zorunluluk yoktur, dikkat).

bunların yanısıra bir de özelleştirmenin çok mantıklı olmadığı, hem sadece devletin tekelinde olup hem de stratejik anlamda ehemmiyet sahibi kurumlar söz konusudur, buralardaki özelleştirmeler aptalca olduğu kadar risklidir de.

misal türkiye'de(her ne kadar alternatif teşebbüsler olsa da) türk telekom, stratejik ve fazlasıyla hayati bir yerdedir. ve türk telekom özelleştirildiğinde(diğer alternatif özel teşebbüsler de türk telekom altyapısını kullanmak zorundadır şu aşamada sike sike) askeri irtibatın sağlanmasından tutun da keyfi telefon dinlemelerine kadar pek çok sonucu beraberinde getirir.

şimdi, hala "özelleştirme" dediğimiz şeyin tâ kendisi için "şöyledir" veya "böyledir" diyebilecek düşün yapısında insanlar olduğuna göre. pek de konuşmaya değer bir konu olmasa gerek bu durum.
o kadar özelleştirmeye rağmen cari açık ebesinin nikahı oluyorsa haklı insandır.

adam gibi yap. liberal ekonomini alkışlayalım.